DayTrading: Czwartek 19.11.2015
- dobryfxplayer
- Maniak
Re: DayTrading: Czwartek 19.11.2015
zaba to jest moj czlowiek! mowie wam. trzeba sie go sluchac! i beate szydlo tez! i davida haselhofa!
jezeli bedziecie podazac ich sciezkami to odniesiecie sukces na fx. to taka moja rada.
jezeli bedziecie podazac ich sciezkami to odniesiecie sukces na fx. to taka moja rada.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Zostało 19 sesji do decyzji FED. To jednak sporo. Wariantów może być mnóstwo, ale nie będę ich wymieniał. Pozostaje podążać za ceną.
The only way is up
- dobryfxplayer
- Maniak
UWAGA edek na minutowce RGR!!!! lecimy do piekla!
-- Dodano: 19 lis 2015, 22:34 --
spadki albo wzrosty albo konsola.
-- Dodano: 19 lis 2015, 22:34 --
to ja cie wyrecze, bo nie ma ich zaduzo...TsunamiPL pisze:Zostało 19 sesji do decyzji FED. To jednak sporo. Wariantów może być mnóstwo, ale nie będę ich wymieniał. Pozostaje podążać za ceną.
spadki albo wzrosty albo konsola.

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
tak kończąc dzisiejszy dzień ta wypowiedź na pewno dolarowi nie pomoże

Fed's Fischer: No final decision on rate hike has been made
u/j korekta pędząca i dla edka to samo, tylko jazda w drugą mańke 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi!
Nie bądź głupi!

Atlanticos
odp. na ad.1 Nie zaklinam tylko ... przewiduje
odp. na ad 2. Uważam, że nie ma idealnych formacji ale owszem są ich różne twory... Ja po prostu pokazuje wariant, który może zaistnieć i który sam obecnie gram. A propo pokazywania kanałów... ja u siebie też mam wykres tygodniowy tylko inny. (a to niby przecież to samo).. akurat w takich przypadkach ile masz wierzchołków i szczytów tyle masz kanałów - w któryś się na pewno wstrzelisz
Co do informacji o luzowaniu/drukowaniu waluty i ble ble bla bla... ile to razy ludzie wyrywają sobie włosy jak wykres idzie przeciwnie niż sugerują wyniki/dane
To jest wojna dezinformacyjna.
odp. na ad.1 Nie zaklinam tylko ... przewiduje
odp. na ad 2. Uważam, że nie ma idealnych formacji ale owszem są ich różne twory... Ja po prostu pokazuje wariant, który może zaistnieć i który sam obecnie gram. A propo pokazywania kanałów... ja u siebie też mam wykres tygodniowy tylko inny. (a to niby przecież to samo).. akurat w takich przypadkach ile masz wierzchołków i szczytów tyle masz kanałów - w któryś się na pewno wstrzelisz

Co do informacji o luzowaniu/drukowaniu waluty i ble ble bla bla... ile to razy ludzie wyrywają sobie włosy jak wykres idzie przeciwnie niż sugerują wyniki/dane

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Improwizuje, gram na przypał, nie zastanawiam się... Zwykle podejmuję błędne decyzję. Gram już tak 10lat i nadal żyję.
http://www.forexfactory.com/maserati
http://www.forexfactory.com/maserati
a co miał powiedzieć że przesądzone? to by jutro było 1.04 a do fedu parytet i potem w dół. muszą potrzymać w niepewnościMpapiez pisze:tak kończąc dzisiejszy dzień ta wypowiedź na pewno dolarowi nie pomoże![]()
- atlanticos
- Maniak
cadjpy h4
cały czas poziomy w okolicach 94 w grze i tam dopiero szukanie srednio, a nawet długoterminowego S wg mnie
https://www.tradingview.com/x/uBnAmRul/
i cadjpy tygodniowy.... w zoltej strefie widocznej na poprzednim wykresie mamy retest duzego rgra z mega zasiegiem
https://www.tradingview.com/x/uBvVj0bo/
cały czas poziomy w okolicach 94 w grze i tam dopiero szukanie srednio, a nawet długoterminowego S wg mnie
https://www.tradingview.com/x/uBnAmRul/
i cadjpy tygodniowy.... w zoltej strefie widocznej na poprzednim wykresie mamy retest duzego rgra z mega zasiegiem
https://www.tradingview.com/x/uBvVj0bo/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
I będą tak trzymać do 2020 roku.... LOLramib pisze:a co miał powiedzieć że przesądzone? to by jutro było 1.04 a do fedu parytet i potem w dół. muszą potrzymać w niepewnościMpapiez pisze:tak kończąc dzisiejszy dzień ta wypowiedź na pewno dolarowi nie pomoże![]()
w międzyczasie zrobią QE4, 5...6... 10

przecież to jawna ściema, a Yellen i inni z FEDu są chyba chorzy psychicznie

przecież podniesienie stóp = zarżnięcie ledwo dyszacej gospodarki USA
koszty obsługi zadłużenia i te sprawy... tak słyszałem.
z tej sytuacji nie ma wyjścia - po prostu trzeba było NIE zaczynać drukować.
QE jest jak nałóg, raz zaczniesz i koniec. Nie ma na to terapiii

Może jakiś reset, wojna, zmiana waluty... ale nie podniesienie stóp!
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Wrzuciłem to tylko po to, żeby pokazać że się prawdopodobnie spełni scenariusz o którym pisałem.ramib pisze:a co miał powiedzieć że przesądzone? to by jutro było 1.04 a do fedu parytet i potem w dół. muszą potrzymać w niepewnościMpapiez pisze:tak kończąc dzisiejszy dzień ta wypowiedź na pewno dolarowi nie pomoże![]()
Kupuj plotkę sprzedaj fakt. Po minutkacj mało kto wierzy w to że stopy zostaną podniesione i sytuacja jest bajkowa.
Jeżeli ma rosnąć, to było idealne miejsce to zajęcia longów. Jeżeli ma spadać to w przypadku podniesienia stóp będzie skąd spadać... bo wiadomo że 80% ludzi pójdzie w longi na dolarze.
Krótko mówiąc, siedzenie w eskach do samego posiedzenia FED byłoby zbyt banalnego, dlateog myslę że do posiedzenia ECB a potem FED eur/usd będzie rosnąć.