DayTrading: Czwartek 06.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 mar 2014, 00:00

Wzrost
15
43%
Bez zmian
5
14%
Spadek
15
43%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 06.03.2014

Nieprzeczytany post autor: as28 »

psxor pisze:Jak zobacze 1.40 na edku to koncze z forex na 2 miesiace i robie Sobie wakacje ;) przy 1.3920 mnie wywali z eSek to robie przerwe :) w glowie mi sie nie miesci ze przy obcince qe jestesmy na takich poziomach ;)
GiGa pisze:Ja się ciągle zastanawiam, dlaczego tak dużo osób gra pod prąd? Na oanda 81% siedzi już w eSkjach na Edwardzie, gdzie trend jest wzrostowy. Dla mnie wystarczającym powodem do odrzucenia pozycji krótkich na edwardzie jest objęcie hossy na miesięcznym, które jak narazie się potwierdza, więc lepiej nie grać w odwrotnym kierunku, ale ja nie jestem jakimś doświadczonym traderem i może ktoś mnie tutaj oświeci. Czy wszyscy są tak zachłanni i chcą tylko szczyty łapać? Jak wiadomo w większości przypadków to się nie udaje, nie lepiej poczekać na jakiś sygnał jak dla kogoś jest już za wysoko cena?
to co napisali panowie to klucz do forex'u,
jeden gra w to co widzi na dużych tf, a drugi w to że ktoś zasugerował że pod cięcie QE będzie umocnienie $.
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

psxor pisze:Jak zobacze 1.40 na edku to koncze z forex na 2 miesiace i robie Sobie wakacje ;) przy 1.3920 mnie wywali z eSek to robie przerwe :) w glowie mi sie nie miesci ze przy obcince qe jestesmy na takich poziomach ;)

może jakieś "last minute" na te wakacje... :wink: :564:

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

edek - pozostało 40 pipsów do wyjścia ze strefy oporu i lecimy w kosmos ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

niemiaszek pisze:błąd jest przy USD/CAD 109.50 (500mln) powinno być USD/CAD 1.0950 (500 mln)
Niemiaszku, czy te opcje zawierają jakieś dodatkowe informacje?

Long Call, Long Put
Short Call, Short Put
?????

Z dzisiejszego ruchu ceny nie mogę tych opcji skumać

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

niemiaszek pisze:

Obrazek
To co oni tam prognozuja to mozna wsadzic miedzy bajki, jak jutro payrollsy beda dobre to wracamy na 1.37 i nizej, jak beda slabe to lecimy na 1.39+, prosta kalkuacja ;)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Bemowo1 pisze:
niemiaszek pisze:błąd jest przy USD/CAD 109.50 (500mln) powinno być USD/CAD 1.0950 (500 mln)
Niemiaszku, czy te opcje zawierają jakieś dodatkowe informacje?

Long Call, Long Put
Short Call, Short Put
?????

Z dzisiejszego ruchu ceny nie mogę tych opcji skumać
może z taśmy dałoby radę odczytać gdzie jest obrona jakiegoś poziomu(kumulacja zleceń), ale od dawna już nie mam dostępu do blooma :(

na CME w Market Depth widzę tylko najbliższe zlecenia i to w paczkach, więc też nie bardzo coś konkretnego po tym wywnioskować

ciężka sprawa z ustaleniem kwot dla call lub put :roll:

jak coś więcej znajdę to dam znać :wink:

-- Dodano: czw 06-03-2014, 21:47 --
psxor pisze:
niemiaszek pisze:

Obrazek
To co oni tam prognozuja to mozna wsadzic miedzy bajki, jak jutro payrollsy beda dobre to wracamy na 1.37 i nizej, jak beda slabe to lecimy na 1.39+, prosta kalkuacja ;)
to bardziej pod Twój wcześniejszy wpis jako humor miało być :d

moje podejście do super reko i analiz napewno znasz, że wogóle nie ma sobie tym co głowy zaprzątać, bo to zwykłe czary mary :roll:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

bllixu
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bllixu »

edek spadek czy wzrost , panowie ?

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

niemiaszek pisze:
może z taśmy dałoby radę odczytać gdzie jest obrona jakiegoś poziomu(kumulacja zleceń), ale od dawna już nie mam dostępu do blooma :(

na CME w Market Depth widzę tylko najbliższe zlecenia i to w paczkach, więc też nie bardzo coś konkretnego po tym wywnioskować

ciężka sprawa z ustaleniem kwot dla call lub put :roll:

jak coś więcej znajdę to dam znać :wink:
Dzięki :564:

Awatar użytkownika
TGV2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TGV2 »

as28 pisze:
GiGa pisze:Ja się ciągle zastanawiam, dlaczego tak dużo osób gra pod prąd? Na oanda 81% siedzi już w eSkjach na Edwardzie, gdzie trend jest wzrostowy. Dla mnie wystarczającym powodem do odrzucenia pozycji krótkich na edwardzie jest objęcie hossy na miesięcznym, które jak narazie się potwierdza, więc lepiej nie grać w odwrotnym kierunku, ale ja nie jestem jakimś doświadczonym traderem i może ktoś mnie tutaj oświeci. Czy wszyscy są tak zachłanni i chcą tylko szczyty łapać? Jak wiadomo w większości przypadków to się nie udaje, nie lepiej poczekać na jakiś sygnał jak dla kogoś jest już za wysoko cena?
to co napisali panowie to klucz do forex'u,
jeden gra w to co widzi na dużych tf, a drugi w to że ktoś zasugerował że pod cięcie QE będzie umocnienie $.
mój klucz :mrgreen:
1___elastyczność at i af
2___masz być jak..... http://www.youtube.com/watch?v=_6Ng2_eqes4
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi! 8)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

bllixu pisze:edek spadek czy wzrost , panowie ?
całe depo w S bez SL i "nic się nie bój" :564:

a tak poważniej to korekta do 3780-3810 i ponowny atak na dzisiejszy lub ubiegłoroczny nawet max wg mnie w celu "uklepania sufitu" - jutro widziałbym przekręcanie świeczki tygodniowej wiec zabawa w dwóch kierunkach oczekiwana :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany