DayTrading: Piątek 02.05.2014
Re: DayTrading: Piątek 02.05.2014
O kurcze, zakładasz spadek aż do 1.30?
- atlanticos
- Maniak
Bemowo ja bym uważał jednak ze spadkami... Wykres d1 jest bardzo wymowny...żaden ważny poziom nie pękł i nadal biegamy po kanale przypominającym potencjalną flagę i jesteśmy wewnątrz klina...
Jak dla mnie ruch na 40-50 pipek po tak rewelacyjnych danych to za przeproszeniem gówno a nie ruch... Jeszcze niedawno wystarczyło żeby walnęli się o 20 tys i strzaly po 60-70 pipsow widzieliśmy... A te dane lepsze niemal dwukrotnie od tych które jeszcze niedawno sie pojawiały regularnie, a rynek poleciał troche bo...wypadało... jak dla mnie dolna banda klina i flagi i atakujemy szczyty... I dopóki nie puści dół to tego scenariusza sie trzymam ....
https://www.tradingview.com/x/vVv99j9E/
Jak dla mnie ruch na 40-50 pipek po tak rewelacyjnych danych to za przeproszeniem gówno a nie ruch... Jeszcze niedawno wystarczyło żeby walnęli się o 20 tys i strzaly po 60-70 pipsow widzieliśmy... A te dane lepsze niemal dwukrotnie od tych które jeszcze niedawno sie pojawiały regularnie, a rynek poleciał troche bo...wypadało... jak dla mnie dolna banda klina i flagi i atakujemy szczyty... I dopóki nie puści dół to tego scenariusza sie trzymam ....
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Jeżeli kilkanaście razy próbujemy wyjechać nad 1.39 i kolejny raz edek spada to wkońcu kiedyś ta zabawa musi zakończyć się mordobiciem, - kabel podobniemelpomena pisze:O kurcze, zakładasz spadek aż do 1.30?
Na ten moment stado średnich do pokonania..... - wśród nich 200 ema h4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
@atlanticos
Podobnie widzę EDka.
Podobnie widzę EDka.
Pokonajmy top - a wówczas 1.4 to będzie mało - wtedy wycieczka rospocznie się dużo wyżej 1.41-44atlanticos pisze:Bemowo ja bym uważał jednak ze spadkami... Wykres d1 jest bardzo wymowny...żaden ważny poziom nie pękł i nadal biegamy po kanale przypominającym potencjalną flagę i jesteśmy wewnątrz klina...
Jankes jest nie do zdarcia ===> i tu bardzo liczę na aktywność miśka.
-- Dodano: 02 maja 2014, 15:14 --
A nasi im niżej skończą tym większą luką do góry zaczną przyszły tydzień
-- Dodano: 02 maja 2014, 15:14 --
A nasi im niżej skończą tym większą luką do góry zaczną przyszły tydzień

atlanticos pisze:Bemowo ja bym uważał jednak ze spadkami... Wykres d1 jest bardzo wymowny...żaden ważny poziom nie pękł i nadal biegamy po kanale przypominającym potencjalną flagę i jesteśmy wewnątrz klina...
Dokładnie tak jak mówisz - moim zdaniem tylko Dragi może tą sytuację rozjaśnić na spadki - tylko pytanie czy te poziomy są dla niego drastyczne...
W przyszłym tygodniu - chyba 8smego o ile się nie mylę będzie posiedzenie EBC - hmmmm
Ale i tak myślę że nie ruszy stóp - poczeka na nowe projekcje w czerwcu i będzie liczył na szczęście że Edek sam spadnie... Troszkę pewnie pokrzyczy ale efekt znany. Pokazał to już nie raz

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

na ten moment jestem nedźwiedziem,
wyżej będę bykiem - wspomniane alternatywne oznaczenia
wyżej będę bykiem - wspomniane alternatywne oznaczenia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A S&P500 coraz wyżej - może zrobią podwójny szczyt albo okolice
- co myślicie?

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

-
- Gaduła
Jak myślicie, Euro/USD zatrzyma się na domknięciu dzisiejszej luki czy UP powyżej 1.39?