DayTrading: Czwartek 24.01.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 sty 2013, 00:55

Wzrost
21
40%
Bez zmian
10
19%
Spadek
22
42%

Liczba głosów: 53

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 24.01.2013

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

ale mam wizje, aż sam w nią nie wierzę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
wesoly mis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wesoly mis »

Nowy123 pisze:
wesoly mis pisze:skoro jest tak dobrze to dlaczego grajdół nie odbija. Ano dlatego że trwa dystybucja. Kupujcie akcje, indeksy czy co chcecie...

a DAx trzemu nie idzie :) za SP500 - dystrybucja trwa
Potrwa jeszcze do początku lutego. Kawał czasu. Pan Mieczysław mam nadzieję napisze kiedy. Pośpiech jest niewskazany.
Patience is the key.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

BOCZEK pisze:ale mam wizje, aż sam w nią nie wierzę
powinie byc Retest do wybitego kanalu

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

Mpapiez pisze:
adk pisze:
Mpapiez pisze:Risk ON - poza tym przebicie LT -> UP.
ą,
2 lata ponad na forum i nie wiesz co oznaczają te terminy ? Podstawa moim zdaniem, zwłaszcza grając na EUR/USD.

Już ci wyjaśniam -> W stanach się poprawia -> więc jak jest dobrze u nas to i u nich w europie może być dobrze -> kupmy euro. Jak u nich jest źle, to na wszelki wypadek wolą trzymać dolce.

Dodatkowo pokazuje to że QE3 pomaga, czyli pewnie dodrukują jeszcze piniądza i kolejny spadek wartości USD.

Dlatego z reguły dobre dane ekonomiczne z USA działają pozytywnie na kurs EUR / USD, a złe wręcz przeciwnie.
to po grzyba zgodnie z twoja teoria kupuja znowu franki ? :)

a najbardziej smieszy mnie to , ze mowi sie , ze gospodara ledwo zipie bo euro mocne a jak bylo po 1,6? to jakos sie krecilo , a jak bylo po 1,2 to bylo lepiej ? gow... to psychika ludzi jak ich karmia infami , ze jest dobrze to bogaty zenek kupuje merca co roku a jak karmia , ze zle to co dwa lata :)
Ostatnio zmieniony 24 sty 2013, 15:01 przez crok., łącznie zmieniany 1 raz.
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

w okolicach 119 masz retest, zielona linia, retest dwóch LT, po zamknięciach i po maksach, po maksach re test mały był na 119.4 jak wzrok mnie nie myli
Ostatnio zmieniony 24 sty 2013, 15:02 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

adk pisze:
To ja Ci powiem jak ja to robie - wstaje rano - 5:00 - 6:00, siadam do kompa, rysuje 7 poziomych kresek i zaczynam dzień. między 8:00 a 9:00 ustawiam pozycję, zamykam ja najpóźniej do 16:00 - 17:00. Jestem albo na + albo na -
Nie potrzebuję wiedzy na temat Risk ON, Risk OFF, dla mnie podstawą jest te 7 kresek i na tym bazuję.
I tu powstaje pytanie. Ty jesteś traderem czy hazardzistą ? Mnie słabo interesuje bycie na minus. A że wolisz być ignorantem i strzelać kreskami to twoja sprawa.

Propo kresek, to ja mam trzy - i z nich jasno wynika że krótkoterminowy down jest zanegowany. Cena nie respektuje opadającej LT, to tylko dokłada puzzla do całej układanki.

@Crock

Ty już wczoraj pokazałeś mi wybicie dołem "50". I to nie jest moja teoria. Poza tym gdzie pchasz franka, gdzie ja pisałem jak z reguły działają pozytywne dane ekonomiczne na kurs EUR/USD ? Co mnie k*rwa jakiś frank obchodzi ?

Ja osobiście gram tylko EUR/USD, no ostatnio się skusiłem na ejka, ale to tyle.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2013, 15:02 przez Mpapiez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

wesoly mis pisze:
Nowy123 pisze:
wesoly mis pisze:skoro jest tak dobrze to dlaczego grajdół nie odbija. Ano dlatego że trwa dystybucja. Kupujcie akcje, indeksy czy co chcecie...

a DAx trzemu nie idzie :) za SP500 - dystrybucja trwa
Potrwa jeszcze do początku lutego. Kawał czasu. Pan Mieczysław mam nadzieję napisze kiedy. Pośpiech jest niewskazany.
Patience is the key.
blad czemu :oops: :oops:

tak chwile to potrwa medalna nagonka trwa juz hasla ze koniec kryzysu terraz czas na lemingi ktorre loktay zamykajai akcje kupuja itd pomim oze gieldy zdyskontowaly wszysko z nadatkiem i tutaj powinno byc ladne strzepniecie korekta i dopiero UP

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

1.3363, 1.3393 w 2 godziny, no właśnie w ile?
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Awatar użytkownika
adk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adk »

Boczek, Tobie córka/syn/siostra/brat (ktoś w wieku ok 3-4 lat) naqrwia te analizy w paincie :D

Awatar użytkownika
TGV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TGV »

Nowy123 pisze:
powinie byc Retest do wybitego kanalu
byl już retest 118.8 :D

Zablokowany