Ciekawy wskaźnik do EA

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Ciekawy wskaźnik do EA

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

freakout pisze:wskaźniki do kosza i uczyć się price action :d
Wskaźniki napisane " z głową" też mogą się nadać.
Ten np. ma zaskakująco dużą skuteczność wskazań miejsc zagrań. Prowadzenie pozycji to już indywidualna sprawa.

Obrazek
фотохостинг png

Obrazek
хостинг картинок

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

JAREK67 pisze:
freakout pisze:wskaźniki do kosza i uczyć się price action :d
Wskaźniki napisane " z głową" też mogą się nadać.
Ten np. ma zaskakująco dużą skuteczność wskazań miejsc zagrań. Prowadzenie pozycji to już indywidualna sprawa.

Obrazek
фотохостинг png

Obrazek
хостинг картинок
heh, napisałem to troszkę ironicznie bo owszem, jest kilka dobrych indykatorów które przydają się w tradingu :) niestety, ale tych napisanych "z głową" jest bardzo mało i trzeba mieć trochę szczęścia lub sporo się naszukać żeby na takie trafić ;)

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

:) słupek wskaźnika tworzy sie dopiero po zamknieciu świecy. Kto widział brać sygnał na poczatku świecy ??? Widze że nie mamy o czym rozmawiać.

WojtexWay
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WojtexWay »

BUF pisze::) słupek wskaźnika tworzy sie dopiero po zamknieciu świecy. Kto widział brać sygnał na poczatku świecy ??? Widze że nie mamy o czym rozmawiać.
To po co zachwalasz, że nie repaintuje? Przecież repaintowanie jest efektem ubocznym tworzenia się słupka. Jeśli czekasz na zamknięcie słupka to pozbywasz się repaintowania ale jednocześnie brak jest wskaźnika do czasu zamknięcia się słupka... Równie dobrze może repaintować - wyjdzie na to samo.

A co do sygnału na początku świecy to cóż... wystarczy bazować na cenie Open a nie Close - i tak działa wiele wskaźników. Efektem jest przesunięcie wskaźnika o 1 słupek (na bieżącą pozycję) i brak złudnego "działania" wskaźnika.

info.mytrading

Nieprzeczytany post autor: info.mytrading »

Jak dobrze pamiętam jest taki dostępny na codebase,ale trzeba poszukać-strata czasu.

Tutaj oficjalna strona "super wskaznika"

http://premiumfxscalper.com

Nie polecam

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

Dorzuciłem 2 wskaźniki i efekt widac na Statemencie. Pograłem chwile tym systemem aby pokazać niedowiarkom że moze być profitowy. Nastepnym razem zanim zacznie się bezpodstawnie narzekać warto wpierw spojrzeć, czy ma się z osoba doświadczoną na Forexie do czynienia :569:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

BUF pisze:Dorzuciłem 2 wskaźniki i efekt widac na Statemencie. Pograłem chwile tym systemem aby pokazać niedowiarkom że moze być profitowy. Nastepnym razem zanim zacznie się bezpodstawnie narzekać warto wpierw spojrzeć, czy ma się z osoba doświadczoną na Forexie do czynienia :569:
To co próbujesz nazwać systemem i zrobić z tego robota jest tak banalnie proste i jednocześnie nierokujące na przyszłość, że nie dziw się brakowi odzewu na twój pomysł. Ludzie, którzy stworzyli trochę robotów mogliby zapewne łopatami wrzucać na forum tego typu "strategie". Swoją drogą mógłbyś poświecić trochę czasu na naukę podstaw programowania w mql-u. To nie jest skomplikowana rzecz a jednocześnie mógłbyś realizować swoje pomysły przekonując się, że nie zarabiają. ;)

Awatar użytkownika
nufnuf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nufnuf »

Wskaźnik wygląda nieźle. Jest szansa, że mógłby być podstawą zyskownego EA (oceniam szanse na 80%).
BUF, gdybyś nie znalazł nikogo innego, to może mógłbym pomóc, chociaż krucho u mnie z wolnym czasem.

ODPOWIEDZ