DayTrading: Piątek 02.11.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 lis 2018, 00:00

Wzrost
3
50%
Bez zmian
1
17%
Spadek
2
33%

Liczba głosów: 6

Invstar
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 02.11.2018

Nieprzeczytany post autor: Invstar »

A co w nim specjalnego?
HP to tzw podstawy fibo abcd itd sciema i przedszkole. Ladnie wyglada bo pomaga zobrazowac, cos, co nie istnieje. Po prostu ladnie wyglada i daje zludzenie bycia o krok przed rynkiem. Jak cena tam dotrze to napisze do Ciebie co zamierzasz zrobic. . A teraz jaka wartosc temu przypisujesz i dlaczego? Zagrasz szorta z TP w punkcie D, bo tam jest rekin? Litosci.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Invstar pisze:A co w nim specjalnego?
HP to tzw podstawy fibo abcd itd sciema i przedszkole. Ladnie wyglada bo pomaga zobrazowac, cos, co nie istnieje. Po prostu ladnie wyglada i daje zludzenie bycia o krok przed rynkiem. Jak cena tam dotrze to napisze do Ciebie co zamierzasz zrobic. . A teraz jaka wartosc temu przypisujesz i dlaczego? Zagrasz szorta z TP w punkcie D, bo tam jest rekin? Litosci.
nie korzystam z AT więc generalnie mi to rybka, ale Żaba nie jest byle malarzem …
ale skąd możesz o tym wiedzieć,
X lat już patrzę na te obrazki i uwierz mi że one dają mu przewagę nad rynkiem ...
co nie znaczy że każdy rysunek się spełnia ...
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Invstar
Stały bywalec
Stały bywalec

Tyle lat patrzenia i nie nauczyles sie stosowac harmonijek? :D
On nie ma przewagi na rynkiem, to idiotyzm.
AT ma sens tylko jako narzedzie to zarzadzania ryzykiem. Nie do spelniania oczekiwan, ty to napisales.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Invstar pisze:Tyle lat patrzenia i nie nauczyles sie stosowac harmonijek? :D
On nie ma przewagi na rynkiem, to idiotyzm.
AT ma sens tylko jako narzedzie to zarzadzania ryzykiem. Nie do spelniania oczekiwan, ty to napisales.
nie potrzebuję żadnych instrumentów muzycznych by zarabiać na forexie ;]
wystarczy mądre zarządzanie kapitałem i tyle
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...

Invstar
Stały bywalec
Stały bywalec

PipsKong pisze:

nie korzystam z AT więc generalnie mi to rybka, ale Żaba nie jest byle malarzem …
ale skąd możesz o tym wiedzieć,
X lat już patrzę na te obrazki i uwierz mi że one dają mu przewagę nad rynkiem ...
co nie znaczy że każdy rysunek się spełnia ...
Niech Ci bedzie, ze jest dobrym malarzem, plac mu zamalunki, jak artyscie a nie trejderowi. Obaj bedziecie zadowoleni.

Zakreciles sie i w sumie to przyznales mi racje.
BTW. Nie jestes zarabiajacym traderem. Pozdrawiam i milego weekendu.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Invstar pisze: Niech Ci bedzie, ze jest dobrym malarzem, plac mu zamalunki, jak artyscie a nie trejderowi. Obaj bedziecie zadowoleni.

Zakreciles sie i w sumie to przyznales mi racje.
BTW. Nie jestes zarabiajacym traderem. Pozdrawiam i milego weekendu.
nie przyznałem Ci racji … nie korzystam z AT bo nie umiem tego malować, po prostu muszę uciekać się do innych sztuczek by zarabiać ..
Teraz pytanie czy w ogóle jesteś traderem ? Jeżeli tak i nie jesteś zarabiający to po co negujesz zarabiającego tradera ?? I to od XX lat ?? Bo 3 razy wszedłeś pod jego malunki i nie wyszło ??

PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert »

Invstar - a czemu Ci przeszkadza, że komuś coś wchodzi czy nie wchodzi? Grasz cudze wykresy? Czy serio są tu ludzie, którzy rozgrywają bezmyślnie cudze wykresy? Jeśli nie, to czemu Ci przeszkadza, że ktoś ma rację albo że się myli?

Mnie to osobiście ani ziębi ani grzeje. Ale jest tu kilka osób, których rysunki lubię oglądać, bo podoba mi się ich spojrzenie na rynek.

Dla mnie trading to wyszukiwanie setupów - i nie ważne czy ten konkretny setup wejdzie czy nie wejdzie - mam swój system, swój MM, swój SL i swój TP, i po prostu podchodzę do tego bez emocji. Widzę setup to go rozgrywam i nie ma dla mnie znaczenia, czy tym razem mam rację czy będę miał rację dopiero następnym razem, albo jeszcze następnym. Mój MM to uwzględnia, system się sprawdza i mój trading się w ten sposób posuwa powoli do przodu.

Więc co z tego, że wykresy nie zawsze się sprawdzają? Dla mnie to bez znaczenia.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

PaulGilbert pisze: Grasz cudze wykresy? Czy serio są tu ludzie, którzy rozgrywają bezmyślnie cudze wykresy?
Zdziwiłbys się jak wielu z tego forum to robi. Bezmyślnie bez znajomości samego setupu i warunków wejścia. A sa i tacy co do tego nawołują. Szok.

Invstar
Stały bywalec
Stały bywalec

Gosciu sam sobie przeczysz. Nie rysujesz samodzielnie, tylko rozgrywasz bezmyslnie rysunek, ktory ktos wrzucil.
Jakbys rozumial metodologie, sam bys rysowal. Nie znajac MM kermita innych czynnikow, na ktore zwraca uwage, nie jestes w stanie na tym zarabiac. Jak dziala to wrzuc statement real i po problemie.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Invstar pisze:Gosciu sam sobie przeczysz. Nie rysujesz samodzielnie, tylko rozgrywasz bezmyslnie rysunek, ktory ktos wrzucil.
Jakbys rozumial metodologie, sam bys rysowal. Nie znajac MM kermita innych czynnikow, na ktore zwraca uwage, nie jestes w stanie na tym zarabiac. Jak dziala to wrzuc statement real i po problemie.
a gdzie ja napisałem że gram pod Kermita ???

Zablokowany