DayTrading: Piątek 01.11.2013
- zastapmnie
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 01.11.2013
pierwsze jaskółki na EURCAD, byki nieśmiało wychylają głowę i skubią trawę pod ostrzałem niedźwiedzi, które mają pełne taczki gówna i się nie patyczkują
-- Dodano: pt 01-11-2013, 15:46 --
i ledwo tom rzekł, już się pochowali
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
- ZielonaMgielka
- Maniak
Mysle ze dzis nie ma wiekszych szans na powrot ponad 1.41 a jesli tygodniowa swieca utrzyma aktualny ksztalt to przed nami prawdopodobnie jeszcze duzo spadkow na tej parze i prawdopodobnie na walucie EUR w ogole.zastapmnie pisze:pierwsze jaskółki na EURCAD, byki nieśmiało wychylają głowę i skubią trawę pod ostrzałem niedźwiedzi, które mają pełne taczki gówna i się nie patyczkują
https://www.tradingview.com/x/SPLMr7Ir/
MasterFx, niestety jesteś tutaj ignorowany bo nie dajesz wykresów z indykamiMasterFx pisze:Czołem![]()
Widzę skrajne emocje na forum... źle, oj źle![]()
A wystarczyło tylko poczekać na sygnał jak wszyscy kupowali. Link sprzed tygodnia:
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p623519
Edit: co do bieżacej sytuacji - jest ciekawie na zakupy ale z rozsądnym wolumenem w stosunku do depo. Obecny kurs ok 1,3490 to wg mnie dobre miejsce żeby spróbować longa, ale trzeba być czujnym bo jak trwale przejdą 1,3450 to spotykamy się "dwa piętra niżej".
SEEYAA

Niestety.
w poniedziałek jest troche danych EUR, mam nadzieję ze zrobi jednak cofkę przy tej ścianie którą stworzyło
- zastapmnie
- Pasjonat
piękny RGR rysują, jeśli dobrze prognozuję, na 1,,36-1,3630 moglibyśmy jeszcze Edzia zobaczyć w rozpoczętym miesiącu
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Tu może być różnie. Trzeba mieć obecnie pomysł jak na tej parze zagrać. Dokładnie tuż pod obszarem, który wyznaczyłeś jest strefa POPYTU na h4... Oprócz tego spróbuj wyznaczyć podobny obszar S/R na wspomnianym wykresie tygodniowym - może to być to być typowy retest...ZielonaMgielka pisze:Mysle ze dzis nie ma wiekszych szans na powrot ponad 1.41 a jesli tygodniowa swieca utrzyma aktualny ksztalt to przed nami prawdopodobnie jeszcze duzo spadkow na tej parze i prawdopodobnie na walucie EUR w ogole.zastapmnie pisze:pierwsze jaskółki na EURCAD, byki nieśmiało wychylają głowę i skubią trawę pod ostrzałem niedźwiedzi, które mają pełne taczki gówna i się nie patyczkują
https://www.tradingview.com/x/SPLMr7Ir/
Ostatnio zmieniony 01 lis 2013, 15:59 przez MasterFx, łącznie zmieniany 1 raz.
co temu ujkowi trzeba jakieś zaproszenie żeby spadał?
z tej pary z s to bym uciekał właśnie ujek jest na linii szyi orgr. trochę liczyłem, że zrobią prawe ramię głębsze ale mi uciekli. cel to jakieś 100,50pr7emo pisze:ale kur!@#$%^Y&* nawet od oporu nie zrobią na uj korekty
depozyt zaraz rozwale
na edku jest szansa na 100 -150 pipsową korektę tego spadku.
Eurnzd chyba robi cofke.
ZielonaMgielka pisze:Mozna sie bylo dzis spodziewac kontynuacji wczorajszych spadkow. Byki na offside wyrzucaja sie dzis z pozycji przed koncem tygodnia i EU prawdopodobnie zmierza po stopki ponizej 1.347. Dzis swietna okazje dal kabel do wejscia w shorty podcas penetracji 1.6.
tak do dolnej bandy po stopach jeszcze przejchac
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.