Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 15 gru 2018, 11:03     Inwestuj z zaufanym, globalnym brokerem XM!



CMC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
47%
Poza paroma minusami są ok
6
32%
Przeciętny
1
5%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
3
16%
 
Liczba głosów : 19

  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Struc79

Uczestnik

Uczestnik

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 02 lip 2017, 12:12

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post12 lip 2018, 21:07

Hej wszystkim,

Gdzie mogę na platformie CMC włączyć linię ASK? Nie mogę za cholerę znaleźć.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11205
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post13 lip 2018, 07:05

Struc79 pisze:Hej wszystkim,

Gdzie mogę na platformie CMC włączyć linię ASK? Nie mogę za cholerę znaleźć.

Właśnie szukałem i wychodzi na to, że się nie da tego zrobić.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

MarioDM

Maniak

Maniak

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post13 lip 2018, 11:28

Złożyłem w czerwcu wniosek na Pro w CMC i ponieważ długo nie otrzymywałem odpowiedzi, więc dziś do nich
zadzwoniłem.
Okazuje się, że CMC podchodzi do tematu rygorystycznie.
W przypadku pierwszego warunku (obrotu), jeśli nie wykonało się takowego w CMC to należy przedstawić wyciąg od innego brokera, który udowodni dokonanie takiego obrotu.
Na drugi warunek (kapitał pół bańki euro) również należy przedstawić wyciąg na taką kwotę.
Co do warunku pierwszego to w sumie nie ma problemu, bo każdy z kapitałem minimum 10 000 zł może na szybko taki obrót zrobić w miarę bezpiecznie. Przy mniejszym kapitale jest już spore ryzyko. Drugiego punktu się jednak nie przeskoczy.
I tak miałem już odejść z CMC, więc nie żałuję zbytnio.
Tak sobie myślę, że CMC zaliczy spory spadek aktywnych klientów, przynajmniej do czasu aż nie dojdzie do faktycznego Brexitu.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11205
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post13 lip 2018, 11:31

MarioDM pisze:Co do warunku pierwszego to w sumie nie ma problemu, bo każdy z kapitałem minimum 10 000 zł może na szybko taki obrót zrobić w miarę bezpiecznie. Przy mniejszym kapitale jest już spore ryzyko.

Ten warunek dotyczy minimum 5 transakcji o wolumenie minimum 0.5 lota każda na kwartał przez ostatni rok. Nie wiem więc czy "na szybko" cokolwiek zrobisz, bo historia musi być potwierdzona od conajmniej roku.
Nie wystarczy więc tylko np. dzisiaj otworzyć i zamknąć 5 transakcji po 0,5 lota. Musiałbyś jeszcze cofnąć się w czasie, żeby było to "na szybko".

Ale kreatywni daliby radę... :D
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

MarioDM

Maniak

Maniak

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post13 lip 2018, 12:28

raposo pisze:Ten warunek dotyczy minimum 5 transakcji o wolumenie minimum 0.5 lota każda na kwartał przez ostatni rok. Nie wiem więc czy "na szybko" cokolwiek zrobisz, bo historia musi być potwierdzona od conajmniej roku.


Faktycznie. To musi być obrót w każdym kwartale z ostatnich czterech kwartałów ? To na szybko się faktycznie nie zrobi. Nie wiem czy ja sam zrobiłem w każdym z ostatnich czterech kwartałów po 5 transakcji na 0,5 lota. W jednym lub dwóch kwartałach w CMC miałem akurat mały kapitał, bo korzystałem wtedy bardziej z innego brokera, więc i tego warunku mógłbym nie spełnić. Tak czy siak, drugiego warunku nie da się przeskoczyć . Albo się tyle ma, albo się nie ma.
Tak na marginesie to ten drugi warunek jest nieco nierozsądny. Gdybym miał dwie bańki złotych, to na pewno nie grałbym dalej na własny rachunek, tylko jako firma zoo z raju podatkowego.

A właśnie. Zapomniałem wcześniej dopisać, że w przypadku gdyby ktoś otworzył firmę, która z założenia ma zajmować się głównie graniem na forexie to od razu przez CMC może być uznany jako trzeci warunek Pro i chyba nie musi spełniać pozostałych dwóch aby być traktowany jako Pro. Tak przynajmniej zrozumiałem .
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11205
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post13 lip 2018, 12:32

MarioDM pisze:A właśnie. Zapomniałem wcześniej dopisać, że w przypadku gdyby ktoś otworzył firmę, która z założenia ma zajmować się głównie graniem na forexie to od razu przez CMC może być uznany jako trzeci warunek Pro i chyba nie musi spełniać pozostałych dwóch aby być traktowany jako Pro. Tak przynajmniej zrozumiałem .

Niekoniecznie. Z firmami jest chyba jeszcze inaczej. Ale przy osobach fizycznych wymagane jest min. roczne doświadczenie na danym stanowisku.
Gdyby ktoś był ciekawy jak to weryfikują polscy brokerzy... Wystarczy przesłać swoje CV :)
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

MarioDM

Maniak

Maniak

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post13 lip 2018, 12:41

raposo pisze:
MarioDM pisze:A właśnie. Zapomniałem wcześniej dopisać, że w przypadku gdyby ktoś otworzył firmę, która z założenia ma zajmować się głównie graniem na forexie to od razu przez CMC może być uznany jako trzeci warunek Pro i chyba nie musi spełniać pozostałych dwóch aby być traktowany jako Pro. Tak przynajmniej zrozumiałem .

Niekoniecznie. Z firmami jest chyba jeszcze inaczej. Ale przy osobach fizycznych wymagane jest min. roczne doświadczenie na danym stanowisku.
Gdyby ktoś był ciekawy jak to weryfikują polscy brokerzy... Wystarczy przesłać swoje CV :)


Tak mi powiedział konsultant CMC. To nie są moje zgadywanki.
Samo CV to pikuś, bo można napisać tam wszystko. O ile pamiętam to TMS chciał oglądać świadectwa pracy. Czyli nie ma lipy.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11205
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post13 lip 2018, 12:50

MarioDM pisze:Samo CV to pikuś, bo można napisać tam wszystko. O ile pamiętam to TMS chciał oglądać świadectwa pracy. Czyli nie ma lipy.

Oficjalnie piszą, że nie potrzebują świadectwa pracy i wystarczy im samo CV.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

sardo nunspa

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 265
  • Rejestracja: 18 sty 2007, 12:56

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post13 lip 2018, 13:13

raposo pisze:
Struc79 pisze:Hej wszystkim,

Gdzie mogę na platformie CMC włączyć linię ASK? Nie mogę za cholerę znaleźć.

Właśnie szukałem i wychodzi na to, że się nie da tego zrobić.



A mnie się to włączyło tylko nie wiem jak. Mam ustawione na linię środkową i pokazuje mi na wykresie linię bid lub ask w zależności czy zaznaczam kup czy sprzedaj. Pokazują się na wykresie domniemane TP i SL jeśli zaznaczę. Chciałem wam nawet pokazać ale klikam i klikam..... :idea: w okienku transakcji dajecie transakcja z wykresu i Voilà
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Z pustego, to nawet samolot nie naleje - pijok za sklepem do innych pijoków
Jedyne co można dobrze zrobić w stresie, to obesrać sobie kalesony - ja sam
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11205
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post13 lip 2018, 13:22

Hmmm faktycznie :). Tzn. działanie jest trochę bez sensu, bo widzimy na wykresie cenę średnią, a potem musimy wybrać czy widzimy ask lub bid. Nie możemy widzieć jednocześnie ask i bid, tylko zawsze jest ta średnia.

-- pt 13-07-2018, 14:24 --

A jednak da się, ale to mega bez sensu :).
Musimy w ustawieniach wykresu świecowego (na liście, gdzie mamy różne rodzaje wykresów do wyboru), wybrać np. świecowy -> sprzedaj, a potem użyć opcji "transakcja z wykresu" i kliknąć np. kup.

Tylko, że jak klikniemy sprzedaj, to obie linie na siebie nachodzą więc wtedy nie możemy już tego zmieniać, albo za każdym razem przełączać :D
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
PoprzedniaNastępna

Wróć do Brokerzy Forex

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości