DayTrading: Czwartek 13.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 mar 2014, 00:00

Wzrost
10
29%
Bez zmian
4
11%
Spadek
21
60%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
nielegalny
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Czwartek 13.03.2014

Nieprzeczytany post autor: nielegalny »

Nowy123 pisze:

pamietaj drogi EDEK SZKODZI UE to raz zaden toper nie jest wcenie a szczegolnie ten nadchodzacy
Kiedy FED wycofał się z zacieśniania? Jak drogie EURO szkodzi - tańsza energia (wyceniana w dolarach)? Eksport UE rośnie przez wewnętrzną dewaluacje w niektórych krajach (Hiszpania,Grecja, Portugalia). Niemcy wytrzymają nawet 1.5

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

A.S.A.T. pisze:
a Ty zabka podpinaj explorera, bo takie gadanie ze wpadaja pipsy do koszyczka mimo ze analiza była zła jest załosne :564:
ASAT - napisze to raz i mam nadzieje ze zrozumiesz... podpinać konta do eksplorera mogą tacy goscie niedowartościowani jak TY, szukający wciąż nowej metody zarabiania i testujący setki strategii. Ktoś kto zarabia regularnie (a jakimś "fartem" zaliczam się do takich) nie czuje potrzeby udowadniania czegokolwiek komukolwiek czy prowadzenia komuś rachunku, brania udziału w różnego rodzaju konkursach czy rywalizacjach związanych z forexem. Jestem na forum jak już kiedyś pisałem bo może komuś moje analizy się przydadzą. Czasem ktoś potrzebuje rady więc też chętnie odpowiadam na priv. Spędzając 10 godzin dziennie przed wykresami nie można się tylko w nie wpatrywać... I najważniejsze... Czy TY na prawdę uważasz że spędzałbym tyle czasu na forexie gdybym nie zarabiał i to dobrze? Odpowiedz sobie sam... i już koniec mojej polemiki na temat podpinania czy nie podpinania, czy porównywania kto ma "większego" :D
A Tobie życzę znalezienia wreszcie metody - najlepiej takiej żebyś wcale nie musiał siedzieć przed wykresem i zarabiał miliony bo takiej szukasz :D
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
nielegalny
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nielegalny »

Dla zainteresowanych - to o czy pisałem czyli balance sheet ECB i FED vs edek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rewers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rewers »

dopowiem cytując
"Lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć

Tego przysłowia użyjemy, gdy chcemy powiedzieć, że zawsze najlepiej wiązać się z ludźmi mądrymi, a w towarzystwie głupich nawet korzyść może się okazać pozorna.
— Jan Grzenia, Uniwersytet Śląski"
Znalezienie metody również niczego nie gwarantuje :)
Obrazek

Awatar użytkownika
GiGa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GiGa »

Ujek na oporze (102.63), trend ciągle spadkowy, idziemy teraz w górę czy w dół?

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

Nowy123 pisze:
nielegalny pisze:
Nowy123 pisze:
znowu wszyscy widza przed FEDEM 1 40 :mrgreen: :mrgreen:
Po pierwsze o 1.4 pisałem w zeszłym roku (nawet wyżej).
Po drugie taper jest w cenach (moim zadaniem).
Po trzecie nowe forward g...wno może bardziej osłabić $ niż umocnić (j.w.)
Po czwarte nawet jak FED teraz zrobi teraz taper do 0 to zejdziemy do 1.35 (nie zrobi)
Po piąte (ostatnie na dziś) - trzeba brać pod uwagę całe fundamenty, a nie tylko cegiełki - cash flow, AQR, balance sheet ECB vs FED, sentyment, niedoważanie EURO przez Azję w kryzysie i najważniejsze -ECB nie ma mandatu na dodruk w takiej formie jak inne CB-sy (zwrot LTRO i sterylizacja SMP jest EURO pozytywna)

Cały czas czekam, czytając " fundamenty są przeciw EURO", aż jakiś "fundamentalista" mnie oświeci dlaczego??? Jedyne co widzę, to - nie kupię S klasy bo ma brzydkie felgi...

pamietaj drogi EDEK SZKODZI UE to raz zaden toper nie jest wcenie a szczegolnie ten nadchodzacy
czemu? ostatnim razem było w cenie -10 bil :?:

Gold continue to be supported by growing tensions between Ukraine and Russia ahead of the March 16 referendum in Crimea. In addition the metal has received an additional technical boost after closing above the October high at 1362 yesterday. The rising price channel from January should now offer some resistance at 1381. The daily pivot is at 1361 while some additional support can be found at 1355
Ostatnio zmieniony 13 mar 2014, 12:45 przez <°)))))><, łącznie zmieniany 1 raz.
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

nielegalny pisze:
Nowy123 pisze:

Kiedy FED wycofał się z zacieśniania? Jak drogie EURO szkodzi - tańsza energia (wyceniana w dolarach)? Eksport UE rośnie przez wewnętrzną dewaluacje w niektórych krajach (Hiszpania,Grecja, Portugalia). Niemcy wytrzymają nawet 1.5

ze co drogie EURO NIE SZKODZI :lol: :lol: nie mam wiecej pytan :) wiec kończę ta konwersacje :)

i dalej sobie naganiaj na L na edka

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

czyli teraz czekamy na 13 30
a potem na 18 i dragi?

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

Nowy123 pisze:
nielegalny pisze:
Nowy123 pisze:

badz oc co bądź kolega ma racje S na edku zasłoniły nam oczy teraz za to drogo oj drogo płacimy :563:

ze co drogie EURO NIE SZKODZI :lol: :lol: nie mam wiecej pytan :) wiec kończę ta konwersacje :)

i dalej sobie naganiaj na L na edka
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

ja tu czegoś nie rozumiem... skoro edek napędza ujka, a na ujku mamy jeszcze nie do końca zrealizowany RGR na H4, to gdzie tu mowa o spadkach na edwardzie? dopóki ujek nie klepnie okolic 101.20 dopóty edek nie przestanie rosnąć, a to oznacza 1.40 i więcej :)

Zablokowany