Jarek, Dadas dzięki bardzo ( albo nawet fest

) za pomoc i dzielenie się doświadczeniem, jak też poświęcanie czasu dla
żółtodziobów, ktokolwiek zasługuje na to miano
Jarek wcześniej już zwróciłem uwagę na clusterdelta (4,4$) jak podpowiedziałeś As28 jak usprawnić jego tradowanie. To nie są żadne pieniądze, tylko muszę najpierw zakumać jak z tego korzystać, aby nie patrzeć potem w wykres jak szpak w ^^^^^^^ ( jestem na etapie studiowania tych postów które wskazałeś, a dot. sygnałów).
Jak patrzę teraz na Twój 1-szy screen ( 1H) to aż dupę ściska, że człowiek był jeszcze parę dni temu taki ciemny

i utopił na korzyść "Smart money", 2-gi jeszcze nie całkiem rozumiem ale powoli ....
Masz rację, że wszystko zależy od człowieka i kreatywnego myślenia. Jak teraz oglądam swoje wcześniejsze wykresy ( przypominające choinkę ) to śmiać się chce, ale może już poniosłem frycowe i czas powoli odbijać się od dna.
Dadas dzięki bardzo za "uznanie", nieskromnie powiem, że też czuję iż znalazłem właściwą drogę

inna rzecz, że to dopiero jej początek. Jeśli dobrze rozumiem to nie jesteś za subskrypcją, ale na Twoim poziomie to zapewne jest zasadne.
Jednak, chłopy, nie wpadliście na jedną "genialną" i jakże oczywistą prawdę!
Co rysuje wykres?
W czym są zawarte wszystkie dane, które służą do rysowania wykresu, z którego wy tradujecie
No, ja jeszcze nie wpadłem

, może odrobinę...., co innego Jarek, odczytał to tajemnicze przesłanie

.
Każdy z nas gdyby znał choć fragment oczywistych prawd nie zawracałby sobie głowy obecnością na jakimkolwiek forum.
Masz na myśli tę wiedzę którą dysponują "Smart Money"?
Jarek pisze:
A jedynym niepodważalnym argumentem na "manie" racji w dyskusji jest krzywa kapitału rosnąca w funkcji czasu.
Z tym chyba nikt nie będzie polemizował.
drendiu pisze:
Wogóle mnie te kropki nie interesują. Nie wiem jak one są liczone, i nie interesuja mnie one kopletnie.
Czyli patrzysz na nie jak szpak w ^^^^^^ ?, podobnie zresztą jak ja
Dadas pisze:
Czemu?
W codziennym życiu trudno z kimkolwiek z okolicy pogadać o giełdzie i tradingu, bo
jak powiesz czym się zajmujesz, to jest zawsze zdziwka i pytanie: "A co to jest?"
Dadas, a może skromność nie pozwala Ci pochwalić się w okolicy "ześ taki tuz" ?

Dziękuję i pozdrawiam.