Kurdę, jeżeli zgodzić się z Twoją analizą ropy to chyba źle obrałem kierunek na usd/cad. No ale zobaczymy. Aha i nie zwróciłem uwagi na dzisiejsze dane dla usd o 14.30.shogomad pisze:Ropa WTI:
Taki pomysł na dziś:
...co by się wpisało w ten scenariusz :
Przy przebiciu 48,85 $ i ewentualnej obronie trzeba będzie myśleć jednak o szybkim dotarciu do 50$, może nawet do końca tygodnia. Widać ciśnienie poziomu psychologicznego wyższe niż wczorajszych danych o zapasach. Ale na razie S bo leci S , więc nie ma co kopać się z koniem
DayTrading: Czwartek 19.05.2016
Re: DayTrading: Czwartek 19.05.2016
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
shogomad pisze:Z fundamentów dlaczego ropa może sie dzwignąć to :
1. Pożary w Albercie utrudniają/uniemożliwiają wydobycie.
2. Zapasy ropy Arabii Saudyjskiej najniższe od 18 miesiecy i spadają 5 miesiąc z rzędu
3. AS zapowiedziała ,że obniży wydobycie mimo ,że to ich boli ( po raz pierwszy musieli drukować obligacje )
Ten ruch traktuje jak korektę tych mocnych wzrostów i później znów w górę ale czy to będą mocne wzrosty to już bym nie był taki pewny.
AS zapasy spadają ale w USA największe od 1929 r. i znów rosną mimo pożarów w Kanadzie .
Iran co miesiąc zwiększa wydobycie a to jak piasek w oczy AS . Czy oni w tej sytuacji pozwolą sobie na cięcia ????
Iran sprzedaje rope do Europy po 17 dol . AS w zbliżonych cenach i mają gdzieś co dzieje się na rynku kontraktów.
2 czerwca spotyka się OPEC i to może być znów pretekst to mocnej przeceny ropy bo kompromisu nie będzie zwłaszcza że Rosja już tydzień temu zapowiedziała że nie chce mieć nic wspólnego z OPEC po fiasku w Doghi .
Jeśli dziś będzie spadać a jutro nie odbiją to tygodniowa świeca zamknie się Pinbarem czy nie obudzi to niedźwiedzi ??
Spokojnie, CAD to surowcowa waluta, ale korelacja nie jest 1:1. Obaj możemy mieć racjemajkel79 pisze:[...]
Kurdę, jeżeli zgodzić się z Twoją analizą ropy to chyba źle obrałem kierunek na usd/cad. [...]

Oby, oby bo trzymam S-ke od 47,7 i ledwo przetrwałem atak na 50. Ja liczę na większą korektę teraz. Nawet kupiłem RCFS3OILshogomad pisze:Ropa WTI:
Taki pomysł na dziś:
Taka plotka:
“Okazuje się, że Soros zmniejszył swoje zaangażowanie w rynek akcyjny o jedną trzecią, czyli całkiem sporo. Dodatkowo Soros zainwestował w spółkę Barrick Gold, która zajmuje się produkcją złota, a także kupił ponad milion opcji call na akcje SPDR Gold Trust. Dodatkowo Soros kupił ponad 2 miliony opcji put na SPY (ETF na indeks S&P500). Oznacza to tyle: Soros coraz mocniej stawia na spadki akcji i wzrost cen złota. Główną przyczyną budowania takiego portfela inwestycyjnego jest obawa o możliwość pęknięcia bańki spekulacyjnej w Chinach. Soros już nie raz podkreślał, że sytuacja w Chinach bardzo przypomina mu tę z lat 2007-2008 w Stanach Zjednoczonych.“
http://m.interia.pl/biznes/news,2331106
“Okazuje się, że Soros zmniejszył swoje zaangażowanie w rynek akcyjny o jedną trzecią, czyli całkiem sporo. Dodatkowo Soros zainwestował w spółkę Barrick Gold, która zajmuje się produkcją złota, a także kupił ponad milion opcji call na akcje SPDR Gold Trust. Dodatkowo Soros kupił ponad 2 miliony opcji put na SPY (ETF na indeks S&P500). Oznacza to tyle: Soros coraz mocniej stawia na spadki akcji i wzrost cen złota. Główną przyczyną budowania takiego portfela inwestycyjnego jest obawa o możliwość pęknięcia bańki spekulacyjnej w Chinach. Soros już nie raz podkreślał, że sytuacja w Chinach bardzo przypomina mu tę z lat 2007-2008 w Stanach Zjednoczonych.“
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
@Shogomad
Trzeba się zgadzać w tym tygodniu z Twoimi analizami
Trzeba się zgadzać w tym tygodniu z Twoimi analizami

"Logika zaprowadzi cię z punktu A do punktu B, wyobraźnia zaprowadzi cię wszędzie"
w każdej plotce ziarno prawdy : )xhDog pisze:Taka plotka:
zatem jazda z grubym

dax'inek chodzi ja ta lala od wczoraj ... i taka akcja, wczoraj 1930-1940 siedze przed platforma, odpalam short na daxie ... jem kolacje, 20 wybija a ten winda w dół... wysiadłem po 34 pipsach, po czym przypomniałem sobie że fomc jest

dobrych trejdów! : )
bless!
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
- fx-technik
- Fanatyk
Jeżeli ruch, który wystąpił po impulsie spadkowym okazał się jego korektą, a nie jego zaprzeczeniem,
to jedziemy w dół, a nie do góry. Dokąd zajedziemy, to druga kwestia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
to wsparcie masz w okolicy 9730 ? ... mnie tam też wypada ...fx-technik pisze:
Jeżeli ruch, który wystąpił po impulsie spadkowym okazał się jego korektą, a nie jego zaprzeczeniem,
w ostatni weekend mialem czas 'powalczyc' z mt4 i w koncu uruchomilem sobie wykres typu range bar... dodałem do tego 'oldschoolowego' DSWS_on_click_indicator ... i kurde Ci powiem, że kolejny mały kroczek

Jutro też jest dzień.
- fx-technik
- Fanatyk
Prawie dokładnie!pedro pisze:to wsparcie masz w okolicy 9730 ? ... mnie tam też wypada ...fx-technik pisze:
w ostatni weekend mialem czas 'powalczyc' z mt4 i w koncu uruchomilem sobie wykres typu range bar... dodałem do tego 'oldschoolowego' DSWS_on_click_indicator ... i kurde Ci powiem, że kolejny mały kroczek![]()
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !