Za chwilkę Niemcy z Włochami
DayTrading: Piątek 01.07.2016
Re: DayTrading: Piątek 01.07.2016
Moim zdaniem EUR/USD konsoliduje od kilkunastu miesięcy między 1,16 a 1,06. Linia trendu wzrostowego na tygodniowym zapoczątkowana w listopadzie 2015 została przełamana. Dwie ostatnie świeczki na miesięcznym spadkowe. Nie widzę tu żadnych wzrostów, a jedynie jak na razie 50% korektę ostatnich spadków ( w większości regulowaną przez banki centralne)
-
spacerolog
- Stały bywalec

Zwykle nie zostawiam pozycji na noc. Tym razem zagapiłem się z powodu meczu i zostawiłem L na DAX z ustawionym SL i TP.
Pytanie: Po jakiej cenie brok (XTB) zamknie zlecenie, jeżeli rynek otworzy się powyżej mojego TP (9779) ?
Np. powyżej 9800 ?
Dziękuję z góry za odpowiedź.
Pytanie: Po jakiej cenie brok (XTB) zamknie zlecenie, jeżeli rynek otworzy się powyżej mojego TP (9779) ?
Np. powyżej 9800 ?
Mamy dogrwkę. Ciekawe co trener niemiecki wyciągnie zzapazuchy
?
Według mnie wszystko w zgodzie DSWSpedro pisze:nie lepiej dokladac, jak bedzie spadal, a teraz dokladac L ?Bemowo1 pisze:dawaj edek, wychodź nad A, czym wyżej wejdziesz, tym z większej wysokości spadniesz
pewnie i tak zakończysz wzrosty w przyszłym tygodniu
po co piramidujesz straty? ..
(na marginesie, ładne cacka chłopaki robicie - czapki z głów)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wg mnie po cenie otwarcia...spacerolog pisze:Zwykle nie zostawiam pozycji na noc. Tym razem zagapiłem się z powodu meczu i zostawiłem L na DAX z ustawionym SL i TP.
Np. powyżej 9800 ?
pierwsza dostępna cena jeżeli >= TPspacerolog pisze:Zwykle nie zostawiam pozycji na noc. Tym razem zagapiłem się z powodu meczu i zostawiłem L na DAX z ustawionym SL i TP.
Np. powyżej 9800 ?
-- Dodano: 02 lip 2016, 23:18 --
już jest na miejscuhighend pisze:wszystko w swoim czasie. Gdzie Twój awatar?:)koks pisze: wrzuć na jakiś myfxbook czy coś jak kiedyś te wyniki i najlepiej w stopkę, będzie co śledzić
w 2014 (II ga połowa) byłem buntownikiem i... naiwniakiem.
Teraz na spokojnie i powolutku
Swing
- fx-technik
- Fanatyk

Po takiej cenie broker zamknie pozycję, po jakiej będzie miał płynność.spacerolog pisze:Zwykle nie zostawiam pozycji na noc. Tym razem zagapiłem się z powodu meczu i zostawiłem L na DAX z ustawionym SL i TP.
Np. powyżej 9800 ?
To się tyczy zarówno TP jak i SL.
Więc, sorry że ci weekend zepsułem, ale powinieneś to wiedzieć zanim zostawiłeś pozycję na weekend.
I żaden mecz nie jest tu usprawiedliwieniem głupoty.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p822370
tak jak zakładałem, a w załączniku obraz aktualny.
I nie zdziwię się jak z czerwonego kanału wyjdziemy dołem
tak jak zakładałem, a w załączniku obraz aktualny.
I nie zdziwię się jak z czerwonego kanału wyjdziemy dołem
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Zgodnie z Polityką Realizacji Zleceń z dnia 7 marca 2016 rspacerolog pisze:Zwykle nie zostawiam pozycji na noc. Tym razem zagapiłem się z powodu meczu i zostawiłem L na DAX z ustawionym SL i TP.
Np. powyżej 9800 ?
Masz linka do nich, https://www.xtb.com/pl/oferta/informacj ... dokumentow
ale ogólnie to tak jak ci tu piszą
Zlecenia typu stop oraz Zlecenia z limitem w momencie otwierania rynku są wykonywane zawsze według ceny otwarcia rynku
- fx-technik
- Fanatyk

Z tym, że nie zawsze i niekoniecznie.Tomasz196407 pisze:Zgodnie z Polityką Realizacji Zleceń z dnia 7 marca 2016 rspacerolog pisze:Zwykle nie zostawiam pozycji na noc. Tym razem zagapiłem się z powodu meczu i zostawiłem L na DAX z ustawionym SL i TP.
Np. powyżej 9800 ?
Masz linka do nich, https://www.xtb.com/pl/oferta/informacj ... dokumentow
ale ogólnie to tak jak ci tu piszą
Zlecenia typu stop oraz Zlecenia z limitem w momencie otwierania rynku są wykonywane zawsze według ceny otwarcia rynku
Wystarczy przeczytać pkt. 3.
Słowo "zawsze", nie powinno się tam znaleźć, ponieważ jest nieprawdą.
Jeżeli dostawca płynności nie dostarczy jej brokerowi, to on nie zrealizuje zlecenia.
-- Dodano: 03 lip 2016, 11:33 --
@ Bemowo1,
Generalnie, to z DSWS masz rację, osią tego całego zamieszania jest: Co ci pedro zarzuca, a i ja go w tym poprę, to jest to: że cena tworzy nowe szczyty i wyższe dołki, a więc grasz tak, jak odradzamy komukolwiek grać.
Uparłeś się, że cena musi spaść i piramidujesz stratę.
Utwierdzasz się w złych nawykach, szczególnie wtedy, gdy rynek cię za to wynagradza.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !