DayTrading: Piątek 01.09.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 wrz 2017, 00:00

Wzrost
5
56%
Bez zmian
2
22%
Spadek
2
22%

Liczba głosów: 9

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 01.09.2017

Nieprzeczytany post autor: andrut »

:564: woj55 i pedro :564:

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

woj55 pisze:niestety ale to jest najbardziej manipulowana na swiecie gra i to w swietle prawa
ale zmanipulowalem rynek...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Nie przesadzajmy, ruchy nie są jakieś wielkie no chyba że ktoś ostro przelewarowuje i dostaje biegunki na każdy pojedynczy pips zmiany.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

karnak pisze:ED - wybicie do góry było fałszywką - właściwy ruch pójdzie w dół. :)
Karnak ty cwany lisie. Dobrze czytasz rynek :!:
The only way is up

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

pedro pisze:
sureshot pisze:i nawet widac na wykresie, jak chlopaki sie mobilizuja, zeby choc troche to podniesc, ale jak facet z ecb trzyma przycisk sell, to za duzo moga nie poradzic, pewnie w tej chwili dzwonia miedzy soba do, do fedu i do tego z ecb, zeby chociaz troche zlapac oddechu
serio myślisz, że dla nich te 80 pips to jakiś problem? :)
nie dla wszystkich, najwieksi maja to gdzies, nie mowie tez o nas, ale taki maly fund, ktory nie moze postawic zwyczajnego stop losa, bo jest za duzy, chyba moze sie wylozyc, chociaz w sumie co to za fund co wyklada sie na 80, faktycznie chyba poniosla mnie fantazja;)

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

sureshot pisze:
pedro pisze:
sureshot pisze:i nawet widac na wykresie, jak chlopaki sie mobilizuja, zeby choc troche to podniesc, ale jak facet z ecb trzyma przycisk sell, to za duzo moga nie poradzic, pewnie w tej chwili dzwonia miedzy soba do, do fedu i do tego z ecb, zeby chociaz troche zlapac oddechu
serio myślisz, że dla nich te 80 pips to jakiś problem? :)
nie dla wszystkich, najwieksi maja to gdzies, nie mowie tez o nas, ale taki maly fund, ktory nie moze postawic zwyczajnego stop losa, bo jest za duzy, chyba moze sie wylozyc
ale przecież przed tego typu danymi wszystkie roboty są wyłączane a zlecenia pościągane dlatego rynek jest taki płytki i dlatego z taką dziecinną łatwością przekładane są kolejne poziomy więc proszę tutaj nie szerzyć dezinformacji :)

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

najlatwiej powiedziec manipulacja... szczegolnie jak ktos nie zarabia i nie rozumie jak dzialaja rynki finansowe.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

AdamKruchy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: AdamKruchy »

FOREX - EUR/USD - a what's up
https://zarabianienaforexgieldaobligacj ... ts-up.html

O godz. 14:30 pojawiło się szereg danych z USA o zatrudnieniu, płacach itp. Początkowo kurs ruszył do góry, by po kilkunastu minutach zawrócił. Na wykresie M15 pojawiło się "coś" takiego.

Obrazek

Jak widać rynek początkowo oczekiwał lepszych danych o zatrudnieniu i bezrobociu. Jednak bliżej nie wyglądają tak super.

Obrazek

Analitycy obstawiali w swoich prognozach poprawę na rynku zatrudnienia. Tymczasem spadło zatrudnienie zarówno w sektorach pozarolniczych jak i w sektorze prywatnym. Wzrosła również stopa bezrobocia z 4,3% do 4,4%. Jak widać rynek czekał na coś innego. Warto obserwować jak skończy się dzisiejsza sesja. Przypominam, że w poniedziałek w USA jest Święto Pracy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

sureshot pisze:ja jak widze takie ruchy, to mam nie wierzyc w manipulacje, nie mowie o nas graczach z mt4, ale macie jakiegos hedge funda z setkami milionami dolarow na koncie, macie cala siatke buy stopow, ustawione przez jakis algorytm komputerowy, a potem bach , szef ebc wciska guzik sell, do tego oczywiscie poda jakis komentarz, jakies bla bla, ale jak ktos nie zdazyl albo nie mial jak zabezpieczyc pozycji to idzie z torbami
Ile razy trzeba powtarzac, ze:
- w 1 piatek miesiaca sie nie gra
- w 1 dzien miesiaca sie nie gra
- w poniedzialki sie nie gra
- podczas ecb i fed sie nie gra

Ale nie, wy jak cygan na roli do upartego wlazicie o 14.29 w edka przed danymi, cyklicznie caly czas to samo, to samo gadanie, ten sam lament.

Jestescie jak malpy w ZOO. Rzuci sie wam banana to zawsze zezrecie.

Ja juz w 2013 roku do tego doszedlem i ci ktorzy zrobili to samo graja bez stresu.

PO CO w ogole wlaczac kompa podczas danych? zeby zrobic szybka dniowke tak? Co roku to samo. Za rok przyjda nastepni lapacze dniowek i tak w kolko... dawcy kapitalu, plankton.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

ale ja sie w ogole nie skarze ani nie zale, czy wy (dobryfxplayer i Kusus) umiecie chociaz czytac, ze zrozumieniem?? mowie o tym , ze jako uzytkownik mt4 mam bardzo komfortowa sytuacje, bo moge w przypadku podjecia zlej decyzji uzyc stop losa, chodzi mi tu o sytuacje gdy ktos prowadzi jakis fund i nie ma takiej mozliwosci, zeby w prosty sposob zabezpieczyc sie przez prosty sl, nie narazajac sie na olbrzymie straty, a wy aby podpompowac ego albo wysylacie fotki z wygrana transakcja jeden, a drugi nie moze sie powstrzymac od wyzywania wszystkich wkolo, chociaz z mojego postu , ktory wkleil albo nic nie zrozumial, albo nawet w ogole nie przeczytal

Zablokowany