DayTrading: Czwartek 30.04.2015
Re: DayTrading: Czwartek 30.04.2015
Kangur jakby wracał do szeregu, już schodzi poniżej 0,79. Może faktycznie idzie na te 0,75 (kolejny tydzień po RBA?)?
Ale to jest masakra na tej parze. Dziś taka sama dynamika spadków jak we wtorek wzrostów. Ale może nie powinniem się dziwić, skoro na m15 jest RGR?
Ale to jest masakra na tej parze. Dziś taka sama dynamika spadków jak we wtorek wzrostów. Ale może nie powinniem się dziwić, skoro na m15 jest RGR?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2015, 14:53 przez Mat2314, łącznie zmieniany 1 raz.
Na edku 1.1150 to może być dobre miejsce do ładowania elki
.
Fundamenty fundamentami, a wykres wykresem...
Pójście dołem oznaczać będzie powórt do trendu spadkowego, a wątpie że ktoś za darmo da tak czysty sygnał.

Fundamenty fundamentami, a wykres wykresem...
Pójście dołem oznaczać będzie powórt do trendu spadkowego, a wątpie że ktoś za darmo da tak czysty sygnał.
Mat2314 pisze:Kangur jakby wracał do szeregu, już schodzi poniżej 0,79. Może faktycznie idzie na te 0,75 (kolejny tydzień po RBA?)?
nie lapac AUD jak pisalem od rana zadnych L

A jak akurat tego nie sugeruję.Nowy123 pisze:Mat2314 pisze:Kangur jakby wracał do szeregu, już schodzi poniżej 0,79. Może faktycznie idzie na te 0,75 (kolejny tydzień po RBA?)?

Jak dla mnie to coś śmierdzi z tym wzrostem na AUD. Tu po prostu fundamenty za bardzo chcą w drugą stronę, niż mamy kierunek w ostatnich dniach.
A Żaba,
przypomniała mi się nasza dyskusja ze stycznia dot. wliczenia w cenę QE. Niech chce mi się już postów szukać, ale to było coś w stylu (pisane w okresie sprzed oficjalnej decyzji EBC), że IMO jest one w większości w cenę wliczone (wtedy okolice 1,15-1,14 na edku; rozpatrywałem to z perspektywy gwałtownego spadku z 1,2) i spadniemy może 2-3 eurocenty, a potem z grubsza trend boczny (z tendencja do lekkiego spadku) do podwyżki stóp i potem na parytet. W zasadzie wyszło na Twoje, tj. obstawiałeś gwałtowny spadek (spadki w marcu).
Tak się teraz nad tym zastanawiam. A czy przypadkiem spadek w marcu nie wliczał częściowo w cenę podwyżki? Skoro jest odwlekana, to edek rośnie. Skoro tak, to czy okolice 1,05 na edku nie będą adekwatne dla pierwszej podwyżki (0,25%?). Zatem, o zejściu na parytet i niżej będzie można mówić dopiero od drugiej podwyżki (czy tam powyżej 0,50%?)? PRzy założeniu, że EBC nie zmieni polityki. Żeby to się teraz nie zrealizowało

Ostatnio zmieniony 30 kwie 2015, 15:07 przez Mat2314, łącznie zmieniany 1 raz.
Ujek daje takie sygnały jakby edek miał do piachu pójść a tymczasem nic takiego się nie dzieje.... kabel zgodnie z założeniami, ale edek stoi....
Też się zastanawiam dlaczego nie leci w dół. Albo nagle wystrzeli do góry nie wiedzieć czemu albo konretnie przywali w dół.MR. D pisze:Ujek daje takie sygnały jakby edek miał do piachu pójść a tymczasem nic takiego się nie dzieje.... kabel zgodnie z założeniami, ale edek stoi....
Ostatnio edek nie reaguje normalnie na dane. Po złych danych dla UE troszke spada a potem w góre, dobre dane z USA troszke spada i w górę. Pewnie coś w tym jest - jakiś duży przepływ kapitału ale ja tego nie ogarniam.
Kiedyś twoja analiza będzie prawidłowa - ważne żebyś do tego czasu miał kapitał na inwestycje.
- klimokrates
- Pasjonat
MR. D co z twoim dziennikiem ?MR. D pisze:Ujek daje takie sygnały jakby edek miał do piachu pójść a tymczasem nic takiego się nie dzieje.... kabel zgodnie z założeniami, ale edek stoi....
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
Mat2314 pisze:A jak akurat tego nie sugeruję.Nowy123 pisze:Mat2314 pisze:Kangur jakby wracał do szeregu, już schodzi poniżej 0,79. Może faktycznie idzie na te 0,75 (kolejny tydzień po RBA?)?
Jak dla mnie to coś śmierdzi z tym wzrostem na AUD. Tu po prostu fundamenty za bardzo chcą w drugą stronę, niż mamy kierunek w ostatnich dniach.
AUD poszedl owczym pedem pod oslabanie USD przez EUR GBP

-- Dodano: czw 30-04-2015, 15:16 --
a U J opory teraz i zatrzymanie
co do ropy brent to myślę że po 50 % fali wzrostowej korygującej warto teraz zagrać bardzo ostro i obstawić długoterminowe spadki, jesli ropa dalej będzie rosła to raczej będą to już ostatnie próby wzrostów korekcyjnych, w każdym razie myśle że przy cenie 66 $ warto zacisnąc zęby, przeczekać ewentualne niewielkie wzrosty i bardzo mocno obstawić spadki długoterminowe, tak właśnie zrobiłem
GU https://www.tradingview.com/x/sj3wN4eM/ retest?
Nauka nauka nauka.......