DayTrading: Piątek 01.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 lis 2013, 00:00

Wzrost
12
43%
Bez zmian
2
7%
Spadek
14
50%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 01.11.2013

Nieprzeczytany post autor: Jones »

cugan
moim zdaniem to dobre miejsce na long :564:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

edzio musi utworzyć wyraźną świece h4 na więcej niż 25 pipsów by można mówić o zmianie kierunku tego zjazdu

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Jones pisze:cugan
Jones
a zdaniem brokerów Daily FX złe na long :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

cugan pisze:
Jones
ściemniają jak zwykle
kurcze karnak by sie przydał pewnie ma coś na eL ?
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Jones pisze: ściemniają jak zwykle
Obrazek
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

Widze jednemu koledze od jakiegoś czasu udziela sie słownictwo spod budki z piwem conajmniej... ewentualnie kebab dla dresiarzy... :roll: :?:

Kolega zastapmnie podoba mi sie takie wielopłaszczyznowe myślenie,mam wrażenie,że wyczerpałeś możliwości :D jak moge wybierać to wybieram opcje 3 :D

Co do tego co napisał kolega MasterFX tez można sie zgodzić , ja jednak założyłem szybko drugie konto , doładowałem depo i będe wchodził z longiem , licze na to odbicie jednak. Wydaje mi sie , że do 7 listopada bedzie sie tworzyć coś co wy zwiecie RGR , czyli jego prawe ramie , tzn spokojne ruchy góra dół w granicach rozsądku aż do czwartku. Wszystko w rękach EBC teraz , czyli Mario w akcji pyta kolegów z goldmana jakie pozycje obrali. Te ostatnie dni moim zdaniem z punktu widzenia D1 korekta tak jak pisałem 7 w góre 3 na dół , 7 w góre i teraz 3 na dół.Żeby wykosić wszystkich , bo za dużo ludzi było pewnych tych wzrostów, kiedy tylko wiekszość przestawi sie na Ski przyjdzie także ich kolej. - przed dalszym wzrostem jeżeli EBC nic nie zrobi. Wydaje mi się , że nic nie zrobi , bo niemcom pasuje to co sie dzieje , a jakby nie patrzeć EBC to zakamuflowany bank niemców , niWiec maja najwiecej do powiedzenia , w zasadzie wszystko. Po wczesniejszych spadkach konsultowałem swoje pozycje z wieloma znajomymi z dzikiego zachodu i oni troszke inaczej to wszystko widzą niż my .Dlatego tamto konto zostawiam , zrobiłem mu własne QE3 i moge czekac na odbicie do do września przyszlego roku , zwisa mi i powiewa w zasadzie.Jak to mawia mój znajomy Euro to "niemiecka marka" :D także bede wchodził w longa. :564:

Jeżeli nie ? cóż. przeznaczyłem na nauke 4 razy więcej niż na razie zdeponowałem wiec tragedii nie ma ,zamykajac wszystko pozycje dzisiaj wyszedłbym troche na plus , a jak pękłoby depo to na zero , więc podchodze z zupełnym luzem,jak przy zakładaniu firmy , trzeba liczyć sie z kosztami. A nic bardziej nie kara jak nabywanie doświadczenia i płacenie ciężko zarobionymi pieniędzmi za kolejną brutalna lekcje :D o wiele wiecej przewalałem na początku mojej zabawy z GPW :D to co teraz mam do tyłu zyskałem na PKP Cargo , także równoważe wszystko , co by żona piany w ustach nie miała ;) w miedzyczasie pożeram tony materiałów na temat FX każdego dnia poświecam praktycznie po 16 godzin dziennie. Próbuje podłapywac kontakty z kolegami po fachu i w zasadzie od każdego ta sama rada "Nie panikuj" :D .Sytuacja na GPW jest troche inna, wydaje sie łatwiej , ale może jakbym miał na plecach Bagaż 10 lat z forexem jak z GPW mówiłbym inaczej. Poczekamy , zobaczymy , daje sobie 2-3 lata na spokojnie nauki , wtedy będziemy myślec co dalej. :564:

pr7emo pisze:http://krugman.blogs.nytimes.com/2013/1 ... nd-unsinn/
lubię temat bezrobocia
Też lubie kawały rodem z familiady :564: :mrgreen:

Awatar użytkownika
dziad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dziad »

Jones pisze:
cugan pisze:
Jones
ściemniają jak zwykle
Jones! Nie chcę nikogo atakować ale karnak najwięcej argumentów na L (edit) miał i prezentował jak cena była powyżej 1.38! Teraz jak cena spadła o trzy figury milczy godnie!
Jednym z powodów pobrania przeze mnie S była nadaktywność karnaka , jest idealnym antywskaźnikiem.
Zawsze będę pamiętał jak karnak brał i zalecał L na e/u po 1.37 a na S nawrócił się dokładnie 10 figur niżej.
Jak pisze barany - zarabianie jest proste.............. nooo , może pod warunkiem że gra się odwrotnie niż rysuje karnak
(Jones....pozdrawiam......ręką własną)
Ostatnio zmieniony 03 lis 2013, 03:30 przez dziad, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkie pieniądze robi się na małych pozycjach!
...................................................... Vic Sperandeo

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Medin pisze:
Jones pisze:
cugan pisze:cugan
Jones
ściemniają jak zwykle
Jones! Nie chcę nikogo atakować ale karnak najwięcej argumentów na S miał i prezentował jak cena była powyżej 1.38! Teraz jak cena spadła o trzy figury milczy godnie!
Jednym z powodów pobrania przeze mnie S była nadaktywność karnaka , jest idealnym antywskaźnikiem.
Zawsze będę pamiętał jak karnak brał i zalecał L na e/u po 1.37 a na S nawrócił się dokładnie 10 figur niżej.
Jak pisze barany - zarabianie jest proste.............. nooo , może pod warunkiem że gra się odwrotnie niż rysuje karnak
(Jones....pozdrawiam......ręką własną)[/quote]

tam pomylka sie wkradla arbumentow na S powinno chyba byc na L :) jak wszyscy widzieli 1 ,40 od razu podawalem rysunek z korekta ze za latwe by to bylo

gdy gdzie sie nie spojrzy to wszysko rysowane bylo 1 40

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

krinvest pisze:
pr7emo pisze:http://krugman.blogs.nytimes.com/2013/1 ... nd-unsinn/
lubię temat bezrobocia
Też lubie kawały rodem z familiady :564: :mrgreen:
no co, racja w tym jest
wydaje mi się że państwa jak Hiszpania, Polska idą w kierunku umów zleceniowych, eksportu, wyciągają ludzi ze zatrudnienia strukturalnego by firmy obce zaczęły u nich produkować, natomiast podczas "rzeczywistej" hossy wzmocnią popyt wewnętrzny i zatrudnienie strukturalne, ale kto wie...
dziwie się politykom, bo przecież: niskie zatrudnienie->słabe nastroje konsumentów->właściwe poparcie partii politycznych dla tego układu
i czy inflacja w okolicach 1% to stabilny poziom? coś do czego zmierza ECB
powinni ten wskaźnik ustalić dla "stabilna inflacja dla wzrostu gospodarczego"
tym bardziej że jak sami wiemy po dużym spadku wykresu zawsze następuje tak samo dynamiczne odbicie
a na fali h4 słabe, anemiczne odbicie po dużym spadku z definicji kończy się kolejnym mocnym zjazdem w przypadku pierwszej, lepszej negatywnej informacji
krótko mówiąc: im większa dynamika powrotu tym trudniej zatrzymać trend wzrostowy pod wpływem negatywnej informacji
no, a teraz jest mnóstwo takich uwarunkowań, jak choćby kryzys długu w stanach, którego rozwiązanie może okazać się nie tak łatwe, ze względu na polityczny impas
albo co gorsza, kryzys w Chinach mogący zmniejszyć eksport europejskich towarów

umowa handlowa ze stanami, zwiększy "dynamikę"(!?) wymiany handlowej z EU, co jest na pewno formą dywersyfikacji od zagrożeń rynku chińskiego

-- Dodano: ndz 03-11-2013, 8:16 --

kuwa, jak jest słaby wzrost PKB i innych wskaźników to musi na chłopski rozum być duża inflacja (2,5-3,5%)
kiedy mamy już oczekiwany wzrost gospodarczy to musi być nieco niższa (1,7-2,3%) bo zachowania inflacyjne mogą być nasilone (wzrasta ryzyko rozkręcenia dużej inflacji)
ja pitole to łatwe jak kaszka z mlekiem

niska inflacja w EU obecnie jest uwarunkowaniem zagrożenia!

Zablokowany