2/ brak kasy =

można było z jakąś pewnością grać pod dobrą publikację danychmelpomena pisze:Po takich NFP powinno być testowanie wsparcia eda na 1.0930, a tu 1.1130... W kontekście esek trochę mnie martwi brak powrotu do bazy. Może to potwierdzać hipotezę Atlanticosa o jeszcze jednej wycieczce na szczyty.
pr7emo pisze:dobra 700 punkcików up na uJ to jeszcze do 130,00 i spadanko
po co oni tak tego jena dołują, jaki za tym cel, o tym info jeszcze nie słyszałem
-- Dodano: pt 05-06-2015, 20:32 --
możliwe, uzasadnią obecny wzrost dyskontowaniem podnoszenia stóphighend pisze:Podniosa stopy i dolar straci. I beda mieli ludzie zonka
okaże się że wyższe stopy wcale nie odzwierciedlają tej siły dolara i poleci w dół
tym bardziej żeby "ławica" nie zyskała
hmmmmelpomena pisze:Po takich NFP powinno być testowanie wsparcia eda na 1.0930, a tu 1.1130... W kontekście esek trochę mnie martwi brak powrotu do bazy. Może to potwierdzać hipotezę Atlanticosa o jeszcze jednej wycieczce na szczyty.
szczudlo6 pisze:AUDUSD
W dniu dzisiejszym na parze walutowej przeważała podaż. Powodem dużej aktywności niedźwiedzi były bardzo dobre dane z gospodarki amerykańskiej. Lepsze odczyty od oczekiwań inwestorów z sektora rynku pracy spowodowały silny wzrost waluty zza oceanu:
- wnioski o zasiłek dla bezrobotnych: 276 tys. (prognoza: 277 tys.),
- zmiana zatrudnienia w sektorze pozarolniczym: 280 tys. (prognoza: 225 tys.),
- zmiana zatrudnienia w sektorze prywatnym: 262 tys. (prognoza: 220 tys.),
- stopa bezrobocia: 5,5% (prognoza: 5,4%).
Z drugiej strony rząd gospodarki australijskiej uważa walutę za zbyt mocną w stosunku do obecnej sytuacji w gospodarce. Wczorajsze dane potwierdziły obawy dotyczące sytuacji w państwie:
- sprzedaż detaliczna: 0,0% (prognoza: 0,4%),
- bilans handlu zagranicznego: -3,89 mld AUD (prognoza: -2,17 mld AUD).
Polityka Banku Centralnego Australii w najbliższych dniach będzie próbować osłabić krajową walutę.
Na wykresie dziennym para walutowa po dotarciu do poziomu (0,81) ustanowiła swoje maksima. Odbijając się od tego oporu cena rozpoczęła ruch w kierunku minimów (0,7530-0,7600) tworząc formację kanału spadkowego skutecznie odbijając się od jego ograniczeń. Najbardziej prawdopodobnym scenariuszem będzie przebicie kluczowego wsparcia (0,7530-0,7600) i ruch w stronę poziomów z października 2006 roku (0,7420-0,7460). Alternatywnym ruchem będzie odbicie się pary walutowej od swoich minimów i powrót do wzrostów.
pr7emo pisze:nie słyszałem o tej operacji wycofania pieniądza
nagłówki coś leniwe są widocznie
aha tanie paliwo to i samochody schodzą z salonówMERLIN pisze:pr7emo pisze:dobra 700 punkcików up na uJ to jeszcze do 130,00 i spadanko
po co oni tak tego jena dołują, jaki za tym cel, o tym info jeszcze nie słyszałem
Proszę tu masz przykład do czego służy tani jen
http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/10850 ... nt=tak&p=0