DayTrading: Czwartek 12.12.2013
Re: DayTrading: Czwartek 12.12.2013
odbija sie od 1,3740 na edku? moze przesunac s na 1,38 jutro tam powrócą?
chciwość jest dobra
utrzymaj się świeczko tak do poniedziałku..... a amerykanie z kredytów zaciągniętych na akcje nie wygrzebią się do końca swoich dni
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie do końca - IMO podstawowa korelacja to kangur - eur/aud - jak dolar rusza sie w azji to kangur idzie w jedną a eur/aud w przeciwną i w 8 przypadkach na 10 ma gdzies co robi edek w pozostałych przypadkach reaguje w zaleznosci od sily ruchu edka jak jest delikatnie to reaguje przez pryzmat dolara tzn edek up euraud down ( bo dolar słabszy, wiec kangur wyzej, to eur/aud nizej) natomiast jezeli ruch na edku jest dynamiczny to wtedy edek up, euraud up... straciłem sporo czasu nad tą parą....Bemowo1 pisze:nie do końca, korelacji kangur/edek nie ma. edek skorelowany jest z eur/aud - a tam widać co się dzieje sky is the limit
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
beyond pisze:Czyli detaliści sprzedają na potęgę, bardzo dobry znakNowy123 pisze:http://www.dailyfx.com/forex/technical/ ... d-usd.html
smialo moze jeszcze troche opasc kangurek zanim przyjdze jakas korekta
Jakis czas temu rzuciłem to co miałem rozrysowane na edku, ma szanse na realizacje...ale jak pisałem wtedy tak teraz się trzymam to rysunek. Nie wchodziłem w rynek a czekałem na sprawdzenie i nadal czekam czy ma szanse się zrealizować. Co myślicie o tym scenariuszu i jego prawdopodobieństwach realizacji?
jak zatem wytłumaczyć ten rysunek?Ciapul pisze:nie do końca - IMO podstawowa korelacja to kangur - eur/aud - jak dolar rusza sie w azji to kangur idzie w jedną a eur/aud w przeciwną i w 8 przypadkach na 10 ma gdzies co robi edek w pozostałych przypadkach reaguje w zaleznosci od sily ruchu edka jak jest delikatnie to reaguje przez pryzmat dolara tzn edek up euraud down ( bo dolar słabszy, wiec kangur wyzej, to eur/aud nizej) natomiast jezeli ruch na edku jest dynamiczny to wtedy edek up, euraud up... straciłem sporo czasu nad tą parą....Bemowo1 pisze:nie do końca, korelacji kangur/edek nie ma. edek skorelowany jest z eur/aud - a tam widać co się dzieje sky is the limit
AUD moze sprobje cos na skalpa pod jaks podbitke intra L mala i na oporze S
- spekulant_fx
- Stały bywalec
Macie jakieś prognozy gdzie szukać L na AUDNZD?
może gdzies dopiero poniżej 1,03850 jak doleci a dolecispekulant_fx pisze:Macie jakieś prognozy gdzie szukać L na AUDNZD?
- krzychu3_1989
- Pasjonat