DayTrading: Czwartek 24.01.2013
Re: DayTrading: Czwartek 24.01.2013
ale mam wizje, aż sam w nią nie wierzę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- wesoly mis
- Gaduła
Potrwa jeszcze do początku lutego. Kawał czasu. Pan Mieczysław mam nadzieję napisze kiedy. Pośpiech jest niewskazany.Nowy123 pisze:wesoly mis pisze:skoro jest tak dobrze to dlaczego grajdół nie odbija. Ano dlatego że trwa dystybucja. Kupujcie akcje, indeksy czy co chcecie...
a DAx trzemu nie idzieza SP500 - dystrybucja trwa
Patience is the key.
powinie byc Retest do wybitego kanaluBOCZEK pisze:ale mam wizje, aż sam w nią nie wierzę
to po grzyba zgodnie z twoja teoria kupuja znowu franki ?Mpapiez pisze:2 lata ponad na forum i nie wiesz co oznaczają te terminy ? Podstawa moim zdaniem, zwłaszcza grając na EUR/USD.adk pisze:ą,Mpapiez pisze:Risk ON - poza tym przebicie LTUP.
Już ci wyjaśniamW stanach się poprawia
więc jak jest dobrze u nas to i u nich w europie może być dobrze
kupmy euro. Jak u nich jest źle, to na wszelki wypadek wolą trzymać dolce.
Dodatkowo pokazuje to że QE3 pomaga, czyli pewnie dodrukują jeszcze piniądza i kolejny spadek wartości USD.
Dlatego z reguły dobre dane ekonomiczne z USA działają pozytywnie na kurs EUR / USD, a złe wręcz przeciwnie.

a najbardziej smieszy mnie to , ze mowi sie , ze gospodara ledwo zipie bo euro mocne a jak bylo po 1,6? to jakos sie krecilo , a jak bylo po 1,2 to bylo lepiej ? gow... to psychika ludzi jak ich karmia infami , ze jest dobrze to bogaty zenek kupuje merca co roku a jak karmia , ze zle to co dwa lata

Ostatnio zmieniony 24 sty 2013, 15:01 przez crok., łącznie zmieniany 1 raz.
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

w okolicach 119 masz retest, zielona linia, retest dwóch LT, po zamknięciach i po maksach, po maksach re test mały był na 119.4 jak wzrok mnie nie myli
Ostatnio zmieniony 24 sty 2013, 15:02 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
I tu powstaje pytanie. Ty jesteś traderem czy hazardzistą ? Mnie słabo interesuje bycie na minus. A że wolisz być ignorantem i strzelać kreskami to twoja sprawa.adk pisze:
To ja Ci powiem jak ja to robie - wstaje rano - 5:00 - 6:00, siadam do kompa, rysuje 7 poziomych kresek i zaczynam dzień. między 8:00 a 9:00 ustawiam pozycję, zamykam ja najpóźniej do 16:00 - 17:00. Jestem albo na + albo na -
Nie potrzebuję wiedzy na temat Risk ON, Risk OFF, dla mnie podstawą jest te 7 kresek i na tym bazuję.
Propo kresek, to ja mam trzy - i z nich jasno wynika że krótkoterminowy down jest zanegowany. Cena nie respektuje opadającej LT, to tylko dokłada puzzla do całej układanki.
@Crock
Ty już wczoraj pokazałeś mi wybicie dołem "50". I to nie jest moja teoria. Poza tym gdzie pchasz franka, gdzie ja pisałem jak z reguły działają pozytywne dane ekonomiczne na kurs EUR/USD ? Co mnie k*rwa jakiś frank obchodzi ?
Ja osobiście gram tylko EUR/USD, no ostatnio się skusiłem na ejka, ale to tyle.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2013, 15:02 przez Mpapiez, łącznie zmieniany 1 raz.
blad czemuwesoly mis pisze:Potrwa jeszcze do początku lutego. Kawał czasu. Pan Mieczysław mam nadzieję napisze kiedy. Pośpiech jest niewskazany.Nowy123 pisze:wesoly mis pisze:skoro jest tak dobrze to dlaczego grajdół nie odbija. Ano dlatego że trwa dystybucja. Kupujcie akcje, indeksy czy co chcecie...
a DAx trzemu nie idzieza SP500 - dystrybucja trwa
Patience is the key.

tak chwile to potrwa medalna nagonka trwa juz hasla ze koniec kryzysu terraz czas na lemingi ktorre loktay zamykajai akcje kupuja itd pomim oze gieldy zdyskontowaly wszysko z nadatkiem i tutaj powinno byc ladne strzepniecie korekta i dopiero UP
- richard.cali
- Pasjonat
1.3363, 1.3393 w 2 godziny, no właśnie w ile?
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga
2013- Team Zeussa
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga

2013- Team Zeussa

Boczek, Tobie córka/syn/siostra/brat (ktoś w wieku ok 3-4 lat) naqrwia te analizy w paincieBOCZEK pisze:ale mam wizje, aż sam w nią nie wierzę

byl już retest 118.8Nowy123 pisze:powinie byc Retest do wybitego kanaluBOCZEK pisze:ale mam wizje, aż sam w nią nie wierzę