DayTrading: Czwartek 09.04.2015
Re: DayTrading: Czwartek 09.04.2015
Dzisiaj to mnie wszystko wk..a, nic się konkretnego nie dzieje. Co chwilę mi SL-e na BE wywala, tak się kręcą.Woolf pisze:Kangur - korci mnie aby zapakować się na krótko przy takim układzie kresek.
SL dość wąski np. 0,7760
Złapałem S na A/U S przy 0,77299 SL 0,77450 i TP na 0,76920
L łapę na 0,76950 ,SL 0,7640, TP 0,7748
- atlanticos
- Maniak
coż moge odpowiedziec... moze tylko tyle ze dziś czwartek czyli dzien najwiekszej zmiennosci w wiekszosci przypadkow... poczekamy do konca dnia, zobaczymy co narysuje nam rynek...Kusus pisze:No niestety ale reakcją na minutki, po raz kolejny zresztą jest umocnienie dolca.atlanticos pisze:kabel h4 - zółte strefy sa kluczowe dla kierunku wg mnie
https://www.tradingview.com/x/IxRxI1zj/
intuicja mi mowi ze dzis przy czwartku zobaczymy wlasciwe reakcje na minutki... ale to tylko intuicja
I czy Ci się to podoba czy też nie zjechaliśmy od wczoraj na parach dolarowych co najmniej 50 pipsów lub więcej.. a to, że od 2 godzin dolar się osłabia to tylko wynik korekty lub kolejnej fali bo rzeczywiście jakiś tam opór jest.
Kabel się odbił od WS1 i DS1. I nie wiem czemu nie respektujesz tej świeczki z 18.03.2015 rysując trójkąt. Bez sensu.

co do respektowania tej swieczki na kablu to podobnie jak z flaga na edku... zbyt duza roznica jest miedzy swiecowym wykresem a liniowym(po cenach zamkniecia) i dlatego ja pominalem... ale kazdy moze narysowac to jak chce

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Pod umocnienie Dolca trzeba brać waluty które są słabe jak GBP, EUR czy CAD.
Akurat YEN, AUD, NZD do słabych nie należą więc dolar dużo się do nich umocnić nie powinien.
-- Dodano: czw 09-04-2015, 14:50 --
Kręcą chłopaki. Na Edku na M30 równie dobrze może być oRGR. Pozycje ponownie zredukowane, tym razem do 1/4 wielkości.
Dobieram Edka i Kabla pod lokalnymi dołami.
Akurat YEN, AUD, NZD do słabych nie należą więc dolar dużo się do nich umocnić nie powinien.
-- Dodano: czw 09-04-2015, 14:50 --
Kręcą chłopaki. Na Edku na M30 równie dobrze może być oRGR. Pozycje ponownie zredukowane, tym razem do 1/4 wielkości.
Dobieram Edka i Kabla pod lokalnymi dołami.
-
- Gaduła
Chyba wypadam dziś z EUR/GBP - daje zarobić ale bardzo mało i mocno absorbuje. Na moje powinien już się konkretnie zwalić, a tu nic -.- Funt taki słaby czy ojro takie mocne ;p
- zastapmnie
- Pasjonat
http://stooq.pl/n/?f=957638
Interesująca wykładnia wczorajszego protokołu. Można by wręcz założyć - z odpowiednią nutką ostrożności - że to, co widzimy od wczorajszej publikacji, to odczepianie wagoników z płotkami, które albo zwątpiły we wzrosty na antydolarach albo które ukrócono likwidując ich SL
trzeba jednak czekać na jakiś wyraźny ruch, bo na razie przesłanek do wzrostów na wykresach brak...
Interesująca wykładnia wczorajszego protokołu. Można by wręcz założyć - z odpowiednią nutką ostrożności - że to, co widzimy od wczorajszej publikacji, to odczepianie wagoników z płotkami, które albo zwątpiły we wzrosty na antydolarach albo które ukrócono likwidując ich SL
trzeba jednak czekać na jakiś wyraźny ruch, bo na razie przesłanek do wzrostów na wykresach brak...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Ruch anemiczny. Kabel zawrócił i odrobiłem, ale jakoś nie widać tego parcia na południe. Wygląda na ciszę przed burzą w końcu czwartek i coś się powinno dziać...
-
- Gaduła
EUR/GBP na be ustawione - nie mam nerwów na tę parę choć wychodzi mi tam piękny abc na godzinnym. Edek krótkie transakcje już na zysku zabezpieczone i czekają na stany - długoterminowa ciągle otwarta 

To takie pitu pitu po fakcie. Odczekać zobaczyć czy rośnie czy spada i dorobić teorię. Zdarzają się dosyć czeto też prognozy pisane po fakcie, ale w taki sposób że sprawiają wrażenie jakby były napisane przed. Np. "rynek czeka na payrolls" a artykuł pojawia się godzinę po publikacji i autor bezbłędnie w nim trafia kierunek.zastapmnie pisze:http://stooq.pl/n/?f=957638
Ja też siedzę na szorcie od 0,7730 SL 0,7755 TP - zobaczymysiux pisze:Dzisiaj to mnie wszystko wk..a, nic się konkretnego nie dzieje. Co chwilę mi SL-e na BE wywala, tak się kręcą.Woolf pisze:Kangur - korci mnie aby zapakować się na krótko przy takim układzie kresek.
SL dość wąski np. 0,7760
Złapałem S na A/U S przy 0,77299 SL 0,77450 i TP na 0,76920
L łapę na 0,76950 ,SL 0,7640, TP 0,7748
-- Dodano: 09 kwie 2015, 14:05 --
A w międzyczasie zamknąłem EUR/JPY po 129,17 Raptem 17 pipsów wpadło