DayTrading: Czwartek 6.06.2013
Re: DayTrading: Czwartek 6.06.2013
alestopy wytrzasali z tego "wybicia dolem" na gold
Potwierdzamspontfx pisze:alestopy wytrzasali z tego "wybicia dolem" na gold

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Jaka nagonka?adk77 pisze:euraud niewiele ma już miejsca na wzrosty. górna TL go witaroberttheus pisze:czy ta nagonka na waluty antypodów sié kiedys skonczy? aud i ndz oslabiaja sie jak jen
Zwykla dystrybucja dlugoterminowych pozycji a spekula tylko napedza wzrosty. Przy tak duzym momentum cena moze glebiej spenetrowac opor na MN zanim nastapi jakakolwiek korekta. Walczycie tu z silnym instytucjonalnym orderflowem.
jesli zostanie utrzymana taa piena swieca to nie mam watpiwosci co do kierunku na 1440cytrynek pisze:Potwierdzamspontfx pisze:alestopy wytrzasali z tego "wybicia dolem" na goldZbliżamy się do TL na H4.
w sumieto juz nie mam zadnych watpliwosci

- ZielonaMgielka
- Maniak
Wszystko zalezy od publikacji NFP. Aktualnie mamy konsolidacje po tescie ostatnich dolkow na D1 i nie swiadczy to za dobrze o sile popytu na tym instrumencie. Szczerze watpie w to ze zobaczymy 1440 przed jutrzejszym NFP.spontfx pisze:jesli zostanie utrzymana taa piena swieca to nie mam watpiwosci co do kierunku na 1440cytrynek pisze:Potwierdzamspontfx pisze:alestopy wytrzasali z tego "wybicia dolem" na goldZbliżamy się do TL na H4.
w sumieto juz nie mam zadnych watpliwosci![]()
https://www.tradingview.com/x/UYfrT9Lz/
Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 10:58 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
Pojedzie najpierw 1413 i troche pokisi do 13.45
Czy Edek osiągnął swoje dzisiejsze maksimum i odbije się w dół?
Dla trejdera najważniejsze są dwie rzeczy: jedna i druga!
spontfx pisze:alestopy wytrzasali z tego "wybicia dolem" na gold
Niby jest analiza do longów do około 1475...
a tam - Szybki odwrót na południe w kierunku poniżej 1300...
Timeframe - kilka-kilkanaście dni...
Co do tego uderzenia na gold...
Spot gold makes a break to the upside back through the 21DMA at the USD 1400 level as the USD remains around session lows (-0.25%)...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
- ZielonaMgielka
- Maniak
Raczej malo prawdopodobne. Dopiero nastapilo przebic ie 1.31 i cena zaczyna penetrowac obszar podazy na D1 jednak nadal nie widac aktywnej sprzedazy. Test 1.31 prawdopodobnie spotka sie z reakcja kupujacych aczkolwiek dzis ECB wiec moze byc wolatylnie.emlem pisze:Czy Edek osiągnął swoje dzisiejsze maksimum i odbije się w dół?
https://www.tradingview.com/x/YFgSN0AV/