Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów
- Dareczekart
- Pasjonat
Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok
Hey Dadas
W moim przypadku bylo tak:
CMC markets uzywa swojej super, najnowoczesniejszej, najwspanialszej i najszybszej platformy ktora potrafi prawie wszystko. ..... Moja glowna pozycje zamknela dokladnie na moim SL, bez zadnego poslizgu. Super!!! po 12 godzinach stan konta zmienil wartosc na zaledwie -45k funtow. Wykonalem tel do cmc- odp. ble ble ble sorry luka , cena zamkniecia jest inna... Jaka k... luka ( na ich wykresie nie bylo zadnej pierd... luki) odp. nasz wykres jest zly. kolejne pytanie .. czy odpowiadacie za to co robi WASZA PLATFORMA? ....cisza 2 min.... odp. nie rozumiem pana pytania.
Dadas ... broker zamyka ale nie zamyka pozycji, podaje wykresy które nie sa prawidłowe skoro nie sa prawidłowe to jak otwiera i zamyka zlecenia? Nie mam pojęcia gdzie moje pozycje zostały zamknięte. SL miałem kilka pipsow poniżej 1.200 . Złożyłem reklamacje... maja 8 tygodni na odp. Wczoraj wykres eurchf sie zmnienil na platformie, wcześniej jedna swieca D1 miała wychylenie poniżej 1.2 Dlatego mój SL byl poniżej tej świecy. Teraz jest juz inna. Dzisiaj rano nie mogłem sie zalogować na konto. Teraz mogę, ale platforma zachowuje sie jak przy pierwszym uruchomieniu oczekując potwierdzenia regulaminu CMC. Oczywiście nie potwierdziłem..... skoro to ich produkt to mogą w nim zmieniać wszystko...
CMC markets 25 lat na rynku, siedziba firmy 520km od mojego domu......
Nie wyglada to optymistycznie..... co o tym myslisz?
ps. Lipny broker XM ( tak myślałem )gdzie także miałem pozycje na eurchf, SL ten sam.... i co ? Wszystko zadziałało prawidłowo, SL ok, płynność była, luki brak, I CHWAŁA IM ZA TO!!!!
W moim przypadku bylo tak:
CMC markets uzywa swojej super, najnowoczesniejszej, najwspanialszej i najszybszej platformy ktora potrafi prawie wszystko. ..... Moja glowna pozycje zamknela dokladnie na moim SL, bez zadnego poslizgu. Super!!! po 12 godzinach stan konta zmienil wartosc na zaledwie -45k funtow. Wykonalem tel do cmc- odp. ble ble ble sorry luka , cena zamkniecia jest inna... Jaka k... luka ( na ich wykresie nie bylo zadnej pierd... luki) odp. nasz wykres jest zly. kolejne pytanie .. czy odpowiadacie za to co robi WASZA PLATFORMA? ....cisza 2 min.... odp. nie rozumiem pana pytania.
Dadas ... broker zamyka ale nie zamyka pozycji, podaje wykresy które nie sa prawidłowe skoro nie sa prawidłowe to jak otwiera i zamyka zlecenia? Nie mam pojęcia gdzie moje pozycje zostały zamknięte. SL miałem kilka pipsow poniżej 1.200 . Złożyłem reklamacje... maja 8 tygodni na odp. Wczoraj wykres eurchf sie zmnienil na platformie, wcześniej jedna swieca D1 miała wychylenie poniżej 1.2 Dlatego mój SL byl poniżej tej świecy. Teraz jest juz inna. Dzisiaj rano nie mogłem sie zalogować na konto. Teraz mogę, ale platforma zachowuje sie jak przy pierwszym uruchomieniu oczekując potwierdzenia regulaminu CMC. Oczywiście nie potwierdziłem..... skoro to ich produkt to mogą w nim zmieniać wszystko...
CMC markets 25 lat na rynku, siedziba firmy 520km od mojego domu......
Nie wyglada to optymistycznie..... co o tym myslisz?
ps. Lipny broker XM ( tak myślałem )gdzie także miałem pozycje na eurchf, SL ten sam.... i co ? Wszystko zadziałało prawidłowo, SL ok, płynność była, luki brak, I CHWAŁA IM ZA TO!!!!
-
- Pasjonat
Nie handluje przeciwko swoim klientom a wykorzystuje fakt , że dany kurs miał miejsce. Nawet więc jakby było zlecenie po takim kursie od dostawcy płynności to on może je zamknąc na swój rachunek.Dlaczego miałby dawac komuś zarobić jak wie że na tym nie da się stracić? Przecież broker MM nie wysyła wiekszości zleceń na zewnatrz-- to jaki problem. Jest " uczciwy" w stosunku do klienta i daje mu nie gorszą cene niż rynkowa. Ktoś zabrania MM być stroną w transakcji???Dadas pisze:Jakiś jesteś niedzisiejszy.andrzej-sk pisze:Ale co to za problem udowodnić. Przecież to jest prosta sprawa. Każde zlecenie ma swój numer i jest raportowane. Znamy stronę kupującą i sprzedającą. Jeżeli zamkneli Ci zlecenie to w sądzie bedą musieli przedstawić ten raport. Co , będą fałszować także raporty i wpisywać fikcyjnych inwestorów?
Zapytaj takiego brokera w jaki sposób zarabia.
Odpowie ci, że jego zarobek jest wkalkulowany w spread.
Myślisz, że broker jest głupi i nie przewidział takiej ewentualności?
Uważasz, że oficjalnie traduje przeciwko swoim klientom?
Podobno XTB analuje niektórym debety. Słyszał ktoś o tym?
o ile dobrze pamietam , a pamiec krutką mam krótką
dadas posiadal wskaznik ktory na wykresie rysuje rowniez poziom spread , ludzie wyczyscili wam konta , prosto i na temat , rzad wegier anulowal spred 10 lat wstecz i broni swoich obywateli przed bankierami , boicie sie jakis pierdol , masz adwokatow od tego to nie jest srenie w banie jesli chodzi o pieniadze, na zysk nie pozwolila roznica podana przez brokera , ktory dziala na swoja korzysc , czyli wychodzi co kto jest ecn , poprostu wykasowali wam konta bo sami sa stratni i na tym to polega 
i to jet dobrze napisane http://wyborcza.pl/magazyn/1,143016,173 ... iscie.html
jak rowniez https://www.youtube.com/watch?v=Ihw5fOF6MHU

i to jet dobrze napisane http://wyborcza.pl/magazyn/1,143016,173 ... iscie.html
jak rowniez https://www.youtube.com/watch?v=Ihw5fOF6MHU
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne
[quote="Dadas"]@openinvestment
Kwestia podstawowa: broker jest jedynie pośrednikiem.
Rola brokera polega na połączeniu 2 stron transakcji kiedy jest to możliwe.
I to jest jego zakres obowiązków do wypełnienia, to jest jego usługa.
Jego wynagrodzeniem powinien być spread i/lub prowizja.
Broker nie jest jedynie pośrednikiem. Jego ważną rolą jest rozliczenie transakcji. Taka izba. A skoro tak, to muszą spełniać najwyższe standardy. Z prawdopodobieństwem bliskim pewności sądzę, że w feralnym dniu a także odnośnie wcześniejszej polityki brokerów dla par z chf - daleko było od ich utrzymania.
Poszkodowani organizujcie się i głowy do góry. W państwie prawa nie wyobrażam sobie niekorzystnego wyroku.
Niestety sporo czasu to potrwa, jeśli nie odpuszczą.
Broker nie jest jedynie pośrednikiem. Jego ważną rolą jest rozliczenie transakcji. Taka izba. A skoro tak, to muszą spełniać najwyższe standardy. Z prawdopodobieństwem bliskim pewności sądzę, że w feralnym dniu a także odnośnie wcześniejszej polityki brokerów dla par z chf - daleko było od ich utrzymania.
Poszkodowani organizujcie się i głowy do góry. W państwie prawa nie wyobrażam sobie niekorzystnego wyroku.
czy jest ktos poszkodowany na innej platformie niz mt4 , bardzo wazne prosze o odpowiedz , i czegos nie rozumie ducas oraz fx pro potrafili anulowac stan ujemny ludzie , prosze was , sa to brokerzy ecn a jeden z nich jest szwajcarski
-- 25 sty 2015, 03:47 --
-- 25 sty 2015, 03:47 --
nie istnieje cos takiego jak spread, jedynie prowizja , za obsluge platformy, i brak zlecen z limitemryc pisze:Dadas pisze:@openinvestment
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne
Broker jest jedynie pośrednikiem i za nic nie odpowiada - to właściciel sklepu spożywczego też jest jedynie pośrednikiem i za nic nie odpowiada: pośredniczy jedynie w transakcji kupno-sprzedaż pomiędzy klientem a producentem... Jak producent mu przyśle wadliwy towar, on to sprzeda a klient odniesie poważną szkodę - właściciel sklepu za nic nie odpowiada... No, na szczęście tak źle to nie jest: odpowiada, jest mnóstwo przepisów, z którymi musi się liczyć, musi bardzo, bardzo dbać o to, co sprzedaje i w jakich warunkach i jak czegoś nie dopatrzył, to jego zmartwienie i jego problem, żeby dochodzić swoich praw z dostawcą towaru.
Jeśli chodzi o osoby poszkodowane przez brokerów to mam taki pomysł, który jednak wymaga trochę wysiłku. Pod koniec ubiegłego roku była w sejmie brana na tapetę sprawa ustawowego obniżenia lewaru. Teraz widzimy, iż problemem nie jest lewar, lecz mafijnie skonstruowane umowy i regulaminy biur maklerskich. Warto by tą kwestię przedstawić ustawodawcom, prace nad zmianami chyba nadal trwają (choć nie jestem tego pewna, nie obserwuję tego na bieżąco). Mógłby ktoś poszkodowany na forexie napisać list naświetlający całą sprawę. List można by zamieścić na forum i prosić forumowiczów o przesłanie go mailem do parlamentarzystów zajmujących się zmianą regulacji prawnych na forexie, do KNFu, może do prasy. Paręset maili forumowiczów w tej sprawie trudno już zbyć. Chodzi o wywołanie jakiejś publicznej dyskusji na temat regulacji prawnych rynku forex i działalności brokerów. W takiej atmosferze inaczej wyglądałyby pojedyncze walki poszkodowanych z biurami maklerskimi. To przecież nie tylko indywidualna sprawa tych, którzy potracili na franku, każdy z nas mógł być na ich miejscu i to jest odpowiedni czas, żeby wywalczyć jakieś sensowne zmiany w działalności brokerów.
Jeśli chodzi o osoby poszkodowane przez brokerów to mam taki pomysł, który jednak wymaga trochę wysiłku. Pod koniec ubiegłego roku była w sejmie brana na tapetę sprawa ustawowego obniżenia lewaru. Teraz widzimy, iż problemem nie jest lewar, lecz mafijnie skonstruowane umowy i regulaminy biur maklerskich. Warto by tą kwestię przedstawić ustawodawcom, prace nad zmianami chyba nadal trwają (choć nie jestem tego pewna, nie obserwuję tego na bieżąco). Mógłby ktoś poszkodowany na forexie napisać list naświetlający całą sprawę. List można by zamieścić na forum i prosić forumowiczów o przesłanie go mailem do parlamentarzystów zajmujących się zmianą regulacji prawnych na forexie, do KNFu, może do prasy. Paręset maili forumowiczów w tej sprawie trudno już zbyć. Chodzi o wywołanie jakiejś publicznej dyskusji na temat regulacji prawnych rynku forex i działalności brokerów. W takiej atmosferze inaczej wyglądałyby pojedyncze walki poszkodowanych z biurami maklerskimi. To przecież nie tylko indywidualna sprawa tych, którzy potracili na franku, każdy z nas mógł być na ich miejscu i to jest odpowiedni czas, żeby wywalczyć jakieś sensowne zmiany w działalności brokerów.
Tutaj jest lista brokerów, którzy wyzerowali ujemne depozyty. Jeśli stało się to po tak ekstremalnych wydarzeniach, można z dużą pewnością spodziewać się, że nie powinien zdarzyć się debet w innych przypadkach.
Jak dla mnie, reszta brokerów jest spalona:
http://forexmagnates.com/covered-broker ... hf-crisis/
Jak dla mnie, reszta brokerów jest spalona:
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
No właśnie tak dokładnie jest.nulka pisze:Broker jest jedynie pośrednikiem i za nic nie odpowiada - to właściciel sklepu spożywczego też jest jedynie pośrednikiem i za nic nie odpowiada: pośredniczy jedynie w transakcji kupno-sprzedaż pomiędzy klientem a producentem... Jak producent mu przyśle wadliwy towar, on to sprzeda a klient odniesie poważną szkodę - właściciel sklepu za nic nie odpowiada... No, na szczęście tak źle to nie jest: odpowiada, jest mnóstwo przepisów, z którymi musi się liczyć, musi bardzo, bardzo dbać o to, co sprzedaje i w jakich warunkach i jak czegoś nie dopatrzył, to jego zmartwienie i jego problem, żeby dochodzić swoich praw z dostawcą towaru.
Sklep nie realizuje gwarancji ani reklamacji, tylko je obsługuje.
Sklep realizuje reklamację, jeżeli sam jest sklepem producenta, lub posiada autoryzowany punkt napraw.
W innym wypadku, owszem, z praktycznego punktu widzenia klient reklamuje towar w sklepie, w którym go kupił.
Ale to nie ten sklep odpowiada, tylko producent, który wystawił gwarancję.
Sklep może odpowiadać za zatrucie klienta, gdy mu sprzedał towar przeterminowany,
a być może nawet ukrył ten fakt.
To wy jeszcze nie dzwoniliście do TVN24, RMF, i innych?nulka pisze: Jeśli chodzi o osoby poszkodowane przez brokerów to mam taki pomysł, który jednak wymaga trochę wysiłku. Pod koniec ubiegłego roku była w sejmie brana na tapetę sprawa ustawowego obniżenia lewaru. Teraz widzimy, iż problemem nie jest lewar, lecz mafijnie skonstruowane umowy i regulaminy biur maklerskich. Warto by tą kwestię przedstawić ustawodawcom, prace nad zmianami chyba nadal trwają (choć nie jestem tego pewna, nie obserwuję tego na bieżąco). Mógłby ktoś poszkodowany na forexie napisać list naświetlający całą sprawę. List można by zamieścić na forum i prosić forumowiczów o przesłanie go mailem do parlamentarzystów zajmujących się zmianą regulacji prawnych na forexie, do KNFu, może do prasy. Paręset maili forumowiczów w tej sprawie trudno już zbyć. Chodzi o wywołanie jakiejś publicznej dyskusji na temat regulacji prawnych rynku forex i działalności brokerów. W takiej atmosferze inaczej wyglądałyby pojedyncze walki poszkodowanych z biurami maklerskimi. To przecież nie tylko indywidualna sprawa tych, którzy potracili na franku, każdy z nas mógł być na ich miejscu i to jest odpowiedni czas, żeby wywalczyć jakieś sensowne zmiany w działalności brokerów.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Jak dla mnie jest to raczej lista brokerów których trzeba unikać.Akhh pisze: Jak dla mnie, reszta brokerów jest spalona:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein