pr7emo pisze:ForexTig3r pisze:8gb to duzo wg. mnie min. dzis powinno byc 32gb
na procku 1,3ghz jak można wsadzić 8gb?? chyba tylko po ty aby postawić system 64bitowy, i miec otwartą operę z 10 stronami, do gier netbook się nie nadaje
Właśnie ja tak nie za bardzo wiem po co ten netbook jest, tak żeby sobie otworzyć jakąś jedną stronkę, muzyki posłuchać, komunikator włączyć i za to 1k

to niewiele tańsze jest jak normalny komputer...
Jak ktoś podróżuje mobilny jest to może, ale tj. piszę opłacalność jest dość mała.
Niby mniejsze poręczniejsze, fakt.
Ja tak nie potrafię dlatego nie za bardzo to pojmuję... 10 kart na przeglądarce to dużo

Tak przeglądarka + photoshop i 8GB nie ma. Tam do tego ew. notatnik + kalkulator + komunikator + player muzyczny (nie każdy) + nawet filmowy podejdzie co prawda jak by się uprzeć - na swapie siedziało. Ale tak już wirtualnej maszyny się nie uruchomi.
8GB to absolutne min. ale to mógłbym powiedzieć co najmniej 4 lata temu. JA tam wolę mieć swobodę, a nie liczyć każdy mb, czy mogę coś włączyć....
Dzisiejszym standardem powinni być 32GB, a nie takie joki
Tego już nie produkują, teraz tablety, zwykłe notebooki zastępują pod Windowsem Ultrabooki, czyli z dotykowym ekranem pod Win8 i fajnie że przy okazji tam niby pretekstem do nazwy podwyższają konfiguracje.
Dziwne (i dzięki Bogu) Apple odstaje na razie do Windy i PC.
Następnego MacOS X pewnie już nie będzie tylko będzie gówniane iOS wszędzie, szyba odblaskowa i dotykowy syf, mózgu nie trzeba mieć aby tego używać...