DayTrading: Piątek 01.06.2018
Re: DayTrading: Piątek 01.06.2018
Świeżak ja już kiedyś pisałem m1 oglądam tylko kiedy nie widzę żadnego setupu,ale chcę popatrzeć w jakim stadium jest rynek.Ale nigdy ale to nigdy nie otworzę pozycji na tym TFie.
Dalan właśnie tego mi potrzeba i próbuje sie przestawić z DT na większy interwał - łatwo nie jest , bo charakter mam jaki mam -" w gorącej wodzie... "dalan pisze:Navik robisz petarda postępy.Mam nadzieję że to co tutaj piszesz jest prawdą.Duże TFy nie są do day tradingu,ale jeśli się na nie przerzucisz poznasz spokój ducha.Praca Ci to ułatwi i myślę że portfel też to poczuje.Jeżeli będziesz chciał napiszę parę Tipów tu na forum co do takiego tradingu.I cholera życzę Tobie walizy kasy.

Czas najwyższy zmądrzeć

Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
navik pisze: Czas najwyższy zmądrzeć![]()

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Ok to szybka rada zapomnij o nadrabianiu,to powoduje tylko oczekiwania które nie mają sensu w tradingu.(nie sprawdzają się).A charakter to wszyscy mamy podobny co do oczekiwań,ale nie o to chodzi trzeba to niestety ujarzmić.Teraz muszę napisać coś na brudno a potem tu wstawię.
-
- Fanatyk
Wystarczy jedna sesja np amerykanska, do dt, w zupełnościnavik pisze:Dalan właśnie tego mi potrzeba i próbuje sie przestawić z DT na większy interwał - łatwo nie jest , bo charakter mam jaki mam -" w gorącej wodzie... "dalan pisze:Navik robisz petarda postępy.Mam nadzieję że to co tutaj piszesz jest prawdą.Duże TFy nie są do day tradingu,ale jeśli się na nie przerzucisz poznasz spokój ducha.Praca Ci to ułatwi i myślę że portfel też to poczuje.Jeżeli będziesz chciał napiszę parę Tipów tu na forum co do takiego tradingu.I cholera życzę Tobie walizy kasy.no i przyzwyczajenia...a i też to ,że nie mam czasu ( praca) powoduje ,że w jeden czy dwa dni wolne od pracy, chce nadrobić stracone okazje i wyłapać wszystkie pipsy z rynku ...góra/dół...- głupota
![]()
Czas najwyższy zmądrzeć![]()

w jeden dzien kolega stracił 5 pozycji na oil
tez maratonczyk
zmadrzał , dojrzał i jest ok

dobra to jak już dziś mnie wzięło na szczerości to...
wziąłem rope na L po 66,01 sl 65 $ - mała pozycja żeby spać spokojnie - zagranie dość ryzykowne o tej porze w piątek , ale zobaczymy czy LT z D1 wytrzyma ( obawiam sie,że nie ), a zagranie z tych na " udo"
wziąłem rope na L po 66,01 sl 65 $ - mała pozycja żeby spać spokojnie - zagranie dość ryzykowne o tej porze w piątek , ale zobaczymy czy LT z D1 wytrzyma ( obawiam sie,że nie ), a zagranie z tych na " udo"

Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Tomek masz rację ale ile sesji było odwrotnych,czy wyrównało to poniesione straty
-- Dodano: pt 01-06-2018, 20:14 --
Navik jeżeli rzeczywiście chcesz coś zmienić w swoim tradingu to zasada jest tylko jedna zacznij od siebie.Niestety jest to bardzo trudne -zmienić swoje nawyki,ale jest wykonalne.W jaki sposób ja do tego podchodzę.W każdą niedzielę wieczorem analizuję wykresy tylko D1.Dlaczego D1 a dlatego że większość pozycji które zostaną zawarte nie trwają dłużej niż tydzień.Dlatego analiza D1 jest dla mnie fundamentem(kątem oka spoglądając na W1 i ostatnią świeczkę).Potem na D1 zaznaczam sobie strefy niestety jest to trochę trudne bo nie są to strefy które wszyscy widzą tzn. ostatni dołek lub górka - rynek już dawno przestał to respektować. Pomyśl sobie jesteś grubą rybą i co byś zrobił żeby wyciągnąć kasę od leszczy i zapakować się w pozycję po dobrej cenie.Podpowiem że ta wiedza pochodzi z dziennika Marcina i Zero line.Tylko żeby to Zero line maiło sens trzeba je wyznaczyć prawidłowo a na to potrzeba trochę czasu.Zaraz dokończę
Navik jeżeli rzeczywiście chcesz coś zmienić w swoim tradingu to zasada jest tylko jedna zacznij od siebie.Niestety jest to bardzo trudne -zmienić swoje nawyki,ale jest wykonalne.W jaki sposób ja do tego podchodzę.W każdą niedzielę wieczorem analizuję wykresy tylko D1.Dlaczego D1 a dlatego że większość pozycji które zostaną zawarte nie trwają dłużej niż tydzień.Dlatego analiza D1 jest dla mnie fundamentem(kątem oka spoglądając na W1 i ostatnią świeczkę).Potem na D1 zaznaczam sobie strefy niestety jest to trochę trudne bo nie są to strefy które wszyscy widzą tzn. ostatni dołek lub górka - rynek już dawno przestał to respektować. Pomyśl sobie jesteś grubą rybą i co byś zrobił żeby wyciągnąć kasę od leszczy i zapakować się w pozycję po dobrej cenie.Podpowiem że ta wiedza pochodzi z dziennika Marcina i Zero line.Tylko żeby to Zero line maiło sens trzeba je wyznaczyć prawidłowo a na to potrzeba trochę czasu.Zaraz dokończę
-
- Fanatyk
Dalan DT to jest czekanie na okazje ,dalan pisze:Tomek masz rację ale ile sesji było odwrotnych,czy wyrównało to poniesione straty
a nie jest to napewno pykanie ot tak Buy/sell- zreszta jak podniosą koszty utrzymania pozycji x3 to kazdy zmadrzeje,
Rozumiem to tak ze spełniam warunki potrzebne do otworzenia pozycji stawiam sl i tp i realizuje zysk na koncu sesji
Dalan DT to jest czekanie na okazje ,[/b]
a nie jest to napewno pykanie ot tak Buy/sell- zreszta jak podniosą koszty utrzymania pozycji x3 to kazdy zmadrzeje,
Rozumiem to tak ze spełniam warunki potrzebne do otworzenia pozycji stawiam sl i tp i realizuje zysk na koncu sesji[/quote]
i tu jest właśnie "pies pogrzebany" - cierpliwość , której mi brakuje ...
ps. ale dzień jest na plus
Rozumiem to tak ze spełniam warunki potrzebne do otworzenia pozycji stawiam sl i tp i realizuje zysk na koncu sesji[/quote]
i tu jest właśnie "pies pogrzebany" - cierpliwość , której mi brakuje ...
ps. ale dzień jest na plus

Tomek zmniejszenie dzwigni nikogo nie uchroni przed stratą,będą musieli tylko wpłacić więcej kasy na konto brokera.Dla mnie to bolshit.