DayTrading: Czwartek 30.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 maja 2015, 00:00

Wzrost
12
41%
Bez zmian
4
14%
Spadek
13
45%

Liczba głosów: 29

Mpapiez

Re: DayTrading: Czwartek 30.04.2015

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

xardins pisze:
MR. D pisze:Ujek daje takie sygnały jakby edek miał do piachu pójść a tymczasem nic takiego się nie dzieje.... kabel zgodnie z założeniami, ale edek stoi....
Też się zastanawiam dlaczego nie leci w dół. Albo nagle wystrzeli do góry nie wiedzieć czemu albo konretnie przywali w dół.

Ostatnio edek nie reaguje normalnie na dane. Po złych danych dla UE troszke spada a potem w góre, dobre dane z USA troszke spada i w górę. Pewnie coś w tym jest - jakiś duży przepływ kapitału ale ja tego nie ogarniam.
Przesunicie wykres w lewo.
Od rejonu 1.1140-50 zaczeła się kolejna lawina w dół po re-teście.
To jest bardo silne techniczne wsparcie, dlatego coś czuje że nie puści.

Może być ale nie musi, taka sama sytuacja jak z kablem we wtorek. Słabe GDP a wypieprzył do góry.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ja mysle ze wlasnie zmienia sie trend.... ze zmienionego na wczesniej zmieniany :) tak mi wyszlo po 1 swieczce - miesiecznej...naprawde :)

edit:
kabel MN - retest i reakcja ceny(gorny cien na swiecy miesiecznej ktora dzis sie zamyka) w czerwonej strefie...mozemy tu uklepywac sufit nawet kilka tygodni bo musza podczepic pendolino... jak potem ruszy to bykow na corride braknie :D

https://www.tradingview.com/x/bkmH7fzE/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:ja mysle ze wlasnie zmienia sie trend.... ze zmienionego na wczesniej zmieniany :) tak mi wyszlo po 1 swieczce - miesiecznej...naprawde :)

edit:
kabel MN - retest i reakcja ceny(gorny cien na swiecy miesiecznej ktora dzis sie zamyka) w czerwonej strefie...mozemy tu uklepywac sufit nawet kilka tygodni bo musza podczepic pendolino... jak potem ruszy to bykow na corride braknie :D

Zaba bez jaj ;) koniec miesiaca jest wiec te ruchy korekcyjne sa uzasadnione ale max 1-2 h i dolar zacznie sie oslabiac moim zdaniem.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Kusus pisze:
atlanticos pisze:ja mysle ze wlasnie zmienia sie trend.... ze zmienionego na wczesniej zmieniany :) tak mi wyszlo po 1 swieczce - miesiecznej...naprawde :)

edit:

Zaba bez jaj ;) koniec miesiaca jest wiec te ruchy korekcyjne sa uzasadnione ale max 1-2 h i dolar zacznie sie oslabiac moim zdaniem.
Kusus... dzis ustalaja ksztal swieczek miesiecznych... cienie od gory musza byc... kolejny miesiac to albo doji na swiecach miesiecznych par dolarowych albo spadajace gwiazdy i w czerwcu piwnica... przeciez po wczorajszym komunikacie juz jest na 90% pewne ze w czerwcu bedzie podwyzka stop w USA... i potem dopiero beda obserwowac gospodarke i myslec kiedy kolejna i ewentualnie odwlekac...ale pierwsza bedzie w czerwcu IMO, a dzis jest wlasciwa reakcja na wczorajszy komunikat dopiero :564:

poza tym ja wierze w sile trojkatow i flag ;) a im wyzszy interwal tym sila ich wieksza :D

edek h1 - "trojeczka" zaliczona... teraz czworeczka i na koniec dnia konczymy glowe? :D
https://www.tradingview.com/x/VOXa6UrP/

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ładny range na ujq ;) jeszcze jadą percepcją wolatylności przy fedzie wczorajszym
dolar ciąży na spadek raczej

chociaż, niby koniunktura ogólnie jest coraz lepsza
rosnąca ropa również przekłada się na wskaźniki makro, statystycznie pozytywnie
może być jakiś proces w oparciu o który wykresy będą rosły niezależnie od informacji politycznych i katastrof ;)

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Nie chciałbym marudzić, ale kangura tak trochę gwałcą. ;)
Jakoś cięzko mi teraz uwierzyć w powrót powyżej 0,8.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

ujek h4 - skoro dolna banda wytrzyma;la to glupio byloby nie sprawdzic czy gorna tez jest z mocnego betonu ;)

https://www.tradingview.com/x/GpJa742e/

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

zaba. a nie przypadkiem rynki odroczyly przewidywania rynku o podwyzke stop w US bo ostatnie dane PKB byly tragiczne? 0.2 chyba.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

dobryfxplayer pisze:zaba. a nie przypadkiem rynki odroczyly przewidywania rynku o podwyzke stop w US bo ostatnie dane PKB byly tragiczne? 0.2 chyba.
wczoraj bodajze jenyy lub ktos inny wrzucil info o zdaniu ktore zostalo wykreslone... Zapoznaj sie z tym... Trzeba pamietac jedno - nawet najmniejsza zmiana komunikatu FED jest dokladnie przemyslana i ma konkretny cel...mnie to wystaczy :564:

Zablokowany