tego nie wiem, wiem tylko jaka wartość i strikezeuss pisze:jaka to opcja??
DayTrading: Czwartek 20.02.2014
Re: DayTrading: Czwartek 20.02.2014
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
czy ktos zerka na zloto ? 

@Kazimierz masz rację edwarda warto mieć na oku zwłaszcza w czwartki
Ja gram schematem czwartkowym tzn o godzinie 12 (top albo minimum), od 13:20-13:50 odwrotka którą trzymam do 14:20-14:25. Czasami i 40 pips wpadnie a czasem SLe polecą.
Obecnie mam długą ale została jej niecała godzina życia
Dobre są też zagrania na godzinę 10:55-10:59 - warto poobserwować zachowania edka ...
Czy w XTB też macie lukę na M1 edwarda między 1.3730 a 1.3720 ?

Ja gram schematem czwartkowym tzn o godzinie 12 (top albo minimum), od 13:20-13:50 odwrotka którą trzymam do 14:20-14:25. Czasami i 40 pips wpadnie a czasem SLe polecą.
Obecnie mam długą ale została jej niecała godzina życia

Dobre są też zagrania na godzinę 10:55-10:59 - warto poobserwować zachowania edka ...
Czy w XTB też macie lukę na M1 edwarda między 1.3730 a 1.3720 ?
Ostatnio zmieniony 20 lut 2014, 13:03 przez JANEK_W, łącznie zmieniany 1 raz.
--
Glück und Glas, wie leicht bricht das.
czy dzisiaj drugi dzień spadków na giełdzie w USA? W takim układzie pary jenowe w dół i złoto....w dół.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
dzień dobry,
pozdrowienia dla obudzonych niedźwiedzi na edku, idzie wiosna, niedźwiedzie górą
pozdrowienia dla obudzonych niedźwiedzi na edku, idzie wiosna, niedźwiedzie górą

Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
- harymilloki
- Maniak
Macie problem z http://www.tradingview.com ????? Jakieś zmiany w wyglądzie wprowadzają?
-- Dodano: czw 20-02-2014, 13:16 --
Tak ja zerkam... I wydaje mi się że jeszcze musimy podbić do góry aby opaść porządnie ... Większość jest zdania że polecimy UP ale na moje oko to raczej osiągniemy potrójne dno zanim polecimy w górę ... W ubieglą niedzielę zamieszczałem wykres....
-- Dodano: czw 20-02-2014, 13:16 --
jacek3636 pisze:czy ktos zerka na zloto ?
Tak ja zerkam... I wydaje mi się że jeszcze musimy podbić do góry aby opaść porządnie ... Większość jest zdania że polecimy UP ale na moje oko to raczej osiągniemy potrójne dno zanim polecimy w górę ... W ubieglą niedzielę zamieszczałem wykres....
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
byłbym bardzo ostrożnym niedźwiedziem. Wykres porusza się idealnie, jak ten po spadku w październiku 2013. Pierwszy ruch do góry - korekta fibo 50, drugi ruch do góry - korekata fibo 38, dodatkowo ruch ma niemalże tą samą wartość w pipsach. Teraz powinien iść jeszcze 3 ruch wzrostowy.
Może ruszyć ze 200 pips do góry jeszcze. No chyba że przebił by obecny poziom zdecydowanie, ale do tego potrzeba by było dobrych danych z USA, a tego raczej nie powinniśmy się spodziewać.
Niedźwiedzi w USA jeszcze nie ma, bo zimę mają
Może ruszyć ze 200 pips do góry jeszcze. No chyba że przebił by obecny poziom zdecydowanie, ale do tego potrzeba by było dobrych danych z USA, a tego raczej nie powinniśmy się spodziewać.
Niedźwiedzi w USA jeszcze nie ma, bo zimę mają

g/u h1
https://www.tradingview.com/x/r6ImOe17/
-- Dodano: czw 20-02-2014, 13:21 --
https://www.tradingview.com/x/r6ImOe17/
-- Dodano: czw 20-02-2014, 13:21 --
tak- w reakcji na PMI z FrancjiJANEK_W pisze:Czy w XTB też macie lukę na M1 edwarda między 1.3730 a 1.3720 ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Moja długa zakończyła żywot na edwardzie
Za kilka minut czas się odwracać ...
o 14:20 lepiej zmykać ponieważ brokerzy rozszerzają spread, SL.

Za kilka minut czas się odwracać ...
o 14:20 lepiej zmykać ponieważ brokerzy rozszerzają spread, SL.
--
ciapal możesz mieć rację, ale dla mnie ważnym jest że wraz ze słabymi danymi z eurokołchozu, zakończył się głupi sen o rozwoju w EU
Pytanie do nowy123 i krinvest - jak widzicie dzisiejsze zachowanie amerykanów, czy znów odpał po złych danych, czy za czwartym razem zrobią skuchę i dla odmiany wywalą w dół???????
Pytanie do nowy123 i krinvest - jak widzicie dzisiejsze zachowanie amerykanów, czy znów odpał po złych danych, czy za czwartym razem zrobią skuchę i dla odmiany wywalą w dół???????
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.