Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

I jeszcze cos dla krolika
Fajne, szkoda ze nie mozna roznych TP ustawic. Moze ktos cos wymysli.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
ConradO
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ConradO »

7087822 pisze:Czy ATR nie pokazuje takich danych ?? Jezeli go sutawisz na 1 okres to bedzie zliczać dane z jednej świeczki , jak sie myle to prosze mnie poprawić , jak jest ok to jezeli niechce ci się zczytywać danych z wyresu to moge ci napisać wskaxnik pokazujący dane z ATR na głownym wykresie
7087822 jak najbardziej :) Rzeczywiście można do tego celu wykorzystać ATR, nie pomyślałem o tym a to jednak wygodniejsze niż posługiwanie się krzyżykiem. Powiedz mi, a dało by się ten wskaźnik napisac w taki sposób żeby wyświetlał liczbowo tylko ATR z 1 okresu bieżącej i 2 wcześniejszych świeczek? pzdr

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

ConradO pisze:
7087822 pisze:Czy ATR nie pokazuje takich danych ?? Jezeli go sutawisz na 1 okres to bedzie zliczać dane z jednej świeczki , jak sie myle to prosze mnie poprawić , jak jest ok to jezeli niechce ci się zczytywać danych z wyresu to moge ci napisać wskaxnik pokazujący dane z ATR na głownym wykresie
7087822 jak najbardziej :) Rzeczywiście można do tego celu wykorzystać ATR, nie pomyślałem o tym a to jednak wygodniejsze niż posługiwanie się krzyżykiem. Powiedz mi, a dało by się ten wskaźnik napisac w taki sposób żeby wyświetlał liczbowo tylko ATR z 1 okresu bieżącej i 2 wcześniejszych świeczek? pzdr
nie jestem programista ale mam jakies tam podctawy napisałem prosty wskaźnik który pokazuje to co chcesz , tylko nie weim jak ustawic aby zlikwidowało te zera po przecinku więc musisz sobie jakos poradzić , wskaźnik standardowo wskazuje twoje założenie jak bedziesz się chciał pobawić i cos pozmieniać to wszystko jest w opcjach , jak cos to moge pomóc jak chcesz cos zmenic , alblbo jakis inny banalny wskaxnik :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ConradO
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ConradO »

Dziękuje bardzo. Właśnie o coś takiego mi chodziło. Mam nadzieję że wkrótce ja będę mógł Ci jakoś pomóc :) pzdr

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

czy ten wskaźnik FFCal.mq4 jest dobry do wyświetlania informacji o terminach publikacji danych makro? czy może jest coś lepszego do takich spraw (informowanie o publikacji danych makro głównie dla pary eur\usd)?

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

taerg
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: taerg »

Poszukuję dobrych wskaźników do wykrywania formacji harmonicznych. Możecie jakieś polecić?Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

ff cal jest wystarczajacy a w komplecie z in10tion nic lepszego jak dotychczas nie ma

do wykrywania fh najlepszy jest ZUP , nic lepszego nie ma / z tym ze formacje wykrywane indykatorami trzeba weryfikowac samemu / ;korharmonic jest o tyle gorszy ze wykrywa formacje na bardzo krotkim odcinku czasowym a searchpattern nie liczy tak dokladnie jak ZUP
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

taerg
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: taerg »

Dzięki nasredin. Gdzie mogę znaleźć ZUP-a? Tylko nie piszcie, że gdzieś na forum:-). 83 strony, które wertowałem już parę razy, tyle, że akurat w poszukiwaniu innych rzeczy, naprawdę zabiera trochę czasu, a tego akurat teraz mam niewiele. Jeśli ktoś pamięta, chociaż w przybliżeniu, gdzie jest jakiś link, to będę wdzięczny.
A propos korHarmonic, to w nowej wersji to się nieco zmieniło. Pisze o tym kor4x w dziale Programowanie. Wątek "Indykator do wykrywania formacji harmonicznych...i nie tylko". Problem w tym, że autor, zdaje się, nie zdecydował jeszcze, czy będzie ją udostępniał, a jeśli tak, to na jakich warunkach. Pozdrawiam fanów Forexu:-)

Dodano po 2 minutach:

A tu odnośnik: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 1&start=50

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

przepraszam za ta dygrkesje i offtop ale mysle że powinno byc bardziej konkrestne wyszukiwanie na forum , bo pomimo tego że funkcjonuje wyszukiwarka to nawet po znalezieniu interesującego nas wątku to nie kiedy cięszko jest znaleść interesujace nas informacje w tym wątku z powodu ilości stron

Zablokowany