Ciekawe wskaźniki do MT4
Witam szanowne towarzystwo,
potrzebuję EA do zarządzania otwartą pozycją. Np. otwieram jeden lot, EA powinna podzielić go na zadane 2 części (np 0.7 i 0.3 lota) i dla kazdej z nich ustawić sl i tp. Po pierwszym tp, czyli zamknięciu 0.7 lota drugi s/l powinien się przestawić o określoną ilość pips, powiedzmy na b/e.
Jeżeli ktoś ma cosik takiego będę zobowiązany.
Juz mam, nieaktualne.
potrzebuję EA do zarządzania otwartą pozycją. Np. otwieram jeden lot, EA powinna podzielić go na zadane 2 części (np 0.7 i 0.3 lota) i dla kazdej z nich ustawić sl i tp. Po pierwszym tp, czyli zamknięciu 0.7 lota drugi s/l powinien się przestawić o określoną ilość pips, powiedzmy na b/e.
Jeżeli ktoś ma cosik takiego będę zobowiązany.
Juz mam, nieaktualne.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
@fxlamer zerknij tu: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 241#110241
zreszta jak napisalem nie mialem i chwilowo nie mam czasu tym sie porzadnie zajac.
Hikari
PS
Na youtube widzialem prezentacje podobnego EA, ktora niestety byla marnej jakosci, ale EA dzielil jednak pozycje na mniejsze.
zreszta jak napisalem nie mialem i chwilowo nie mam czasu tym sie porzadnie zajac.
Hikari
PS
Na youtube widzialem prezentacje podobnego EA, ktora niestety byla marnej jakosci, ale EA dzielil jednak pozycje na mniejsze.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 

Witam,
Poszukuje prostego wskaźnika który liczbowo pokazywałby rozpiętość każdej zamkniętej świeczki (od high do low) nad nią np. prosta sprawa, przynajmniej tak mi się wydaje. Jeśli ma ktoś coś takiego to byłbym wdzięczny gdyby umieścił na forum, a jeśli nie ma to może ktoś mógłby napisać, bo niestety ja nie umiem
nie pozostałbym dłużny. pzdr
Poszukuje prostego wskaźnika który liczbowo pokazywałby rozpiętość każdej zamkniętej świeczki (od high do low) nad nią np. prosta sprawa, przynajmniej tak mi się wydaje. Jeśli ma ktoś coś takiego to byłbym wdzięczny gdyby umieścił na forum, a jeśli nie ma to może ktoś mógłby napisać, bo niestety ja nie umiem

- klonmarcin
- Maniak
chodzi ci pewnie o ilość pipsów, jeśli tak to jeśli masz mt4 to klikasz na pasku na górze narzędzie krzyżyk i na wykresie klikasz miejsce początkowe i przeciągasz myszką do miejsca docelowego np od high do low danej świeczki, z boku wyświetla ci się ile okresów(świeczek zaznaczyłeś), ilość pipsów i cena w miejscu gdzie znajduje się linia pozioma.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Tak masz rację. Korzystam z tego w ten sposób obecnie. Po prostu wolałbym żeby ten proces był automatyczny i stale widoczny stąd moje zapotzrebowanie na taki wskaźnik. Teraz zabiera mi to cenną chwilę w momencie podejmowania decyzji. Trzeba doskonalić warsztatklonmarcin pisze:chodzi ci pewnie o ilość pipsów, jeśli tak to jeśli masz mt4 to klikasz na pasku na górze narzędzie krzyżyk i na wykresie klikasz miejsce początkowe i przeciągasz myszką do miejsca docelowego np od high do low danej świeczki, z boku wyświetla ci się ile okresów(świeczek zaznaczyłeś), ilość pipsów i cena w miejscu gdzie znajduje się linia pozioma.

Czy ATR nie pokazuje takich danych ?? Jezeli go sutawisz na 1 okres to bedzie zliczać dane z jednej świeczki , jak sie myle to prosze mnie poprawić , jak jest ok to jezeli niechce ci się zczytywać danych z wyresu to moge ci napisać wskaxnik pokazujący dane z ATR na głownym wykresieConradO pisze:Witam,
Poszukuje prostego wskaźnika który liczbowo pokazywałby rozpiętość każdej zamkniętej świeczki (od high do low) nad nią np. prosta sprawa, przynajmniej tak mi się wydaje. Jeśli ma ktoś coś takiego to byłbym wdzięczny gdyby umieścił na forum, a jeśli nie ma to może ktoś mógłby napisać, bo niestety ja nie umiemnie pozostałbym dłużny. pzdr

Witaj, to jeden z tych dwóch co zamieściłem , powodzenia
floristik pisze:witam
szukam tego czerwonego indykatora niestety nie wiem jak sie nazywa
może ktoś pomoże
dzięki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.