Wielokrotnie podczas poprzednich wzrostów wolumen malał i nic z tego nie wynikało.Ciapul pisze:bo jeśli faktycznie wolumen spada to jest to argument za podwójnym szczytem...
DayTrading: Czwartek 21.08.2014
Re: DayTrading: Czwartek 21.08.2014
- atlanticos
- Maniak
edek m15 - flaga
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
ale chodzi o spadek wolumenu przy ustanawianiu drugiego szczytu... podobnie jak przy rgr...laranja pisze:Wielokrotnie podczas poprzednich wzrostów wolumen malał i nic z tego nie wynikało.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

to jak korekta na USD INDEX

mocno sie zachowuje AUD ladna swieca sie szykuje

atakuje tylko głupotępewex pisze:Gościu zakompleksiony, zajmij się sobą i swoją genialną grą, zamiast atakować tutaj innych po raz kolejny!lukpiasek pisze:
na pierdylnion procent grasz na demo ty chyba nigdy żadnej pozycji na realnym koncie nie otwarłeś takie bzdury pleciesztwoich shortów z 1200s&p jeszcze nie zamknąłeś to o jakim dobrym zysku do ryzka pleciesz
na demo jest nie ograniczony margin co miesiąc albo i czesciej można nowe demo otwierać
a czy shorta z 1780 już zamknąłeś o którym pisałe kilka miesiecy temu ?
na 100% nie da sie tak zarabiać jak piszesz ale na 200% da sie tak być dawcą kapitału o czym wiesz i dlatego na demo ćwiczysz
- zeby nie było czasem coś trafisz ale ngdy nie pokryło by to strat zresztą skuteczność masz przeciętna
dam ci dobrą radę rób te piramidki w górę graj longi dopóki krachu nie bedzie bedziesz KRÓLEM forum dla gimbazy bo grając bez SL możesz wyjść ze 100% skutecznością aż ci sie dziwie skoro taki bystry jesteś że na to nie wpadłeś
trend trwa dłużej i robi wyższe poziomy niż korekty
Graj jak chcesz, przedstawiaj swoje analizy, a innym pozwól na wyrażanie ich własnych - chyba od tego jest forum, prawda?? Pozjadałeś wszystkie rozumy i wydaje Ci się że masz monopol na prawdę? Trochę pokory, bo nikt tu nigdy nie będzie miał racji w 100 przypadkach na 100 - rynek jest nieprzewidywalny.
Powalcz z rynkiem, a jeżeli jesteś takim geniuszem, to co tu jeszcze robisz?
Pozdrawiam

a świeżaki powinny wiedzieć że należy kupować dołki w trendach wzrostowych chcąc trzymać pozycje dłuzej niż kilka dni tak jak ja łapie dołki na dax - każda ksiązka od podstaw tak podaje widocznie nowy żadnej nie przeczytał owszem jakby grał dt i podawał sl to może sobie łapać szczyty liczac na zwałe
chodzi tylko o to że on żle gra i młodzi sie od niego uczą grać z błędem a ja chciałbym przestrzec nowych którzy i tak na starcie mają ciężko żeby nie popełniali takich błędów jak demo123
mówi sie że detal w 90% oddaje depozyty no w summie czemu sie dziwić jak tacy ludzie jak nowy123 uczą bzdur na forach internetowych i wmawiaja że tak sie da zarabiać
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Sam jestem w L-ki na złocie zapakowany po same uszy i powiem, że siedze jak na szpilkach terazspontfx pisze:nie no spoko SL stoi to tylko 0.50 lota przy dzwigni 200:1 tragedi nie maxhDog pisze:No to teraz trzymaj kciuki, żeby znów kogoś ostrzelali na Ukrainie. Inaczej złoto w dół.spontfx pisze:Hello
popoludniowo zasadzilem wlasnie L na zlotku 1275.50 zobaczy sie co bedzie
SL 1269

Jeszcze lukpiasek jakieś czarne scenariusze mi tu kreśli ze złotem

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
xhdog jak masz sl to nic sie nie bój jak nie to zbieraj na nowe depo 

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

sell the good news - brak dynamiki i mizerna reakcja 
i brak reakcja na USD

i brak reakcja na USD

Ok, rozumiem, ale moim zdaniem wolumen na SP500 zupełnie się nie sprawdza, dlatego wspomniałem, żebyś miał to na uwadze. Spójrz np. na sytuację z lutego, też mogło się wydawać, że będzie podwójny szczyt, wolumen malał wraz ze wzrostami, a nic takiego nie było. Patrzę na obrót w MT4, wiem, że to kontrakty i może to jest "zły" wolumen, może Nowy ma lepszy, to porównamy. Ale Nowy też wiele razy wklejał, że kurs rośnie, a wolumen spada i nic się działo.Ciapul pisze:ale chodzi o spadek wolumenu przy ustanawianiu drugiego szczytu... podobnie jak przy rgr...laranja pisze:Wielokrotnie podczas poprzednich wzrostów wolumen malał i nic z tego nie wynikało.
Nie piszę tego, żeby pokazać, że nie miał racji, po prostu taka jest moja obserwacja, że nie warto się tutaj kierować wolumenem i dynamiką.
http://www.zerohedge.com/news/2014-08-2 ... -live-feed
DOJ Announces Record $16.7 Billion Mortgage Settlement With Bank Of America: Live Feed
-- Dodano: czw 21-08-2014, 15:53 --
volumen to tylko jedn z parametrow na ktory patrze
-- Dodano: czw 21-08-2014, 15:54 --
a teraz juz USD przygotowania trwaja
KWI AUD WDEK KABEL jeszcze U J ale on czeka na SP500
-- Dodano: czw 21-08-2014, 15:57 --
RIA Novosti ✔ @ria_novosti
Follow
Russia has no plans of military incursion into Ukraine – Defense Ministry
3:41 PM - 21 Aug 2014
DOJ Announces Record $16.7 Billion Mortgage Settlement With Bank Of America: Live Feed
-- Dodano: czw 21-08-2014, 15:53 --
laranja pisze:Ok, rozumiem, ale moim zdaniem wolumen na SP500 zupełnie się nie sprawdza, dlatego wspomniałem, żebyś miał to na uwadze. Spójrz np. na sytuację z lutego, też mogło się wydawać, że będzie podwójny szczyt, wolumen malał wraz ze wzrostami, a nic takiego nie było. Patrzę na obrót w MT4, wiem, że to kontrakty i może to jest "zły" wolumen, może Nowy ma lepszy, to porównamy. Ale Nowy też wiele razy wklejał, że kurs rośnie, a wolumen spada i nic się działo.Ciapul pisze:ale chodzi o spadek wolumenu przy ustanawianiu drugiego szczytu... podobnie jak przy rgr...laranja pisze:Wielokrotnie podczas poprzednich wzrostów wolumen malał i nic z tego nie wynikało.
Nie piszę tego, żeby pokazać, że nie miał racji, po prostu taka jest moja obserwacja, że nie warto się tutaj kierować wolumenem i dynamiką.
volumen to tylko jedn z parametrow na ktory patrze
-- Dodano: czw 21-08-2014, 15:54 --
a teraz juz USD przygotowania trwaja

-- Dodano: czw 21-08-2014, 15:57 --
RIA Novosti ✔ @ria_novosti
Follow
Russia has no plans of military incursion into Ukraine – Defense Ministry
3:41 PM - 21 Aug 2014