DayTrading: Piątek 01.06.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 cze 2018, 00:00

Wzrost
2
29%
Bez zmian
4
57%
Spadek
1
14%

Liczba głosów: 7

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 01.06.2018

Nieprzeczytany post autor: dalan »

Świeżak ja już kiedyś pisałem m1 oglądam tylko kiedy nie widzę żadnego setupu,ale chcę popatrzeć w jakim stadium jest rynek.Ale nigdy ale to nigdy nie otworzę pozycji na tym TFie.

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

dalan pisze:Navik robisz petarda postępy.Mam nadzieję że to co tutaj piszesz jest prawdą.Duże TFy nie są do day tradingu,ale jeśli się na nie przerzucisz poznasz spokój ducha.Praca Ci to ułatwi i myślę że portfel też to poczuje.Jeżeli będziesz chciał napiszę parę Tipów tu na forum co do takiego tradingu.I cholera życzę Tobie walizy kasy.
Dalan właśnie tego mi potrzeba i próbuje sie przestawić z DT na większy interwał - łatwo nie jest , bo charakter mam jaki mam -" w gorącej wodzie... " :lol: no i przyzwyczajenia...a i też to ,że nie mam czasu ( praca) powoduje ,że w jeden czy dwa dni wolne od pracy, chce nadrobić stracone okazje i wyłapać wszystkie pipsy z rynku ...góra/dół...- głupota :lol:
Czas najwyższy zmądrzeć :p :564:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

navik pisze: Czas najwyższy zmądrzeć :p :564:
:564: :564: :564:
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Ok to szybka rada zapomnij o nadrabianiu,to powoduje tylko oczekiwania które nie mają sensu w tradingu.(nie sprawdzają się).A charakter to wszyscy mamy podobny co do oczekiwań,ale nie o to chodzi trzeba to niestety ujarzmić.Teraz muszę napisać coś na brudno a potem tu wstawię.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

navik pisze:
dalan pisze:Navik robisz petarda postępy.Mam nadzieję że to co tutaj piszesz jest prawdą.Duże TFy nie są do day tradingu,ale jeśli się na nie przerzucisz poznasz spokój ducha.Praca Ci to ułatwi i myślę że portfel też to poczuje.Jeżeli będziesz chciał napiszę parę Tipów tu na forum co do takiego tradingu.I cholera życzę Tobie walizy kasy.
Dalan właśnie tego mi potrzeba i próbuje sie przestawić z DT na większy interwał - łatwo nie jest , bo charakter mam jaki mam -" w gorącej wodzie... " :lol: no i przyzwyczajenia...a i też to ,że nie mam czasu ( praca) powoduje ,że w jeden czy dwa dni wolne od pracy, chce nadrobić stracone okazje i wyłapać wszystkie pipsy z rynku ...góra/dół...- głupota :lol:
Czas najwyższy zmądrzeć :p :564:
Wystarczy jedna sesja np amerykanska, do dt, w zupełności :!:

w jeden dzien kolega stracił 5 pozycji na oil
tez maratonczyk
zmadrzał , dojrzał i jest ok :D

navik
Maniak
Maniak

dobra to jak już dziś mnie wzięło na szczerości to...
wziąłem rope na L po 66,01 sl 65 $ - mała pozycja żeby spać spokojnie - zagranie dość ryzykowne o tej porze w piątek , ale zobaczymy czy LT z D1 wytrzyma ( obawiam sie,że nie ), a zagranie z tych na " udo" :lol:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Tomek masz rację ale ile sesji było odwrotnych,czy wyrównało to poniesione straty

-- Dodano: pt 01-06-2018, 20:14 --

Navik jeżeli rzeczywiście chcesz coś zmienić w swoim tradingu to zasada jest tylko jedna zacznij od siebie.Niestety jest to bardzo trudne -zmienić swoje nawyki,ale jest wykonalne.W jaki sposób ja do tego podchodzę.W każdą niedzielę wieczorem analizuję wykresy tylko D1.Dlaczego D1 a dlatego że większość pozycji które zostaną zawarte nie trwają dłużej niż tydzień.Dlatego analiza D1 jest dla mnie fundamentem(kątem oka spoglądając na W1 i ostatnią świeczkę).Potem na D1 zaznaczam sobie strefy niestety jest to trochę trudne bo nie są to strefy które wszyscy widzą tzn. ostatni dołek lub górka - rynek już dawno przestał to respektować. Pomyśl sobie jesteś grubą rybą i co byś zrobił żeby wyciągnąć kasę od leszczy i zapakować się w pozycję po dobrej cenie.Podpowiem że ta wiedza pochodzi z dziennika Marcina i Zero line.Tylko żeby to Zero line maiło sens trzeba je wyznaczyć prawidłowo a na to potrzeba trochę czasu.Zaraz dokończę

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

dalan pisze:Tomek masz rację ale ile sesji było odwrotnych,czy wyrównało to poniesione straty

-- Dodano: pt 01-06-2018, 20:14 --

Navik jeżeli rzeczywiście chcesz coś zmienić w swoim tradingu to zasada jest tylko jedna zacznij od siebie.Niestety jest to bardzo trudne -zmienić swoje nawyki,ale jest wykonalne.W jaki sposób ja do tego podchodzę.W każdą niedzielę wieczorem analizuję wykresy tylko D1.Dlaczego D1 a dlatego że większość pozycji które zostaną zawarte nie trwają dłużej niż tydzień.Dlatego analiza D1 jest dla mnie fundamentem(kątem oka spoglądając na W1 i ostatnią świeczkę).Potem na D1 zaznaczam sobie strefy niestety jest to trochę trudne bo nie są to strefy które wszyscy widzą tzn. ostatni dołek lub górka - rynek już dawno przestał to respektować. Pomyśl sobie jesteś grubą rybą i co byś zrobił żeby wyciągnąć kasę od leszczy i zapakować się w pozycję po dobrej cenie.Podpowiem że ta wiedza pochodzi z dziennika Marcina i Zero line.Tylko żeby to Zero line maiło sens trzeba je wyznaczyć prawidłowo a na to potrzeba trochę czasu.Zaraz dokończę
Dalan DT to jest czekanie na okazje ,
a nie jest to napewno pykanie ot tak Buy/sell- zreszta jak podniosą koszty utrzymania pozycji x3 to kazdy zmadrzeje,
Rozumiem to tak ze spełniam warunki potrzebne do otworzenia pozycji stawiam sl i tp i realizuje zysk na koncu sesji

navik
Maniak
Maniak

Dalan DT to jest czekanie na okazje ,[/b]
a nie jest to napewno pykanie ot tak Buy/sell- zreszta jak podniosą koszty utrzymania pozycji x3 to kazdy zmadrzeje,
Rozumiem to tak ze spełniam warunki potrzebne do otworzenia pozycji stawiam sl i tp i realizuje zysk na koncu sesji[/quote]

i tu jest właśnie "pies pogrzebany" - cierpliwość , której mi brakuje ...

ps. ale dzień jest na plus :d

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Tomek zmniejszenie dzwigni nikogo nie uchroni przed stratą,będą musieli tylko wpłacić więcej kasy na konto brokera.Dla mnie to bolshit.

Zablokowany