blesS pisze:Broker nie udostepnia SL?TsunamiPL pisze:qfa zostałem z s na UJ poniżej 112
DayTrading: Czwartek 11.02.2016
Re: DayTrading: Czwartek 11.02.2016
The only way is up
TsunamiPL pisze:blesS pisze:Broker nie udostepnia SL?TsunamiPL pisze:qfa zostałem z s na UJ poniżej 112koledze się trzyma poczucie humoru, to dobrze
prawda jest taka że na forexie zdarzyć się może dosłownie wszystko i to bardzo szybko
ja pamiętam jak Kupowałem ropę po 90 USD za baryłkę i na tym zarobiłem parę razy nie mało
a takiej ceny nigdy bym sobie nie wyobrażał nawet w najlepszych snach
a tutaj proszę bardzo i perspektywa na kolejne spadki
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
- fx-technik
- Fanatyk

No bo to najgorszy przypadek, kiedy trader jest stale mądrzejszy od rynku.PipsKong pisze: prawda jest taka że na forexie zdarzyć się może dosłownie wszystko i to bardzo szybko
ja pamiętam jak Kupowałem ropę po 90 USD za baryłkę i na tym zarobiłem parę razy nie mało
a takiej ceny nigdy bym sobie nie wyobrażał nawet w najlepszych snach
a tutaj proszę bardzo i perspektywa na kolejne spadki
Trzeba do tego podchodzić, że nic nie wiemy, wiedzieć nie możemy i wiedzieć nie musimy.
Ponadto być zawsze czujnym i oczekiwać najgorszego.
Jak idzie, to trzymać.
Jak coś śmierdzi, trailować ostro SL.
-- Dodano: 11 lut 2016, 13:47 --
Edek właśnie zaśmierdział:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Wciskaj jak najbardziej tylko pamiętaj zawsze o SL. Przy SL=TP (40 pips i więcej) szanse na zarobek są większe niż w ruletke (np. czarne/czerwone)TsunamiPL pisze:Dobra ja już s nie wciskam na UJ
Pod warunkiem, że Cię luka nie wyniesie 200 pipsów wyżej.Cblondyn pisze:Wciskaj jak najbardziej tylko pamiętaj zawsze o SL. Przy SL=TP (40 pips i więcej) szanse na zarobek są większe niż w ruletke (np. czarne/czerwone)TsunamiPL pisze:Dobra ja już s nie wciskam na UJ
Celem interwencji nie jest odwrócenie kursu tylko poucinanie paluchów spekulantom. Teraz każdy dwa razy się zastanowi zanim wejdzie w shorta i o to głównie chodzi.
Odnośnie luki to święta prawda. I trzeba tez się z nią niestety liczyćMR. D pisze:Pod warunkiem, że Cię luka nie wyniesie 200 pipsów wyżej.Cblondyn pisze:Wciskaj jak najbardziej tylko pamiętaj zawsze o SL. Przy SL=TP (40 pips i więcej) szanse na zarobek są większe niż w ruletke (np. czarne/czerwone)TsunamiPL pisze:Dobra ja już s nie wciskam na UJ
Celem interwencji nie jest odwrócenie kursu tylko poucinanie paluchów spekulantom. Teraz każdy dwa razy się zastanowi zanim wejdzie w shorta i o to głównie chodzi.
- fx-technik
- Fanatyk

To trochę dziwne, gdy ktoś sprzedaje, gdy jest już tanio: Sprzedawać trzeba drogo, kupować tanio, inaczej żaden biznes się nie uda, tylko ten charytatywny.MR. D pisze:Pod warunkiem, że Cię luka nie wyniesie 200 pipsów wyżej.Cblondyn pisze:Wciskaj jak najbardziej tylko pamiętaj zawsze o SL. Przy SL=TP (40 pips i więcej) szanse na zarobek są większe niż w ruletke (np. czarne/czerwone)TsunamiPL pisze:Dobra ja już s nie wciskam na UJ
Z drugiej strony to, co pisałem = realne oczekiwania!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Pod warunkiem, że Cię luka nie wyniesie 200 pipsów wyżej.
Celem interwencji nie jest odwrócenie kursu tylko poucinanie paluchów spekulantom. Teraz każdy dwa razy się zastanowi zanim wejdzie w shorta i o to głównie chodzi.[/quote]
Dokładnie - od kilku dni na UJ trwa niezła wyprzedaż i takie zabiegi mają na celu schłodzenie sytuacji - co nie jest jednoznacznie z zawracaniem trendu etc. Teraz trzeba po prostu bardziej uważać albo poczekać na wyklarowanie sytuacji. Zresztą kto chciał to swoje na UJ zabrał.
Celem interwencji nie jest odwrócenie kursu tylko poucinanie paluchów spekulantom. Teraz każdy dwa razy się zastanowi zanim wejdzie w shorta i o to głównie chodzi.[/quote]
Dokładnie - od kilku dni na UJ trwa niezła wyprzedaż i takie zabiegi mają na celu schłodzenie sytuacji - co nie jest jednoznacznie z zawracaniem trendu etc. Teraz trzeba po prostu bardziej uważać albo poczekać na wyklarowanie sytuacji. Zresztą kto chciał to swoje na UJ zabrał.
Kiedyś twoja analiza będzie prawidłowa - ważne żebyś do tego czasu miał kapitał na inwestycje.
Brakuje im juz sily na Edku .
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.
pierdolony"
pierdolony"