Przecież codziennie w handlu uczestniczą tysiące osób i instytucji. Choć nie jestem traderem, to czytałem o fibonaccim, trendach, figurach geometrycznych. Wydaje mi się, że to jest jedna wielka ściema, tyle samo razy działają co nie działają.
Czytałem również, że forex jest rynkiem zerowym, musi być zachowany bilans między kupującymi i sprzedającymi. I to jest istotna informacja (!!!!). Cena musi wrócić do poziomu, w którym nie został zachowany bilans.
Chcę wam tutaj udowodnić, że forex rzeczywiście nie jest przypadkowy.
Na przestrzeni kilku dni, może miesięcy, czyli dopóki mi się nie znudzi, będę wstawiał zdjęcia wykresów, z zaznaczeniem poziomu, gdzie bilans ten nie został zachowany.
Na 99% cena powróci do tego poziomu, być może w ciągu tego samego dnia, być może w ciągu tygodnia lub dwóch (w zaleśności od M1, M5, M15)
Wiedząc, gdzie w przyszłości znajdzie się cena, nie trzeba zgadywać.
Ważna informacja.
Zamieszczane zdjęcia nie sugerują otwarcia pozycji kupna sprzedaży, należy traktować je jako "punkt docelowy". Nadal musisz mieć dobrze opanowaną strategię i MM.
Każda linia rozpoczyna indywidualny cykl i kończąc go dokłada swoją cegiełkę do dłuższego cyklu z wyższych okresów czasowych. Tego tematu akurat publicznie nie będę rozwijał.
-- Dodano: 26 mar 2017, 19:29 --
GBPJPY. Ta linia powstała 21 marca o godzinie 14. Zgodnie z założeniem, cena musi dotknąć błękitnej linii. Cena dotknie tego poziomu na 99%.
-- Dodano: 27 mar 2017, 08:24 --
Nie wiem, jak wstawiać bezpośrednio obrazki, dlatego będę korzystał z załącznika.
Wczoraj chciałem zamieścić wykres EURUSD, ale moje posty widoczne są opóźnieniem, poziomy zostały skorygowane wraz z otwarciem sesji .
-- Dodano: 27 mar 2017, 09:28 --
A tak przedstawia się wykres godzinny na EURUSD.