CMC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
10
45%
Poza paroma minusami są ok
6
27%
Przeciętny
2
9%
Mają wiele wad
1
5%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

mayburn
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post autor: mayburn »

Niestety gui zabija cmc, mimo jednej z lepszych ofert na rynku.

Ja swego czasu rozwiazalem to inaczej.

Szkoda ze forexowi brokerzy jeszcze nie dorosli by oferowac pelen dostep do swojego API swoim klientom.
Na gieldach kryptowalutowych to jest standard od dawna.

Mam nadzieja ze tam odbwajaca sie rewolucja rozprzestrzeni sie i tu.

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Mam szybkie pytanie. Czy przelewam złotówki na konto w polskim banku? ( bo kasę w banku trzymają jak wyczytałem) Taki przelew mam za darmo. Gadałem z suportem i $ trzeba przelać do zagranicznego banku, a tu już jest prowizja, i to chyba 3% lub więcej.
Obrazek

JerryGolab
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: JerryGolab »

Wpłaty, wypłaty przelewem w PLN masz niezależnie od kwoty za darmo. Wysyłasz na konto w banku HSBC Polska.

Nie pobierają też opłat za wpłaty i wypłaty kartą debetową i kredytową.

generalnie jest to bardzo wygodne, bo jeżeli chcesz wypłacać regularnie zrealizowane zyski, np. pod koniec tygodnia, to możesz to zrobić nawet przy mikro kwotach, nie przejmując się, że zjedzą Cię dodatkowe prowizje.

W dodatku robisz to sam z platformy, bez kontaktu z suportem.

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

:564: Dzięki

-- wt 02-01-2018, 12:02 --

O co kaman! z tymi spreadami, dlaczego taka różnica, przecież to ten sam instrument?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Piotrek690
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piotrek690 »

sardo nunspa pisze::564: Dzięki
-- wt 02-01-2018, 12:02 --
.... przecież to ten sam instrument?
Zacznijmy od tego, że nie to nie jest ten sam instrument. Pozycja czyli także spread na GBP/CAD są rozliczane w CAD, a na CAD/GBP są rozliczane w GBP. Jeśli weźniemy ratio GBP/CAD do CAD/GBP to wychodzi nam 1,6985/0,5886 czyli 2,88. Spread na GBP/CAD wynosi 3.4 to spread CAD/GBP musi wynieść 3.4/2,88=1.2 i odwrotnie.

Mam nadzieję, że to pomogło. Pozdrawiam,

-- 25 sty 2018, 07:25 --

Witam! Od dwóch tygodni mam konto live w CMC i na razie trudno
powiedzieć cokolwiek negatywnego. Spready bardzo przyzwoite, egzekucja też. Poślizgi się zdarzają, ale
tylko podczas gwałtownych ruchów po newsach. To już mój 4 broker z kontem real (miałem konta w bossafx, saxo, admiralu) i na pewno nie jest gorzej niż u tamtych.

Co do platformy to idzie się przyzwyczaić, chociaż jak ktoś to już powiedział, że gdyby mieli MT4 to byliby ideałem.

-- 30 sty 2018, 12:37 --

Witam,

Być może ten temat był już poruszany. Czy jest możliwość podpięcia konta w CMC pod myfxbook lub Forex Factory?
Veni, Vidi, Vpierdol jak zwykle :)

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Piotrek690 pisze:
(...)

Witam,

Być może ten temat był już poruszany. Czy jest możliwość podpięcia konta w CMC pod myfxbook lub Forex Factory?
Nie ma takiej opcji. Pozostaje jedynie zrobić sobie taki journal w excelu i imporotwać do niego csv z cmc. Ewentualnie coś w stylu edgewonk https://edgewonk.com i ręczne wprowadzanie transakcji.

Tak przy okazji, to w cmc wprowadzili płatny gwarantowany SL :mrgreen: Pierwszy raz spotykam się z opłatą za SL, dla 1 lota eur/usd opłata za gwarantowany SL to będzie coś 34zł. Dobra informacja jest taka, że jeśli pozycję zamkniemy wcześniej, to opłata za gwarantowany SL zostanie nam zwrócona. :D

https://www.cmcmarkets.com/pl-pl/przewo ... -stop-loss
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Warunki fajne :). Wcześniej gwarantowany SL wprowadzili już Easy Markets i GFT. Ale tam opłata nie była nigdy zwracana więc z góry „ryzykowaliśmy” dopłatą.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Monty Python
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Monty Python »

raposo pisze:Warunki fajne :). Wcześniej gwarantowany SL wprowadzili już Easy Markets i GFT. Ale tam opłata nie była nigdy zwracana więc z góry „ryzykowaliśmy” dopłatą.
Ten GFT? Czyżby najlepszy broker ever powstał z martwych czy piszesz o prehistorii?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Monty Python pisze:
raposo pisze:Warunki fajne :). Wcześniej gwarantowany SL wprowadzili już Easy Markets i GFT. Ale tam opłata nie była nigdy zwracana więc z góry „ryzykowaliśmy” dopłatą.
Ten GFT? Czyżby najlepszy broker ever powstał z martwych czy piszesz o prehistorii?
Prehistoria... I jeszcze ta platforma - DealBook360 :D

Co do GSL w CMC, nie mogę doczytać. Wiecie jak wygląda sytuacja w przypadku luki weekendowej?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Monty Python
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Monty Python »

Do tej pory nie mogę się pozbierać po ich śmierci i nie rozumiem jak można było zamordować coś co było doskonałe, kochałem tę platformę, od tamtej pory nic już nie jest takie samo :D

ODPOWIEDZ