DayTrading: Czwartek 06.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 mar 2014, 00:00

Wzrost
15
43%
Bez zmian
5
14%
Spadek
15
43%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 06.03.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

a to stara moja koncepcja hmmm nie myslalem ze moze sie spelnic wiedzac ze zacznie sie zaciesnianie w USA
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

psxor pisze:Jak zobacze 1.40 na edku to koncze z forex na 2 miesiace i robie Sobie wakacje ;) przy 1.3920 mnie wywali z eSek to robie przerwe :) w glowie mi sie nie miesci ze przy obcince qe jestesmy na takich poziomach ;)

najlepiej , ze 1,4000 to juz jakies ,08500 na u,chf a to juz haczy o interwencje bo ten limit z 1,2 sie ni jak trzyma do tej pary ... swoja droga to jak to jest ,z e u.j i e.j ida w parze a chf stoi ?
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

GiGa pisze:Ja się ciągle zastanawiam, dlaczego tak dużo osób gra pod prąd? Na oanda 81% siedzi już w eSkjach na edwardzie, gdzie trend jest wzrostowy. Dla mnie wystarczającym powodem do odrzucenia pozycji krótkich na edwardzie jest objęcie hossy na miesięcznym, które jak narazie się potwierdza, więc lepiej nie grać w odwrotnym kierunku, ale ja nie jestem jakimś doświadczonym traderem i może ktoś mnie tutaj oświeci. Czy wszyscy są tak zachłanni i chcą tylko szczyty łapać? Jak wiadomo w większości przypadków to się nie udaje, nie lepiej poczekać na jakiś sygnał jak dla kogoś jest już za wysoko cena?
Nie wiem jak Cię oświecić. Ale Ci OANDOWCY maja racje. W nocy korekcimy na edku i kablu. Jutro EDWARD podejście do 1,39333 i zjazd a KABELEK okolice 1,68000 i zjazd.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

crok. pisze:
psxor pisze:Jak zobacze 1.40 na edku to koncze z forex na 2 miesiace i robie Sobie wakacje ;) przy 1.3920 mnie wywali z eSek to robie przerwe :) w glowie mi sie nie miesci ze przy obcince qe jestesmy na takich poziomach ;)

najlepiej , ze 1,4000 to juz jakies ,08500 na u,chf a to juz haczy o interwencje bo ten limit z 1,2 sie ni jak trzyma do tej pary ... swoja droga to jak to jest ,z e u.j i e.j ida w parze a chf stoi ?
tzw gdzie Ci stoi ? Wszędzie CHF się umacnia a co do EURCHF to przecież ta para musiała pomóc edkowi dojść do top z grudnia tak jak ostatnio pomogla usdchf dojść do low z grudnia. Teraz wszystko się prawie wyrównało bo top edka jeszcze nie osiągnięte.

Do tego, radze Ci crock, zmień w końcu pare bo ciągle tylko narzekasz , ze się frank umacnia, co bym nie wszedł tutaj i zobaczyl twój post to już chyba od pół roku albo i dłużej jęczysz na mocnego franka. Ja wiem, ze poziom wydaje się niski i ze SNB itp. ale zobacz sobie na inne pary z frankiem, tam już dawno low sprzed intwerwencji dopełniony i ubzdurało Ci się, ze usdchf jest już mega nisko, a wcale nie. Obrona jest tylko i wyłącznie na eurchf.

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
simson3
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simson3 »

Moim zdaniem dobry moment na S na ropie 101.70 pobrane.

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

EFFECTIVE pisze:
crok. pisze:

tzw gdzie Ci stoi ? Wszędzie CHF się umacnia a co do EURCHF to przecież ta para musiała pomóc edkowi dojść do top z grudnia tak jak ostatnio pomogla usdchf dojść do low z grudnia. Teraz wszystko się prawie wyrównało bo top edka jeszcze nie osiągnięte.

Do tego, radze Ci crock, zmień w końcu pare bo ciągle tylko narzekasz , ze się frank umacnia, co bym nie wszedł tutaj i zobaczyl twój post to już chyba od pół roku albo i dłużej jęczysz na mocnego franka. Ja wiem, ze poziom wydaje się niski i ze SNB itp. ale zobacz sobie na inne pary z frankiem, tam już dawno low sprzed intwerwencji dopełniony i ubzdurało Ci się, ze usdchf jest już mega nisko, a wcale nie. Obrona jest tylko i wyłącznie na eurchf.

pozdrawiam :)

jak roznica e.u a u.chf ? ta sama gra tylko wykres odwrotnie , jecze ale gram sobie jak gram , to ze mowie, ze jest przesadzona jego wartosc nie ma nic wspolnego z jeczeniem a ze spekulacja, ktora w tym wypadku powinni na chf ukrocic.

-- Dodano: czw 06-03-2014, 21:54 --

aha moge narzekac , ze e.u za wysoko :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

crok. pisze:

jak roznica e.u a u.chf ? ta sama gra tylko wykres odwrotnie , jecze ale gram sobie jak gram , to ze mowie, ze jest przesadzona jego wartosc nie ma nic wspolnego z jeczeniem a ze spekulacja, ktora w tym wypadku powinni na chf ukrocic.
No jak dla mnie to SNB dzielnie się spisuje, cena 200 pipsów od bariery. Jak dla mnie są bardzo słowni. Trzeci rok ladnie trzymają poziom :) A ,że gdy podzielimy cene edka przez cene usdchf i wychodzi 1.5 z kawałkiem na eurchf to już inna bajka ;)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

błąd jest przy USD/CAD 109.50 (500mln) powinno być USD/CAD 1.0950 (500 mln)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

KAbalos zaliczyl SONIC poziom 777 i i zjazd :)

na USA JPY po otwarciu z LUKA nikkie a moze juz przed jeszcz opcja ze bedzie zjazd na UJ

-- Dodano: czw 06-03-2014, 22:15 --
niemiaszek pisze:błąd jest przy USD/CAD 109.50 (500mln) powinno być USD/CAD 1.0950 (500 mln)
ale i tak ladna opcja na USD CAD wisi

Zablokowany