polarice pisze:rabit: apropos tych lini; trudno cospowiedzieć, bo nie są oznaczone. Pracuje na figurach Ganna, figury ( kwadrat/trójkat/koło ) kwadaraty i trójkaty łączą się ze sobą , wówczas ja mam swoje linie, nie znacze lini, które po przecięciach dają figury w róznych miejscach, najpierw figury potem lnie.
Tak mi sie skojazylo z wachlazem Ganna i jako ze wczoraj mnie pytales o linie trendu ktore narysowalem to pomyslalem ze moze to miec zwiazek .
polarice pisze:Tak więc z tego co piszesz , coś Ci tam zadziałało, jesli dobrze Ci gra, ok
Generalnie technika gry w oparciu o LT jest podobna do PA i poziomow S/R , ma jednak ogromna przewage bo pomaga w okresleniu kierunku i znajdowaniu miejsc w ktoruych cena zacznie drastycznie spadac lub rosnac tak jak mialo to miejsce dzisiaj i gdybym nie przegapil sytuacji to pewnie zrobil bym 30% a potem juz ciezko bylo . Dodatkowym atutem jest mozliwosc stosowania ciasnego SL i mozna wchodzic duza pozycja nie ryzykujac wiecej niz 3% . Niestety ale jak wiekszosc technik jest w pewnym stopniu uznaniowa , rowniez dobrze stosowac dodatkowe poziomy S/R czy fibo , ja dodatkowo stosuje wskaznik Esco . Ja bynajmniej nie twierdze ze jest to najlepsza metoda ale dla mnie bardzo pasuje , moze zaloze jurnal i opisze jak ja to robie ale jeszcze nie teraz .