DayTrading: Piątek 02.11.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 lis 2018, 00:00

Wzrost
3
50%
Bez zmian
1
17%
Spadek
2
33%

Liczba głosów: 6

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 02.11.2018

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

EdEk mnie dzisiaj niemile zasmucił tym ruchem ;[
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

Dużo stron zapisaliscie, jak na okres świąteczny.
Nawiązujac do wczesniejszego posta, jednak wybrali droge dociskania $ misków. Więc scenariusz bazowy jest taki, zeby shortowac w zonce 113.50-90.
https://www.tradingview.com/x/BF8Gu8ve/

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

PipsKong pisze:EdEk mnie dzisiaj niemile zasmucił tym ruchem ;[
To ja sposobem takiego jednego co tu niedawno zaglądał podam powód tego spadku :)
Opór co prawda mocno przetestowany ale jednak. Chciaz dowodu na to że to na pewno za sprawą oporu to tylko moje domniemanie :)
Patrz BAX. Wykres zapisany przez platforme. Trzy kliknięcia i jest. I o to mi chodzi cały czas :)
https://www.mql5.com/en/charts/9319438/ ... de-brokers

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

"To ci napisze tylko jedno. Gość w 2-3 minuty może udowodnić swoje racje. Czyli 3 kliknięcia myszą. I czemu tego nie robi? Cały dzień wypisuje jakies pierdoły zamiast udowodnić w kilka chwil. Tym bardziej, że wkleja wykresy co chcilka. Wystarczy że te z platformy wklei. Ja wiem dlaczego tego nie robi i wielu sie tez domysla
A tu BAX z czasów gdy nawet konta jeszcze nie miał ;)
Ale "ynwestor" pełną gębą co widać.
https://www.bankier.pl/forum/temat_dax,17743243.html
A ynwestycje to na ....stooq :d[/quote]"

Napiszę ci tak. Dzisiaj zrobiłem sobie wolne z pracą. I spojrzałem na was. Przez prawie rok nie zaglądałem. Wcześniej jakiś rok-2 temu pisałem o Palladzie, że spadnie. Cena w końcu spadła, ale z 800-900 doszła do 1100 najpierw. Jak na tym wyszedłem? Nie na +. Taka prawda. Czy jak dzisiaj coś napiszę to znaczy, że będzie do kitu bo wtedy się myliłem? Jeśli XAB to BAX - załóżmy, że tak. Jeśli w 2015 walnął gafę (uczciwie przyznaję, że nie czytałem tego z bankiera) to czy to oznacza, że dzisiaj "musi się mylić". Że się czegoś nie nauczył w międzyczasie? Przy 1,1450 napisał, że odwraca na S. Celność 100%. Prawdopodobieństwo pójścia wykresu w którąś stronę wynosi 50%. Jeśli ktoś trafia/nie trafia 50% to jest do dupy. Załóżmy taką sytuację: Świeżak44 topi konta demo. Jeśli odliczyć swap i spread i grać zawsze przeciwko niemu to czy można zarobić? Jeśli tak to jest on super dawcą sygnałów. Wracając do tego by pokazał zrzut z konta. Podam na swoim przykładzie. Pracuję i fx zajmuję się z doskoku. Mam aliora. Nawet za bardzo nie ogarniam waszych mt4. Różnica między demo a real. Zasadnicza. Przykład. Kupiłem USD/Try na S za 6,20. No i dupa. Zamknąłem parę dni temu przy 5,80 bo wykres ruszył do góry - dotarł do 5,85. Przy demo otworzył bym S dzisiaj. Ale real to real i patrzę ostrożnie na to i teraz w realu się boję.
Uważam, że jak lokata jest za 2%, a tutaj zarobię 10% na rok to sukces. Więc kupuję, tam gdzie wydaje mi się, że widzę dołek i czekam. Przykład: Mam srebro za średnio 14,5 i złoto za 1185-1200. Longi. Czekam na 1350 i 17,6. Natomiast jak zobaczę mniej i zaczną się spadki to na pewno sprzedam poniżej targetu. Czy jest to DT? NIe to kwartały trading. Wracając do tego co puszcza tutaj XAB. Nikt nie karze mi go słuchać. Kiedyś za 0,1 lota wziąłem E/U za coś 1,13 na S. Było długie long do 1,30. Tak, posłuchałem Pipskonga i siebie. Czy na tym zarobiłem. Nie. Chociaż jakbym trzymał do teraz (ponad rok) to bym wyszedł na swoje. Ale co ważniejsze. Czy mam do kogoś pretensje. Tak. Tylko do siebie. Jeśli XAB chciałby sprzedawać sygnały/system to budzi to mieszane uczucia. Bo czy ktoś kto zarabia jedną transakcją 10k ma interes w sprzedaży czegoś za 2k? XAB twierdzi, że nic nie sprzedaje.Jeśli nie sprzedaje to szacun za odwagę - podziwiam tych którzy mają odwagę i puszczają wykresy tutaj. Jak można prosić o analizę srebra i złota to chętnie obejrzę.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

eur/dol
jeszcze ske trzyma ale dzis skonczy swoj bieg moze zaraz
weszla mi lka
https://iv.pl/images/28652295929641075884.png
trollowanie???????????? polega na tym ze taki typ nie skonczy jak cos zacznie ??????????????
kazdy o tym wie wiec szkoda ciagnac tematu bo dasz takiemu raczke chce noge itd itp
i tylko czeka by ktos podjal temat i np ciebie bronil to znowu huzia na jozia
ja podaje tak jak umiem wykresy i jak mi sie podoba
a kto chce niech czyta i tyle temat
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Invstar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Invstar »

Cblondyn dzieki za ten wątek, to jest po prostu znakomite. :lol:
Widac, ze bax nic sie nie rozwinal.
Te same smetne teksty i pokretne tlumaczenia. :lol:

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

No. Nie tylko ciebie...Edek dziś bardzo złośliwy. Wczoraj juz myslałem, ze mam na niego patent, a dziś jedna transakcja bez SL...i szkoda gadać. Edka trzeba pilnować jak cygana w sklepie.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

ufcamro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ufcamro »

EDEK
https://www.tradingview.com/x/sjKb6rbS/
Ten spadek to raptem korekta i to niewielka a zarazem retest lokalnego kanału.
Dodatkowo można zauważyć prawe ramie (rysuje się) oRGR i na niewbiesko zakres po ewentualnym jego wybiciu.
1.1490 w przyszłym tygodniu - Kermit też coś podobnego rysował tylko z klina.

Moim zdaniem rysują coś takiego 3-3-5
https://www.tradingview.com/x/cnqwKVU4/
Choć modelowo druga trójka powinna wybić nowe dno a tego nie zrobiła (ale nie musi wybijać, jakby wybiła to układ byłby modelowy).
Rynek rozstrzygnie.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

ufcarmo w peni popieram i podobnie to widze
z edkiem jest jednak problem bylo dno moga chciec pojsc choc w jego kierunku
wybory w hameryce dopiero 6list
sygnal na wzrosty w zasadzie 1,142 wiec miejsca na mieszanie maja teraz sporo :568:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

ufcamro pisze: Moim zdaniem rysują coś takiego 3-3-5
https://www.tradingview.com/x/cnqwKVU4/
Choć modelowo druga trójka powinna wybić nowe dno a tego nie zrobiła (ale nie musi wybijać, jakby wybiła to układ byłby modelowy).
Rynek rozstrzygnie.
jeszcze moga teoretycznie wybic nowe dno jesli zrobia cos takiego jak ponizej... bedzie im ciezko bo na dziennym poszedl juz sygnal na wzrosty wczoraj, ale trzeba miec to z tylu głowy ze cos takiego moze (choc nie musi) sie pojawic

https://www.tradingview.com/x/auBhxZ4p/

Zablokowany