Ciekawe wskaźniki do MT4
- Janek Trader
- Pasjonat
Można zrobić wskaźnik, który po prostu odczyta wartości przy użyciu MarketInfo i narysuje je na wykresie danej waluty.
Najprościej jest w przypadku wykresu liniowego, gorzej ze świeczkami, acz tutaj radzę rzucić okiem na konstrukcję jakiejś odmiany wskaźnika Heikin Ashi - pokazane tam jest jak rysować histogramy (w sensie typu bufora, bo wyglądem nie przypominają) wyglądające jak świeczki :]
Najprościej jest w przypadku wykresu liniowego, gorzej ze świeczkami, acz tutaj radzę rzucić okiem na konstrukcję jakiejś odmiany wskaźnika Heikin Ashi - pokazane tam jest jak rysować histogramy (w sensie typu bufora, bo wyglądem nie przypominają) wyglądające jak świeczki :]
To są EA nie skrypty. Wrzuć je do : \experts
Troch namieszałem, poprawiam swój błąd, przepraszam.
UWAGA na komentarze !!!
Pozdrawiam
Krys
Troch namieszałem, poprawiam swój błąd, przepraszam.
UWAGA na komentarze !!!
Pozdrawiam
Krys
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2008, 12:53 przez Krys, łącznie zmieniany 1 raz.
OverLay Chart - z Multi Timeframe
We właściwościach wskaźnika zmień kolory czerwony i zieliny na "NONE" i gotowe.Omareth pisze:Jestem kompletnym laikiem - orientuje się ktoś, jak zmienić historiogram MACD na normalną linię?
pozdrawiam
Krys
Dodano po 24 minutach:
Jeszcze raz ale teraz MTF_OverLay Chart(yyr). Ustawiamy Timeframe jakie nas interesuje.Krys pisze:Janek Trader pisze:Jest jakaś możliwość żeby w mt4 nanieść kilka wykresów cenowych różnych par na siebie w celu ich porównania?
Dodano po 27 minutach:
I jeszcze coś takiego znalazłem.
Pozdrawiam
Krys
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Chicken poszukaj tutaj, może coś znajdziesz interesującego. http://www.forex-tsd.com/setup-question ... cator.htmlChicken pisze:A ma ktoś wskaźnik "Crossover" sygnalizujący wizualnie strzałką i dźwiękowo (+okienko) przecięcie RSI z MA21? Szukałem RSIMA ale kiepsko mi poszło.
Pozdrawiam
Krys