DayTrading: Czwartek 21.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 sie 2014, 00:00

Wzrost
17
65%
Bez zmian
4
15%
Spadek
5
19%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 21.08.2014

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Ciapul pisze:bo jeśli faktycznie wolumen spada to jest to argument za podwójnym szczytem...
Wielokrotnie podczas poprzednich wzrostów wolumen malał i nic z tego nie wynikało.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

edek m15 - flaga
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

laranja pisze:Wielokrotnie podczas poprzednich wzrostów wolumen malał i nic z tego nie wynikało.
ale chodzi o spadek wolumenu przy ustanawianiu drugiego szczytu... podobnie jak przy rgr...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Obrazek

to jak korekta na USD INDEX ;)

mocno sie zachowuje AUD ladna swieca sie szykuje :)

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

pewex pisze:
lukpiasek pisze:
na pierdylnion procent grasz na demo ty chyba nigdy żadnej pozycji na realnym koncie nie otwarłeś takie bzdury pleciesz :564: twoich shortów z 1200s&p jeszcze nie zamknąłeś to o jakim dobrym zysku do ryzka pleciesz
na demo jest nie ograniczony margin co miesiąc albo i czesciej można nowe demo otwierać
a czy shorta z 1780 już zamknąłeś o którym pisałe kilka miesiecy temu ?
na 100% nie da sie tak zarabiać jak piszesz ale na 200% da sie tak być dawcą kapitału o czym wiesz i dlatego na demo ćwiczysz

- zeby nie było czasem coś trafisz ale ngdy nie pokryło by to strat zresztą skuteczność masz przeciętna

dam ci dobrą radę rób te piramidki w górę graj longi dopóki krachu nie bedzie bedziesz KRÓLEM forum dla gimbazy bo grając bez SL możesz wyjść ze 100% skutecznością aż ci sie dziwie skoro taki bystry jesteś że na to nie wpadłeś
trend trwa dłużej i robi wyższe poziomy niż korekty
Gościu zakompleksiony, zajmij się sobą i swoją genialną grą, zamiast atakować tutaj innych po raz kolejny!
Graj jak chcesz, przedstawiaj swoje analizy, a innym pozwól na wyrażanie ich własnych - chyba od tego jest forum, prawda?? Pozjadałeś wszystkie rozumy i wydaje Ci się że masz monopol na prawdę? Trochę pokory, bo nikt tu nigdy nie będzie miał racji w 100 przypadkach na 100 - rynek jest nieprzewidywalny.

Powalcz z rynkiem, a jeżeli jesteś takim geniuszem, to co tu jeszcze robisz?

Pozdrawiam
atakuje tylko głupotę :mrgreen: żeby Ci co to czytają nie łykali bzdur i nie byli dawcami kapitału bo demo123 popelnia jeden podstawowy błąd nie gra dt bo trzyma pozycje po kilka dni a gra przeciwko trendowi na s&p
a świeżaki powinny wiedzieć że należy kupować dołki w trendach wzrostowych chcąc trzymać pozycje dłuzej niż kilka dni tak jak ja łapie dołki na dax - każda ksiązka od podstaw tak podaje widocznie nowy żadnej nie przeczytał owszem jakby grał dt i podawał sl to może sobie łapać szczyty liczac na zwałe
chodzi tylko o to że on żle gra i młodzi sie od niego uczą grać z błędem a ja chciałbym przestrzec nowych którzy i tak na starcie mają ciężko żeby nie popełniali takich błędów jak demo123
mówi sie że detal w 90% oddaje depozyty no w summie czemu sie dziwić jak tacy ludzie jak nowy123 uczą bzdur na forach internetowych i wmawiaja że tak sie da zarabiać
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

spontfx pisze:
xhDog pisze:
spontfx pisze:Hello

popoludniowo zasadzilem wlasnie L na zlotku 1275.50 zobaczy sie co bedzie
SL 1269
No to teraz trzymaj kciuki, żeby znów kogoś ostrzelali na Ukrainie. Inaczej złoto w dół. :roll:
nie no spoko SL stoi to tylko 0.50 lota przy dzwigni 200:1 tragedi nie ma
Sam jestem w L-ki na złocie zapakowany po same uszy i powiem, że siedze jak na szpilkach teraz :564:
Jeszcze lukpiasek jakieś czarne scenariusze mi tu kreśli ze złotem :shock:
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

xhdog jak masz sl to nic sie nie bój jak nie to zbieraj na nowe depo ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

sell the good news - brak dynamiki i mizerna reakcja :)

i brak reakcja na USD :)

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Ciapul pisze:
laranja pisze:Wielokrotnie podczas poprzednich wzrostów wolumen malał i nic z tego nie wynikało.
ale chodzi o spadek wolumenu przy ustanawianiu drugiego szczytu... podobnie jak przy rgr...
Ok, rozumiem, ale moim zdaniem wolumen na SP500 zupełnie się nie sprawdza, dlatego wspomniałem, żebyś miał to na uwadze. Spójrz np. na sytuację z lutego, też mogło się wydawać, że będzie podwójny szczyt, wolumen malał wraz ze wzrostami, a nic takiego nie było. Patrzę na obrót w MT4, wiem, że to kontrakty i może to jest "zły" wolumen, może Nowy ma lepszy, to porównamy. Ale Nowy też wiele razy wklejał, że kurs rośnie, a wolumen spada i nic się działo.
Nie piszę tego, żeby pokazać, że nie miał racji, po prostu taka jest moja obserwacja, że nie warto się tutaj kierować wolumenem i dynamiką.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

http://www.zerohedge.com/news/2014-08-2 ... -live-feed

DOJ Announces Record $16.7 Billion Mortgage Settlement With Bank Of America: Live Feed

-- Dodano: czw 21-08-2014, 15:53 --
laranja pisze:
Ciapul pisze:
Ok, rozumiem, ale moim zdaniem wolumen na SP500 zupełnie się nie sprawdza, dlatego wspomniałem, żebyś miał to na uwadze. Spójrz np. na sytuację z lutego, też mogło się wydawać, że będzie podwójny szczyt, wolumen malał wraz ze wzrostami, a nic takiego nie było. Patrzę na obrót w MT4, wiem, że to kontrakty i może to jest "zły" wolumen, może Nowy ma lepszy, to porównamy. Ale Nowy też wiele razy wklejał, że kurs rośnie, a wolumen spada i nic się działo.
Nie piszę tego, żeby pokazać, że nie miał racji, po prostu taka jest moja obserwacja, że nie warto się tutaj kierować wolumenem i dynamiką.

volumen to tylko jedn z parametrow na ktory patrze

-- Dodano: czw 21-08-2014, 15:54 --

a teraz juz USD przygotowania trwaja :) KWI AUD WDEK KABEL jeszcze U J ale on czeka na SP500

-- Dodano: czw 21-08-2014, 15:57 --

RIA Novosti ✔ @ria_novosti
Follow

Russia has no plans of military incursion into Ukraine – Defense Ministry
3:41 PM - 21 Aug 2014

Zablokowany