https://www.tradingview.com/x/mGhgNArV/
niech się tylko zabawa w podciąganie indeksów na koniec roku skończyhighend pisze:popatrzcie na wykres Platyny (dobry wskaznik dla Golda - bo porusza sie powoli)
6 razy (!) na Weekly dziubany był poziom 1180-1190 i za każdym razem wytrzymywał. 6 pinów jest.
na monthly są 3 piny, wygląda jak gigantyczna flaga... jesli by zadziałało to poleci na swoje maxy (2100)
shock
napisałem o tym co widać obecnie... poza tym przypominam że orgr to zostanie zanegowany jak wybiją głowę, a nie poziom lewego ramienia... bo ramiona mogą, ale nie musza mieć tego samego zasięgu - dopóki nie ma LL mamy nadal średnioterminowy trend wzrostowy (korektę wzrostową) i mogliśmy na przykład skończyć falę B tej korekty...as28 pisze:a kto im zabroni jeszcze zrobić te lower low?atlanticos pisze:xlusiv pisze:
na h4 było HH, na obecną chwilę nie ma LL - wystarczający powód
Dokładnie ten sam co wczoraj, czyli pieprzenie FED'u + jak już ktoś wspomniał wycinka detalu.xlusiv pisze:A jaki miałby być powód wzrostu prawie 200 pkt w górę w 2 dni?Mpapiez pisze: Nie no, 1.28 to jakiś kosmos- ja jako day-trader (intra-day) raczej chciałem dziś lub w jutro zobaczyć może 1.2470 lub coś więcej
. Dłużej na pewno nie będę trzymać pozycji.
szaman1977 pisze:audusd skonczyl ruch z 0,89
spx ma do odwiedzenia 1900
UJ ma do odwiedzenia 112