Było ponad 100% zysku, a zakończyło się stratą. Jak zwykle, główna przyczyna tego jest jedna: niewystarczająca cierpliwość:
Aktualnie mam też L-kę na S&P500, więc być może nie wszystko stracone, może uda się wyjść chociaż na BE.
Oczywiście przy wyższym depo nie mierzyłbym w podwajanie rachunku, ale przy mniejszych kwotach jest to moim zdaniem właściwa droga, wynikająca z minimalnego rozmiaru pozycji.
Jestem dziś zły na siebie, bo regularnie osiągam całkiem spoko wyniki, żeby następnie niweczyć efekty swojej pracy.
Dzisiaj oczywiście na wszystkim zaważyło głupstwo, które popełniłem: przesunąłem SL w spiramidowanej S-ce na NASDAQ z BE o trzydzieści pipsów wyżej. Gdyby nie to, to ciągle byłbym na plusie około 50%.
Od razu odpowiem na pytanie, czemu zagrałem wbrew trendom wysokiego TF: w pewnym momencie ładnie zaczęło to lecieć w dół o ponad 100 pipsów, tak więc można było się dopatrywać wierzchołka tego rajdu.
Gdyby udało mi się dopracować sferę psychologiczną swojego tradingu, żebym przestał sabotować swoje działania...
Od wielu miesięcy obracałbym bardziej wolumenem rzędu 0.1 na walutach i 1 na indeksach.
Procent składany by swoje zrobił, a tak niestety ciągle jestem na etapie przebijania tego muru i grania minimalnymi stawkami.
Bo póki nie naprawię pewnych mankamentów, nie ma mowy o wpłacie większej kasy do broka.
Gra większą kasą jedynie wtedy, jeśli to będzie kasa zarobiona na FX.
A nie powiem: miałem sporo szans w ostatnim czasie - moje konto mogło zostać wzniesione na o wieeele wyższy lewel.
Niestety, o niepowodzeniu zaważyły: niezrealizowane zyski i absurdalne straty.
Co więcej mogę dodać? W tej grze istotne są dokładne, precyzyjne ruchy.
To trochę tak, jakby konsekwentnie kopać tunel, żeby wydostać się z więzienia.
Liczy się cierpliwość, konsekwencja i ostrożność.
Takimi środkami, to konsekwentny trader mógłby osiągnąć niezależność finansową choćby zaczynał od 100PLN.
A ja chciałbym się wydostać z więzienia zwanego BRAK WOLNOŚCI FINANSOWEJ od razu przy pomocy koparki.
A w ten sposób można co najwyżej obudzić strażników, dostać wp*****l i na zawsze zapomnieć o wolności.
Ale póki co, będę pracował nad sobą.
Żeby wygrać, trzeba grać. Nie wolno unikać walki.
Jeszcze nie zostałem uziemiony.
Mam nadzieję, że sukces zostanie osiągnięty, zanim w Europie nastąpi nieuchronny powrót do niewolnictwa i ludzie bez hajsu będą sprzedawani na targach

EDIT: Niby to S&P500 idzie w moim kierunku. Tak więc jest szansa, że obejdzie się bez dopłaty do konta.
Ech, szkoda że dzisiaj nie wykonałem tego kroku naprzód...
Trzeba było sp*****ć z kasyna po zrobieniu 100% .......