DayTrading: Czwartek 18.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lut 2016, 00:00

Wzrost
8
33%
Bez zmian
6
25%
Spadek
10
42%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 18.02.2016

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

karnak pisze:
atlanticos pisze:
Wycinanka pisze:@atlanticos
Czy twoja szklana kula widzi eurusd na 1.10 jutro? ;)
nie
Wczoraj pisałeś, że jak zejdą poniżej 1.11 to negują Twoje scenario wzrostowe.
To po co podawać poziomy, jak później i tak się je olewa, bo sytuacja się zmienia? :)
ale jeszcze nie zeszli ;] D1 jeszcze w grze a po drugie takie muśniecie poziomu to nie jest przebicie ;/

dobrze mówię ??? Czy mi się wydaje ?? :roll:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

_Kerad_ pisze:
FatCows pisze:
_Kerad_ pisze:@atlanticos

to nie tak że ustawiasz sztywno SL, tylko na podstawie R:R określasz czy to w odniesieniu do Twojej strategi jest odpowiednie. Jeśli znasz jaki masz % zyskowności wejść to żeby w długim okresie czasu osiągać zyski musisz określić ile możesz ryzykować do spodziewanego zysku
zastanów się jeśli masz skuteczność wejść np pól na pół i SL wychodzi Ci większy niż spodziewany zysk to wejdziesz?

czy w takim przypadku sl musi być mniejszy od TP (bo to jest chyba oczywiste żeby osiągać zysk trzeba znać R:R) bo to poprawia osiągane wyniki w długim okresie
A ja bym powiedzial tak, ze SL stawiam w oparciu o sytuacje na wykresie a nie w oparciu o R:R. Jezeli mam zamiar zajac pozycje i uruchomic zlecenie, to widze jaki SL bede musial postawic. I czasami moze to byc 10 pips a czasami 60 pips czy 100 pips. W zaleznosci od tego obliczam szybko wielkosc pozycji jaka moge zainwestowac biorac pod uwage, ze moge stracic na zleceniu maksimum 2% kapitalu.
przecież RR (risk/reward) jest to stosunek ryzyka do zysku.
to jak Ty chcesz to liczyć?
czytaj http://www.forextrader.pl/portal/2011/0 ... tep-do-rr/
Czy mam rozumiec, ze jak stawiasz SL i zakladasz sobie jskies rr np 1:3, to zawsze to zrealizujesz?

Zysk daje Rynek tyle ile wezmiesz zanim popuscisz w gatki.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

karnak pisze:
atlanticos pisze:
Wycinanka pisze:@atlanticos
Czy twoja szklana kula widzi eurusd na 1.10 jutro? ;)
nie
Wczoraj pisałeś, że jak zejdą poniżej 1.11 to negują Twoje scenario wzrostowe.
To po co podawać poziomy, jak później i tak się je olewa, bo sytuacja się zmienia? :)
bo gdyby wczoraj zeszli to by zanegowali, a dzis z jednego powodu juz nie mialo to znaczenia...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

A dlaczego rynek ma mi nie dać mojego TP? Są traderzy co ustawiają zlecenie i idą na zakupy. Albo robią cokolwiek innego byle nie patrzeć na monitor. Jeśli ktoś ma zaufanie do systemu to reszta jest zwykłą statystyką.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

PipsKong pisze:
karnak pisze: Wczoraj pisałeś, że jak zejdą poniżej 1.11 to negują Twoje scenario wzrostowe.
ale jeszcze nie zeszli ;] D1 jeszcze w grze a po drugie takie muśniecie poziomu to nie jest przebicie ;/

dobrze mówię ??? Czy mi się wydaje ?? :roll:
[/quote]

Jak to nie zeszli?
Dzisiaj min było na 1.1071.
Uważasz to za muśnięcie, bo TERAZ widzisz, że podbili?
Przebicie to przebicie, jak będzie dowolność w ocenie (takie oszukiwanie swoich zasad) to nic z tego nie wyjdzie w grze, bo raz się uda, a innym razem słono się za to zapłaci.
Ale każdy gra, jak uważa. Ja tylko odnoszę się do samego pisania tu na forum.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Cblondyn pisze:
fx-technik pisze:No właśnie _Kerad_, jak możesz policzyć R/R, skoro nie znasz zysku?
SL jakiś zakładasz, a zysk jest wielką niewiadomą, jeżeli nie umie ktoś odczytać realiów rynku.
R/R jest tylko życzeniowe i statystyczne.
Najpierw jest życzeniowe, a potem statystyczne.
Przeciez cały ten biznes jest życzeniowy. Życzymy sobie TP jak najczęściej a SL jak najrzadziej. Ustawienie TP wynika z AT. Podobnie jak i SL.
Z tym pozwolę sobie się niezgodzić.
On nie tylko może być nieżyczeniowy, ale wręcz maszynką do robienia kasy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze:
Cblondyn pisze:
fx-technik pisze:No właśnie _Kerad_, jak możesz policzyć R/R, skoro nie znasz zysku?
SL jakiś zakładasz, a zysk jest wielką niewiadomą, jeżeli nie umie ktoś odczytać realiów rynku.
R/R jest tylko życzeniowe i statystyczne.
Najpierw jest życzeniowe, a potem statystyczne.
Przeciez cały ten biznes jest życzeniowy. Życzymy sobie TP jak najczęściej a SL jak najrzadziej. Ustawienie TP wynika z AT. Podobnie jak i SL.
Z tym pozwolę sobie się niezgodzić.
On nie tylko może być nieżyczeniowy, ale wręcz maszynką do robienia kasy.
Nie istnieją setupy które dają 100% pewności realizacji. Ani systemy o skuteczności 100%. Po prostu. Skoro każde wejście może zakończyć sie porażką to nasze działanie jest życzeniowe. Zresztą jak zwał tak zwał to jest nieistotne

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Cblondyn pisze:A dlaczego rynek ma mi nie dać mojego TP? Są traderzy co ustawiają zlecenie i idą na zakupy. Albo robią cokolwiek innego byle nie patrzeć na monitor. Jeśli ktoś ma zaufanie do systemu to reszta jest zwykłą statystyką.
A dlatego, że nie musi.
Chyba, że TP jest bardzo urealnione.
Moja miarka nie jest wymysłem wziętym z kosmosu.
Jej targety są obliczane według pewnych normatywnych zachowań rynku.
A reszta należy do tradera, który powinien wiedzieć kiedy najlepiej wchodzić, a kiedy nie.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

karnak pisze: Jak to nie zeszli?
Dzisiaj min było na 1.1071.
Uważasz to za muśnięcie, bo TERAZ widzisz, że podbili?
Przebicie to przebicie, jak będzie dowolność w ocenie (takie oszukiwanie swoich zasad) to nic z tego nie wyjdzie w grze, bo raz się uda, a innym razem słono się za to zapłaci.
Ale każdy gra, jak uważa. Ja tylko odnoszę się do samego pisania tu na forum.
dla mnie zejdą jak D1 zamknie się poniżej tego poziomu
z resztą i tak nie ma to dla mnie znaczenia , nie lubię Edka i gram go rzadko ....
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze:
Cblondyn pisze:A dlaczego rynek ma mi nie dać mojego TP? Są traderzy co ustawiają zlecenie i idą na zakupy. Albo robią cokolwiek innego byle nie patrzeć na monitor. Jeśli ktoś ma zaufanie do systemu to reszta jest zwykłą statystyką.
A dlatego, że nie musi.
Chyba, że TP jest bardzo urealnione.
Moja miarka nie jest wymysłem wziętym z kosmosu.
Jej targety są obliczane według pewnych normatywnych zachowań rynku.
A reszta należy do tradera, który powinien wiedzieć kiedy najlepiej wchodzić, a kiedy nie.
A czy ja się o to spieram :). Jeśli coś działa do tej pory to jest szansa, że będzie działać dalej. Ale zawsze tylko szansa nie pewność. A jeśli SL=20 a TP=40-60 to mało realne? W dodatku jak jest mocny trend? Pytanie czysto retoryczne

Zablokowany