Czy to takie piekne?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
spaslax
Uczestnik
Uczestnik

Czy to takie piekne?

Nieprzeczytany post autor: spaslax »

witam serdecznie
jestem nowy na tym forum ale z forexem mialem juz stycznosc
rok temu gralem na zulutrade i recznie udalo mi sie zarobic z 800 dol 4000 w ciagu 1.5 miesiaca ale po tym szalenstwie w europie i euro stracilem wszystko(liczylem sie z tym ryzykiem)
otoz mam kilka pytan
1
czy po roku rosadnej gry z pomoca dostawcow sygnalow mozna zaczac wyplacac z konta 1000-2000dol co miesiac
2
czy zulutrade i AVAFX to dobra platforma i broker aby zaczac zarabiac na forexie

pytania moze i sa zwiazany tylko z kasa ale chcialbym sie dowiedziec czy naprawde mozna tam zarabiac i dobrze z tego zyc bo chcialbym wspomoc finasowo rodzine

pozdrawiam

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Czy to takie piekne?

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

1. Nie.
Zapomnij o dostawcach sygnałów, analitykach itp. Tu się liczy własna wiedzę, ocena rynku doświadczenie. Inaczej będziesz tylko marnował czas.

2. Nie, mają kiepską ofertę.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

spaslax
Uczestnik
Uczestnik

1. Nie.
Zapomnij o dostawcach sygnałów, analitykach itp. Tu się liczy własna wiedzę, ocena rynku doświadczenie. Inaczej będziesz tylko marnował czas.

czyli mam rozumiec ze "wlasnorecznie" jest to do osiegnieca

2
slaba oferta?
jesli chodzi o to ze sa tam tylko waloty to dobrze bo odnich chcialbym zaczac

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Jesli chcesz wspomoc rodzine to znajdz sobie druga ale inna prace. Rok doswiadczenia to malo, chociaz jeden zarobi po roku inny po 10ciu a nastepny w ogole. Nie licz tu na latwe pieniadze - to wcale nie jest piekne, to jest pole cierniowe po ktorym stapasz golymi stopami z plecakiem pelnym kamieni...Powodzenia.

Na tym forum powinno widniec przewodnie haslo jak z Dantego nad brama do piekla:

"Ci co tu wstepujecie, porzuccie wszelkie nadzieje".

Tu sie liczy tylko i wylacznie ciezka praca i liczy sie tu i teraz, a nie co bedzie...Jesli wiesz o co mi chodzi...

Pozdrawiam.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

spaslax
Uczestnik
Uczestnik

zdaje sobie z tego sprawe ze to nie jest jak lotto ze za 3zl mozna miec miliony
co do ciezkiej pracy to kazdy rozumie to inaczej a ja bym to traktowal jako wyzwanie na ktore trzeba poswiecic czas i wiedze
i prosze nie mow ze mam znalesc druga prace bo ty chyba nie grasz na forexie dla przyjemnosci tylko dla zysku

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

Koledze raczej chodziło o to że z rocznym doświadczeniem na FX łatwiej będzie Ci wspomóc rodzinę finansowo znajdując drugą prace :)
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Aby "dobrze z tego zyc" należy ustalić cele i zbudować strategię, niby nic ale wbrew pozorom to w huk roboty. A to dopiero początek, bo to co siedzi w głowie jest jeszcze trudniejsze do poukładania. Van Tharp pisał, gdyby człowiek z ulicy miał przeprowadzić skomplikowaną operację, to marne szanse miałby pacjent na przeżycie. A ile lat musi uczyć się lekarz, żeby to ogarnąć?
Dlatego wątpię żeby
po roku rosadnej gry z pomoca dostawcow sygnalow mozna zaczac wyplacac z konta 1000-2000dol co miesiac
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Dałoby się zarabiać za pomocą zewnętrznych sygnałów, tylko problem jest z wyborem odpowiedniego dostawcy. Z tego co widziałem to większość jedzie na systemach gridowych i martyngałach, a ludzie lgną do tego bo strat nie ma! Wynika to z braku wiedzy, a co gorsza czasami ze świadomego wyboru tego typu strategii. Gość z pierwszego miejsca na zulutrade jedzie gridowym sysem. Zulutrade przekłamuje faktyczne obsunięcie kapitału! Jest napisane, że DD = 4.5k pips i że to jest 18% i jest to prawdą dla DD liczonego po zamkniętych pozycjach. Dla DD liczonego po equity jest to 5.5k pipsów i w momencie kiedy to się wydarzyło to te 5.5 k pipsów to było 55% konta ! Prawie 2 miliony $ jedzie tym systemem. Sami geniusze normalnie zaślepieni nadzieją wielkich zysków. Widać też w statystyce, że najlepsze konto podpięte pod dostawcę zrobiło kawałek ponad 1000$... masakra po prostu :)

Są systemy, które generują bezpieczny zysk. Mój kolega korzystał około 2 lata i chyba nadal korzysta z jednego i jest zadowolony. Także są i rozsądne propozycje sygnałów transakcyjnych.

Wszystko opiera się o wiedzę. Jeśli się jej nie ma i w dodatku nie ma się chęci do jej zdobywania to traci się kasę. Proste jak budowa cepa.

Gdyby ktoś myślał o skorzystaniu z jakichś sygnałów i czułby, że nie do końca wyciąga prawidłowe wnioski z analizy systemu to może do mnie napisać wiadomość to zrobię analizę ryzyka.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

spaslax pisze:i prosze nie mow ze mam znalesc druga prace bo ty chyba nie grasz na forexie dla przyjemnosci tylko dla zysku
Tu masz odpowiedz:
colt113 pisze:Koledze raczej chodziło o to że z rocznym doświadczeniem na FX łatwiej będzie Ci wspomóc rodzinę finansowo znajdując drugą prace :)
A druga sprawa to to co ciagle wszyscy juz siedzacy dluzej w temacie powtarzaja. Ci co z ulicy lapia sie na reklamy o Forexie, o tym jak to niskim nakladem czasu zarabia sie duze sumy maja spatrzone spojzenie na ten rynek. Prawdziwy typ inwestycji to taki, ktory zwykle daje zwroty w dlugim terminie. My dalismy sobie wcisnac bajki ze z obdartych trampkow wsiadziemy do lsniacych mercedesow. I nawet jesli wiemy ze to nie prawda, to wplywa to na nasze podejscie do tradingu. Szukamy setupow, ktore zrobia z nas bogatszych chocby o jedna wyplate w ciagu jednego dnia. A pozniej z dnia na dzien rzeczywistosc stawia nas na nogi i pokazuje jak to wszystko powinno wygladac.
Nie jestem zadnym guru, nie jestem jakims inwestorem, nie mam milionow i powiem Ci ze z poczatku robilem to dla pieniedzy, bo wydawalo mi sie ze FX mi je da. Teraz wiem ze rzeczywistosc jest inna i musze je sobie ciezko wyszarpac, zeby miec, a jedyne co dawalo mi najlepsze zwroty to inwestycje w ten rynek dlugoterminowe gdzie fundamenty sie liczyly i one sie zwracaja. Tylko ze braklo mi jaj utrzymac sie na fali, bo moglbym miec obecnie niezly urlop idac w zaparte z tym co caly czas pisalem np odnosnie EURCHF.

Bawie sie ostatnio na tym forum w pewien rodzaj uswiadamiacza, bo w czasie wieczornych tradow troche nuda wieje, ale moze ktos cos z tego mojego gadania wylapie wartosciowego.

Sam tez chcialem rzucac prace, dorabiac zeby pomoc sobie i rodzinie, a wyszlo zupelnie inaczej i potem sie zastanawialem dlaczego tak skoro chcialem dobrze. Tu nie ma uczuc, tu sie nie liczy ze ktos jest dobrym czlowiekiem czy zlym. Rynek nie ma uczuc, FOREX JEST JAK RZEKA idzie swoim nurtem i szarpie skaly, szarpie brzegi i zawsze zmierza w ... prawo :)
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

"You know, the world isn't run by the laws written on paper. It's run by people. Some according to laws, others not. It depends on each individual how his world will be, how he makes it. And you also need a whole lot of luck, so that somebody else doesn't make your life hell. And it ain't as simple as they tell you in grade school. But it is good to have strong values and to maintain them. In marriage, in crime, in war, always and everywhere. I messed up. So did Paulie and Sam. We wanted a better life, but in the end we were a lot worse off than most other people. You know, I think it's important to keep a balance in things. Yeah, balance, that's the right word. Cause the guy who wants too much, risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life, might not get anything at all." - Thomas Angelo z gry Mafia

ODPOWIEDZ