DayTrading: Czwartek 03.09.2015
-
- Stały bywalec
Re: DayTrading: Czwartek 03.09.2015
na edku spodziewane spadki takie same jak wzrosty były z 4 równymi szczytami ....easy
Highend AUD to bardziej żelazo niż miedź choć oczywiście też mają potężny kombinat miedziowy bodajże angielski Billiton ich przejął
Dax 10700 max 10800 i zjazd w dół w ramach fali 5 na 9000 pkt. Tak to widzęnowy joker pisze:Dax s sl dzisiejszy szczyt
dax 11000 w niedalekiej przyszłości ???

-
- Stały bywalec
ropa zaraz do góry lekko gdzieś połowa górki 46.30 i później spadki znowu w dół .....
Ciekawa rozbieżność między bundami -2%, a DAX +2%. Hmmm
szkoda że nie skorzystałeś na tej kawie , ale okolice 117 już są fajne i można kupować , pszenica 470 powinna znów odbić . W każdym razie na wszystkich surowcach można szukać k tylko umiejętnie na spadkach a nie po wzrostach . Jeszcze trochę pomęczą ale jak pomyśle że za jedną akcję FB można dostać 5 uncji srebra to śmiech mnie ogarnia . I jeszcze zwracam uwagę na stosunek srebra do złota blisko 1do 80 ( szczyt około 82 )highend pisze:SUROWCE update:
Miedź ładnie odbija do góry... już jest 237
o ropie pisać nie musze...
cukier cisną tez do góry i widać chyba już że trend się odwrócił
kawa mnie rozczarowała - znowu Rexex miał racjęprzynajmniej na razie.
pszenica, soja, kukurydza - czekam na moje miejsce z buy (przy czym nadal mam pszenicę na stracie - ale nie ma to znaczenia)
Bawełna - utknęła w miejscu i szczerze mówiąc nie mam pojęcia co z tym walorem....
Złoto się kisi w miejscu.
Ale pytanie takie: skoro waluty reaują po surowcach, to CAD się powinien umacniać (ropa), oraz AUD się powinien umacniać (miedź!).... a tu nie bardzo......
dziś będzie bujać bo Mario... a zwróćcie uwagę na EURCHF. Wyraźnie chce do góry - wykres to jasno pokazuje..... więc co z edwadem?
-- Dodano: 03 wrz 2015, 10:07 --
edit: spodziewam się, że kangur zrobi coś takiego jak ropa. Przekręci świeczkę miesięczną i zrobi wieeeelkie białe coś wzrostoweW końcu nazwa "kangur" = skoki... zobowiązuje.
Ale to na razie spekulacja. Mogą kangura jeszcze cisnąć w dół![]()
Ktoś ma odwagę dobrać S na kangurze?
-- Dodano: 03 wrz 2015, 11:08 --
A jeszcze jedno - cukier może być hitem ale to w perspektywie pół roku do roku
o ktorej dzis mario ?
Dziękuję Kusus.
Ale pqarodia co za kółko wzajemnej adoracji Kuskus promuje XTB a ten co sie pyta nie wie o której Mariooo przemawia o zgrozą panowie analitycy