Czyli, nie podchodzisz do tradingu poważnie.drendriu pisze:Nie jak szpak w ... tylko, na to jak zmianiają się kolory słupków. Szczególnie interesujacy kolor, to z zółtego na niebieski (w wskaźniku good volume) i z niebieskiego na kolejny "wyższy poziom" koloru. Mamy wtedy informacje, że coś zaczyna się dziać, że napływa większy volumen i jest większe prawdopodobieństwo ruchów o większej ampitudzie.Fx_boy pisze: Czyli patrzysz na nie jak szpak w ^^^^^^ ?, podobnie zresztą jak ja![]()
Chodzi mi o to, żeby nie zajmować pozycji na kolorze żółtym (gdy ruchy są minimalne), natomiast dostać w odpowiednim czasie sygnał sms (pochodzacy z niskiego tf-u), że coś zaczyna się dziać.
Traktujesz trading jako dodatkowa szansa na ekstra zarobek.
Czekać na SMS = mam to w dupie i czekam na sygnał, jak się uda, to się uda, jak nie, to nie.
Jeżeli chcesz coś osiągnąć, potrzebujesz traktować to profesjonalnie, a nie amatorsko.
DT profesjonalisty, to niestety, albo stety, lampienie się w wykres i czekanie na setup.
No i wtedy realizacja swoich założeń - strategii, czy metody.
Z wszystkich twoich postów płynie jednoznaczny komunikat - tobie się nie chce, a chcesz
gotowca, który ci da 90% sygnały. Nauczyć się programować w MQL też ci się nie chce,
masz mentalną blokadę i totalną niechęć.
Potrzebujesz psychoterapii, chłopie.