DayTrading: Piątek 02.05.2014
Re: DayTrading: Piątek 02.05.2014
Wydaje mi sie, ze powoli zmierzamy do dolowania edka. Sa ku temu pierwsze przeslanki.
Na krotko - od polowy marca do teraz sa coraz nizsze szczyty, wyzsze dolki, zostaje coraz mniej miejsca. Juz przebicie okolic 1.378 bedzie pod biezaca LT wzrostowa. Dodatkowo pojawiaja sie doji, wisielce. Moze to byc ubijanie gorki. Chyba jest szansa ze ten tydzien da nam pewien jasniejszy obraz, w ktora strone bedzie szedl rynek. Teraz bylaby dobra okazja do pobrania S. Powyzej 1.3886 nie powinno pojsc, chyba ze cieniem.
Patrzac z dluzszej perspektywy wszystko kieruje sie na okolice 1,38. LT biezace, LT prowadzaca przez zeszloroczne dolki z poczatkow wrzesnia i listopada z 1,31 i 1,33. 1.38 wielokrotnie byl szczytem, zarazem oporem i co niedawno doswiadczylismy wsparciem. Wydaje sie, ze jest to kluczowy teren dla ewentualnych spadkow. Przebicie a najlepiej jeszcze pozniej test z nieudana proba powrotu powyzej tego poziomu bylo mocnym sygnalem sprzedazowym.
No ale to moje odczucia na podstawie swieczek.
Druga rzecz z tego co mozna zauwazyc to wiekszosc od dawien dawna wieszczy spadki a edek jak rosl tak rosnie. Trend jest mocny. Moze przebija ostatnie maksima by eskowicze(wiekszosc) przerzucili sie na L i wtedy zrobia zjazd. Wiekszosc przeciez nie zarobi, wiec ja na razie czekam na jakis jasniejszy obraz. Poki co trend jest niezmieniony.
Na krotko - od polowy marca do teraz sa coraz nizsze szczyty, wyzsze dolki, zostaje coraz mniej miejsca. Juz przebicie okolic 1.378 bedzie pod biezaca LT wzrostowa. Dodatkowo pojawiaja sie doji, wisielce. Moze to byc ubijanie gorki. Chyba jest szansa ze ten tydzien da nam pewien jasniejszy obraz, w ktora strone bedzie szedl rynek. Teraz bylaby dobra okazja do pobrania S. Powyzej 1.3886 nie powinno pojsc, chyba ze cieniem.
Patrzac z dluzszej perspektywy wszystko kieruje sie na okolice 1,38. LT biezace, LT prowadzaca przez zeszloroczne dolki z poczatkow wrzesnia i listopada z 1,31 i 1,33. 1.38 wielokrotnie byl szczytem, zarazem oporem i co niedawno doswiadczylismy wsparciem. Wydaje sie, ze jest to kluczowy teren dla ewentualnych spadkow. Przebicie a najlepiej jeszcze pozniej test z nieudana proba powrotu powyzej tego poziomu bylo mocnym sygnalem sprzedazowym.
Druga rzecz z tego co mozna zauwazyc to wiekszosc od dawien dawna wieszczy spadki a edek jak rosl tak rosnie. Trend jest mocny. Moze przebija ostatnie maksima by eskowicze(wiekszosc) przerzucili sie na L i wtedy zrobia zjazd. Wiekszosc przeciez nie zarobi, wiec ja na razie czekam na jakis jasniejszy obraz. Poki co trend jest niezmieniony.
sonia123 pisze:Wydaje mi sie, ze powoli zmierzamy do dolowania edka. Sa ku temu pierwsze przeslanki.
myślenie życzeniowe...
jeśli wyższe dołki, niższe szczyty to przecież flaga na dziennym czyli ptreferencja kontynualcji
poza tym klasa obrony poziomów 1.378 / 1.382... pokazuje gdzie jest moc i tyle. Klasyka AT mówi, że jeśli rynek idzie inaczej niż wskazują dane to ktoś dane wykorzystał do dystrybucji / skrojenia leszczy..
generalnie też uważam, że spadki powinny być ale bazuję to na fundamentach i dostępnych danych a wielcy fx się do tego nie stosują! Także najlepiej wyzbyć się przekonań!
Dokladnie... gdybysmy mieli spasc to bysmy juz spadli i bylo ku temu kilka okazji (fed, pkb, pyrolle) a jesli tak sie nie dzieje i jest mega dynamiczne odbicie za kazdym razem to pewnie wystrzelimy gora w najblizszym czasie a juz nawet nie chce wiedziec jaki bedzie zasieg jak puszcza stopy....
EDka widziałbym jeszcze wzrostowo do oporu kilkuletniego, a następnie w dół do wsparcia; nie wychodzą to jakieś znaczące ruchy - wszystko w ramach zawężajacej się konsoli.
Wybicie poza formację może dopiero dać jakis konkretny ruch, ale na to przyjdzie zapewne jeszcze poczekać:
Wybicie poza formację może dopiero dać jakis konkretny ruch, ale na to przyjdzie zapewne jeszcze poczekać:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
03:45 CNY Wskaźnik HSBC Manufacturing PMI w Chinach 48,4 48
na nocke
na nocke

Ameryko!, decyduj co dalej z hossą - niewątpliwie AT pokazuje istotne miejsce (wsparcie), co do dalszych rozstrzygnięć jej losów.
Od tego zależy, czy pozostanę nadal jej przyjacielem:
Od tego zależy, czy pozostanę nadal jej przyjacielem:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dla mnie kłopot jest w tym że jak tu zagrać pod taki wykreskarnak pisze:EDka widziałbym jeszcze wzrostowo do oporu kilkuletniego, a następnie w dół do wsparcia; nie wychodzą to jakieś znaczące ruchy - wszystko w ramach zawężajacej się konsoli.
generalnie z niego wychodzi eL tyle że ruch nawet 200 pips tu nic nie zmieni
piszesz wybicie poza formacje
wiesz ile to musi wzrosnąć spaść aby było wybicie i co wtedy mam otwierać pozycje
wybacz ale z tego wykresu nic dla mnie nie wynika mam obawy że sam pod to nie grasz więc po co go wstawiać ?
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Wg. saxo edek zaczyna wyżej 10 pipsów niż w piątek.
The only way is up
@Jones.
Twój komentarz mnie zatkał.
To już nie te czasy, kiedy dyskutowało się merytorycznie.
Odczułem, że nawet Ty już robisz wycieczki osobiste.
Twój komentarz mnie zatkał.
To już nie te czasy, kiedy dyskutowało się merytorycznie.
Odczułem, że nawet Ty już robisz wycieczki osobiste.