DayTrading: Piątek 01.12.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 gru 2017, 00:00

Wzrost
3
38%
Bez zmian
3
38%
Spadek
2
25%

Liczba głosów: 8

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 01.12.2017

Nieprzeczytany post autor: XAB »

oni akurat rzadko graja inaczej niz proste zagrania choc dzis wariacja byla
choc usd/pl juz mnie wkurza tyle czasu kup i szybko sprzedaj ze to nudne juz i to samo eur/dol
mam znowu ladno zysk i szkoda mi kasowac bo na m5 znowu udaja ze chca w gore :mrgreen:
bo caly czas ida falkami 123 i spierniczaj z pozycji bo nie zdazysz :D
Ostatnio zmieniony 01 gru 2017, 19:28 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

No bo USDPLN jeszcze się nie odwróciła na Long.
Jeszcze jest jednak trend Short.

-- Dodano: 01 gru 2017, 19:30 --

Trwałe wyjście ponad niebieską dopiero daje większą korektę do góry:
USDPLNH4.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

XAB
Fanatyk
Fanatyk

wiem dlatego nie mysle choc bardziej mi by sie podobalo by wyszli wreszcie to wtedy by bylo nie 100 czy 200
tylko zabezpieczone sl i spokojny sen i tak jak teraz mam 2 piatki i patrze gasic czy jeszcze chwila brrrrrrrrrrrr
Ostatnio zmieniony 01 gru 2017, 19:32 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

woj55 pisze:
Cblondyn pisze:
zbieg okolicznosci? a niby za co placa tym hienom z wielkich bankow i to sowicie?? naczytales sie ksiazek ze to tylko rynek i nic wiecej ale prawda jest zupelnie inna a gdybys byl spostrzegawczy to moglbys czasami po kresce poznawac jakiegos goscia ktory wlasnie manipuluje i ustawia ten .tzw. rynek...
Jak jest panika/euforia to większość ma w doopie kręski z wykresu i każde inne narzędzie. Jak złe to każdy chce się szybko ewakuować a jak dobrze to na wyścigi kupują.
I że takie rzeczy w ogóle trzeba tłumaczyć. Jak ktos grał na GPW to wie o czym mówie. W piątek jak spółka poda info, że ogłasza upadłość to w poniedziałek rynek przez cały dzień na "widłach". Ech komu ja to tłumacze
I co to za koleś co manipuluje i ustawia.
I dotyczy to każdego rynku bez wyjątku. Brexit tego przykładem i 15 stycznia 2015

XAB
Fanatyk
Fanatyk

a ja na kilku portalach czytalem i na naszym tez ze beda mocne ruchy
to pomysl z jakiej okazji sporo ludzi o tym wiedzialo

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

Cblondyn pisze:
woj55 pisze:
Cblondyn pisze:
zbieg okolicznosci? a niby za co placa tym hienom z wielkich bankow i to sowicie?? naczytales sie ksiazek ze to tylko rynek i nic wiecej ale prawda jest zupelnie inna a gdybys byl spostrzegawczy to moglbys czasami po kresce poznawac jakiegos goscia ktory wlasnie manipuluje i ustawia ten .tzw. rynek...
Jak jest panika/euforia to większość ma w doopie kręski z wykresu i każde inne narzędzie. Jak złe to każdy chce się szybko ewakuować a jak dobrze to na wyścigi kupują.
I że takie rzeczy w ogóle trzeba tłumaczyć. Jak ktos grał na GPW to wie o czym mówie. W piątek jak spółka poda info, że ogłasza upadłość to w poniedziałek rynek przez cały dzień na "widłach". Ech komu ja to tłumacze
I co to za koleś co manipuluje i ustawia.
I dotyczy to każdego rynku bez wyjątku. Brexit tego przykładem i 15 stycznia 2015
tylko nawet nie myslisz o tym na ile pomagali panice w Brexicie !!??
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

woj55 pisze: tylko nawet nie myslisz o tym na ile pomagali panice w Brexicie !!??
A co mnie to obchodzi czy ktos pomaga czy nie. Efekt jaki jest każdy widzi. Jak ktoś lubi hazard to niech gra wyłącznie na info. Ale niech sie nie dziwi, że spore ruchy rynek w tym czasie wykonuje. Przecież o tym mowa cały czas

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

zrozum czlowieku ze tu nawet panika jest kontrolowana przez wielkich i w takich chwilach tez kontroluja dokad ma poleciec czy doleciec

-- Dodano: 01 gru 2017, 20:09 --

...dopiero jak bomba atomowa wybuchnie nikt tego nie bedzie kontrolowal
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

woj55 pisze:zrozum czlowieku ze tu nawet panika jest kontrolowana przez wielkich i w takich chwilach tez kontroluja dokad ma poleciec czy doleciec
Ale co mnie to obchodzi skoro na to nie mam wpływu? Zrozum człowieku
A jakie ty masz na to dowody, że kontrolowana?
Jak sie dom pali to wszyscy z niego spieerdalają :)
Juz mi sie dalej nie chce o tym dyskutować. Sorry

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Ale poszli dzisiaj na S&P. Zamknąłem s po 2625 zadowolony z zysku, a ci poszli na 2605,50 :shock: :lol:
The only way is up

Zablokowany