DayTrading: Czwartek 04.01.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 sty 2018, 00:00

Wzrost
2
20%
Bez zmian
3
30%
Spadek
5
50%

Liczba głosów: 10

navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 04.01.2018

Nieprzeczytany post autor: navik »

highend pisze:Tak apropo DAX i wykresu z wczoraj co ktoś wrzucił :twisted: :twisted:

malujcie sobie dalej kreski-marzycielki :lol:
A na zjeżdzalni to kto oddaje teraz skok ? Stoch... czy Hula Stefan :lol:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

highend pisze:Tak apropo DAX i wykresu z wczoraj co ktoś wrzucił :twisted: :twisted:

Tak szczerze to tego ORGR nie widać ,mocno naciągana teoria imo

Asset
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asset »

USD/PLN
Wsparcie na dziennym na 3,415. Jak to przejdzie to ja nie mam pytań. Cel 3 zł co sugerowałem w październiku.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

MERLIN pisze:

na pewno mniej naciągana niż GunEngine Perpetum Mobile :lol:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

highend pisze:
MERLIN pisze:

I tu się mylisz ,poczytaj jak działa silnik tradycyjny i z kąt bierze się jego moc (proces spalania) GunEngin ma moc z (procesu wybuchu) panie ekspercie :wink: O co więc właściwie chodzi? Gdzie się podzieli producenci silników? Niestety: w grę wchodzi — zarówno w tym przypadku, jak i zawsze będzie wchodzić — po prostu czyjeś ograniczenie umysłowe i głupota. Z drugiej strony: rynek jest przecież dosłownie zalany dobrze znanymi konstrukcjami silników Otto i Diesla. Kolejnym czynnikiem jest niechęć do rezygnacji z korzyści czerpanych z kontrolowania wszelakich patentów i opracowań dotyczących konstrukcji silników używanych obecnie, nawet, gdy efekty tych prac mogłyby zostać użyte do dalszego udoskonalenia konstrukcji K. Hołubowicza. W końcu: są informacje, że p. Hołubowicz otrzymywał oferty od koncernów, które chciały zakupić całość praw do wynalazku, zamiast po prostu wykupić licencję na jego produkcję — co wprawdzie jest zrozumiałe, jednakowoż jest to taka pazerność z ich strony, jakiej dotąd nie zaobserwowano chyba w żadnym innym segmencie przemysłu energetycznego. W grę wchodzą także zwyczajne fochy „możnych tego świata”, zachowania typu „chowanie głowy w piasek”, tudzież dość typowe w biznesie próby nadużycia zaufania kontrahenta.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

upierdliwy ten edek moze wykonczyC i miskow i byczki :564:
barabaszek a twoje C TO MOZE TO DOPIERO A
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

highend pisze:
MERLIN pisze:

A tu masz skrócony opis patentu :arrow: http://www.gun-engine.pl/ge_patent.html :arrow: https://www.google.com/patents/CA2476167C?cl=en
Ostatnio zmieniony 04 sty 2018, 12:22 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

navik pisze:siema .

"Moj " scenariusz na g/j na dzis jest taki:

podejscie pod 152.40-50 i zjazd na 151.20 ( klin Kermita dziś w grze )
powodzenia
Panie na takie kliny to się grało w latach 60tych kiedy o analizie instrumentalnej i zastosowaniu komputerów nie było jeszcze mowy. Wszelkie formacje zostały opisane przez Murphiego w 1995 roku jak stawały się nieaktualne i praktycznie zaczęły służyć do obrazowania wykresu. Panie od XXI wieku to rozwój i wejście technologi do tradingu. Panie jesteś sto lat za murzynami.

GBP/JPY kontynuacja ruchu UP

Obrazek
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Paaaanie , poczytaj kilka postów niżej , scenariusz nie aktualny (przynajmniej narazie , bo przecież dzien się jeszcze nie skończył) , co prawda nie napisałem tego wprost , ale z kontekstu wypowiedzi wynika ,że popełniłem błąd , co jest rzeczą raczej ludzką. :roll:
ps. jak narazie cena wyszła górą ( u mnie) o 4 pipsy ze strefy którą podałem .
tak czy siak też mam L - bo przecież elastycznym trzeba być i reagować a nie prorokować :564:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

navik pisze:Paaaanie , poczytaj kilka postów niżej , scenariusz nie aktualny (przynajmniej narazie , bo przecież dzien się jeszcze nie skończył) , co prawda nie napisałem tego wprost , ale z kontekstu wypowiedzi wynika ,że popełniłem błąd , co jest rzeczą raczej ludzką. :roll:
ps. jak narazie cena wyszła górą ( u mnie) o 4 pipsy ze strefy którą podałem .
tak czy siak też mam L - bo przecież elastycznym trzeba być i reagować a nie prorokować :564:
navik spokojnie wszystko jest oki, dobrze kombinujesz

Zablokowany