Nie mam zdolności artystycznychas28 pisze: rzeczywiście szeroka perspektywa

Krzywo mi się narysowało. To wyjście może być nawet jutro...
Ale zobaczmy najpierw co najbliższe opory pokażą
Nie mam zdolności artystycznychas28 pisze: rzeczywiście szeroka perspektywa
to jest przykład strategii o nazwie "dwa dołki", z powodzeniem stosowanej na rzeźniku jakiś czas temuMpapiez pisze: Jeżeli ktoś nie czuje o co żabe chodzi z tym oRGR to rzućcie okiem na rysuneczek.
Powiem szczerze że to scenario zaczyna dobrze wyglądać i chyba przytrzymam pozycje dłużej.
Moim zdaniem warto było łapać ten nóż.
Na Aussiego trzeba trzeba impulsu i to nie tylko ze strony dolara ale takze ze strony RBA. Zeby mowic o wzrostach nalezaloby przebic lokalne topy ktorych kilka jest a co najwazniejsze linie trendu spadkowego. Korekta sie nalezy - ok, ale poki co to nadal sa tylko krotkoterminowe dzienne ruchy korekcyjne i obowiazuja ski.szaman1977 pisze:highend pisze:szaman1977 pisze:audusd skonczyl ruch z 0,89
spx ma do odwiedzenia 1900
UJ ma do odwiedzenia 112
w zasadzie trudno się nie zgodzić
a aud/usd na ile up?
to jednak z edkiem nie ma dobranoc ?
indeksy zatem nie powinny isc na nowe maxy....
jesli jednak by tak sie stało, a DAX przekroczyłby 10100 - to juz powrotu nie będzie
aussie - ksiazkowo 50% up, ale trend jest silny
sprzedawaj 3--7--11
ftse przebil pivot w dol
a jesli ftse poleci to inne rynki najprawdopodobniej tez
dla mnie aussie nie potrzebuje zadnych fundamentalnych bzdur, zeby zrobic zdrowa korekteKusus pisze:
Na Aussiego trzeba trzeba impulsu i to nie tylko ze strony dolara ale takze ze strony RBA. Zeby mowic o wzrostach nalezaloby przebic lokalne topy ktorych kilka jest a co najwazniejsze linie trendu spadkowego. Korekta sie nalezy - ok, ale poki co to nadal sa tylko krotkoterminowe dzienne ruchy korekcyjne i obowiazuja ski.
Ktoś cie przyjacielu w jajo robi.Nowy123 pisze:![]()
-- Dodano: czw 18-12-2014, 13:26 --
ja tam na SP500 S sobe podebralem na takie jluce tosmialo cofka bedziejak i na dax
Jak sie pokisimy na 0.8200 - 0.8250 a potem bedzie parcie na 0.83 to bedzie mozna mowic o początku korekty. Póki co spadamy na ryj i robimy korekty po 50 pipsow i tyle na ten temat.szaman1977 pisze:dla mnie aussie nie potrzebuje zadnych fundamentalnych bzdur, zeby zrobic zdrowa korekteKusus pisze:
Na Aussiego trzeba trzeba impulsu i to nie tylko ze strony dolara ale takze ze strony RBA. Zeby mowic o wzrostach nalezaloby przebic lokalne topy ktorych kilka jest a co najwazniejsze linie trendu spadkowego. Korekta sie nalezy - ok, ale poki co to nadal sa tylko krotkoterminowe dzienne ruchy korekcyjne i obowiazuja ski.
bardziej niz z e$ koreluje ona z euraud
a tutaj odbilismy od 0,764 ostatniej fali spadkowej i zrobilismy c=1,23a w tym swingu wzrostowym
https://www.mql5.com/en/charts/2783549/ ... rski-banku
para ma wszystkie "kwity w rekach" zeby zrobic spora korekte