w dłuższej perspektywie pewnie tak.Seryjny Morderca pisze:Ja tam widze dalsze umacnianie dolara i spokojny marsz na poludnie edka zgosnie z poranna projekcja.
ale czy edek to kamień w wodę?
raczej zdechły kot

w dłuższej perspektywie pewnie tak.Seryjny Morderca pisze:Ja tam widze dalsze umacnianie dolara i spokojny marsz na poludnie edka zgosnie z poranna projekcja.
Nie chciałbym psuć Ci zabawy ale.. o ile się nie mylę to tak właśnie działa ten wskaźnikoloxolo pisze:i jeszcze:
gdzie to sprawdzasz ?adk77 pisze:dzisiaj mamy mieszane wyniki spółek amerykańskich.
Fb, 3m wyniki lepsze, ale ciążyć może GM
W tym rzecz, że poziomy te są już od otwarcie sesji,Wuza pisze:Nie chciałbym psuć Ci zabawy ale.. o ile się nie mylę to tak właśnie działa ten wskaźnikoloxolo pisze:i jeszcze:Jeżeli ADR dla danej pary to przykładowo 100 pipsów to zawsze będzie Ci to liczyć od ekstremum, maksimum lub minimum dla danej pary, zależnie co jest osiągnięte "wcześniej w danym dniu
http://finance.yahoo.com/q?s=GM&ql=1krzychu3_1989 pisze:gdzie to sprawdzasz ?adk77 pisze:dzisiaj mamy mieszane wyniki spółek amerykańskich.
Fb, 3m wyniki lepsze, ale ciążyć może GM
Nie znam wskaźnika więc nie chcę Ci mącić ale na początku sesji są po prostu oddalone średnio w obie strony ( przy adr 100 pips będzie to po prostu po 50 od ceny otwarcia dnia) a później przesuwają się wraz z low/high tak wynika z innych screenów przynajmniej. Ale tak jak mówię nie znam budowy tego konkretnego wskaźnika więc może się mylę ; )oloxolo pisze:W tym rzecz, że poziomy te są już od otwarcie sesji,Wuza pisze:Nie chciałbym psuć Ci zabawy ale.. o ile się nie mylę to tak właśnie działa ten wskaźnikoloxolo pisze:i jeszcze:Jeżeli ADR dla danej pary to przykładowo 100 pipsów to zawsze będzie Ci to liczyć od ekstremum, maksimum lub minimum dla danej pary, zależnie co jest osiągnięte "wcześniej w danym dniu
jak na screenie
nie zawsze są osiągane, ale dosyć często
ja wspomniałem, nie używam wskaźników do tranzakcji, raczej potrzebny był do wyłapywania par o większej zmienności, ale wpadła mi w oczy taka zależność.
Dzisiaj to kwestia dolara wiec mamy stabilny ruch. Gdyby to zalezalo od funta to pewnie robilby juz tory kolejowe. Ale przelamalismy co najwazniejsze ten kanal ktory pokazywales rano i teraz pytanie co dalej.Ciapul pisze:stary dobry kabel