DayTrading: Piątek 03.08.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 sie 2018, 00:00

Wzrost
4
57%
Bez zmian
2
29%
Spadek
1
14%

Liczba głosów: 7

barabaszek

Re: DayTrading: Piątek 03.08.2018

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

Złoto odrobiło wczorajsze spadki, gdy oczy traderów skierowane na inne instrumenty ; )

Awatar użytkownika
Bartomierz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Bartomierz »

TsunamiPL pisze:
PipsKong pisze:ale tego funta zeszmacili bez kitu ... to chyba odwet za Bre Exit
Będę go grał L, oj będe, ale już nie dzisiaj :lol:
a ja dziś kupiłem złota po 1206. Ale dałem się wydymać a poszło tak fajnie :)

-- Dodano: pt 03-08-2018, 17:30 --

Chciałem dołożyć eskę ujka w jakimś sensownym miejscu ale czuję że wszystkie sensowne miejsca już były
BBHMM :twisted:

Ekolog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ekolog »

Świeżak44 pisze:Ale te DJ chodzi, normalnie jak przecinak! :shock: Ostrzejszy od DAX-a się zrobił.. 2 pipsy spreadu przez cąłą dobę (prawie), przy dzignii 1:500 zasuwa to jak diabli- to może byc mój nowy faworyt 8) . W Armiral mają na niego 1 pips spredu , ale nie moge sie dogadac z nimi...
Gdzie Ty masz dźwignie 1:500 na DJ i DAX w ICM o którym pisałeś?

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

m@rek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m@rek »

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Świeżak jak twoja przygoda w Australii ?
Dax dał zarobić ?
The only way is up

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Ekolog pisze:
Świeżak44 pisze:Ale te DJ chodzi, normalnie jak przecinak! :shock: Ostrzejszy od DAX-a się zrobił.. 2 pipsy spreadu przez cąłą dobę (prawie), przy dzignii 1:500 zasuwa to jak diabli- to może byc mój nowy faworyt 8) . W Armiral mają na niego 1 pips spredu , ale nie moge sie dogadac z nimi...
TAk. Drugi broker , którego jeszcze biorę pod uwagę to Admiral MArkets ze zwględu na najniższe chyba spready, ale tam problemy robią z dźwignią 1:200. Niby jest opcja rejestracji w ASCI , ale też nie daje 1:200. Nie wiem o co tam chodzi. Może to jeszcze nie jest zrobione ta ucieczka do Australii. Na prawdę mają fajne spready, np. Edek 0,8pips, DAX- 0,8, DJ - 1 pips.

-- Dodano: 03 sie 2018, 19:00 --
TsunamiPL pisze:Świeżak jak twoja przygoda w Australii ?
Dax dał zarobić ?
Jeszcze się nie urządziłem, nie poprzenosiłem wszystkiego, nie ogarnąłem.. a ty już mnie rozliczasz.. :lol: :lol: :lol: Konto przeżyło i ma się dobrze. Wczorajsze wybijanie SL-li w pewnych godzinach na DAX-ie sporo mnie kosztowąło i były straty. Na chwilę obecną jest 901$ na koncie. Ogólnie nie mam czasu grać bo musze ogarniać nowe możliwości. Bardzo mnie ostatnio zainteresował DJ- ogromne możliwośc przy tym spreadzie, zmieienności i całodobowym graniu.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Świeżak44 pisze:
Ekolog pisze:
TAk. Drugi broker , którego jeszcze biorę pod uwagę to Admiral MArkets ze zwględu na najniższe chyba spready, ale tam problemy robią z dźwignią 1:200. Niby jest opcja rejestracji w ASCI , ale też nie daje 1:200. Nie wiem o co tam chodzi. Może to jeszcze nie jest zrobione ta ucieczka do Australii. Na prawdę mają fajne spready, np. Edek 0,8pips, DAX- 0,8, DJ - 1 pips.

-- Dodano: 03 sie 2018, 19:00 --
TsunamiPL pisze:Świeżak jak twoja przygoda w Australii ?
Dax dał zarobić ?
Jeszcze się nie urządziłem, nie poprzenosiłem wszystkiego, nie ogarnąłem.. a ty już mnie rozliczasz.. :lol: :lol: :lol: Konto przeżyło i ma się dobrze. Wczorajsze wybijanie SL-li w pewnych godzinach na DAX-ie sporo mnie kosztowąło i były straty. Na chwilę obecną jest 901$ na koncie. Ogólnie nie mam czasu grać bo musze ogarniać nowe możliwości. Bardzo mnie ostatnio zainteresował DJ- ogromne możliwośc przy tym spreadzie, zmieienności i całodobowym graniu.
Świeżak miotasz się bardzo. Spróbuj trading S&P tylko i wyłącznie w godzinach handlu rynku kasowego 15:30-22:00 czasu polskiego.
Kolega pracował w firmie tradingowej, gdzie tylko to tradowali. Chodził do pracy na 15 i tłukł do 22.
Najważniejsze zamykasz wszystkie pozycje najpóźniej o 22.
Po drugie po południu jesteś w domu i tradujesz. Powiedzmy od 17-18 do 22. 4h dziennie na rynku, a nie jakaś zabawa z doskoku.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2018, 19:21 przez TsunamiPL, łącznie zmieniany 2 razy.
The only way is up

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

TsunamiPL pisze:
Świeżak miotasz się bardzo. Spróbuj trading S&P tylko i wyłącznie w godzinach handlu rynku kasowego 15:30-22:00 czasu polskiego.
Kolega pracował w firmie tradingowej, gdzie tylko to tradowali. Chodził do pracy na 15 i tłukł do 22.
Najważniejsze zamykasz wszystkie pozycje najpóźniej o 22.
Po drugie po południu jesteś w domu i tradujesz. Powiedzmy od 17-18 do 22. 4h dziennie na rynku, a nie jakaś zabawa z doskoku.
SPread na SP500 mam 5 pipsów a rusza się to czasem jak mucha w smole. Odpada. Ale za to DJ może by do tego idealny. Spread bardzo niski 2 pipsy w ICM , 1 w Admiralu. Chodzi to prawie całą dobę więc luki odpadaja. Zmienność przebija ostatnio DAX-a. Teoretycznie idealny instrument. Trzeba go tylko opanować. Chodzi nieco inaczej niż DAX.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Zablokowany