BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

zgadzam sie z toba....tylko dlaczego uwazasz , ze na poczatek do nauki...?
Zbyt długo nie chcieli się przyznać że mają DD // tz. dalej się nie przyznali ,tylko oświadczyli że mają wybitnych fachowców którzy się opiekują naszymi rachunkami... :P // to mi się nie podoba...
Rynki są tak trudne // w długim okresie..// że broker kasując prowizję powinien się starać zapewnić nam idealne warunki ,a nie stawiać między nami ,a rynkiem DD..,w tej sytuacji nie walczymy tylko z rynkiem lecz również z brokerem....,co praktycznie oznacza że jesteśmy całkowicie na łasce brokera...
andy11 pisze:oczywiscie jak kazdy brok robia cyrki... wczoraj ich mike zlapal i wkleil wykresy ...
Mając takie możliwości że nie cena rynkowa tylko widzimisie brokera MM decyduje o cenie to wcale się im nie dziwię...
co do ECN to ciekawe kiedy zamierzaja wprowadzic...
Oby jak najszybciej czego Tobie i sobie życzę...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

zz pisze:

Zbyt długo nie chcieli się przyznać że mają DD // tz. dalej się nie przyznali ,tylko oświadczyli że mają wybitnych fachowców którzy się opiekują naszymi rachunkami... :P // to mi się nie podoba...
Rynki są tak trudne // w długim okresie..// że broker kasując prowizję powinien się starać zapewnić nam idealne warunki ,a nie stawiać między nami ,a rynkiem DD..,w tej sytuacji nie walczymy tylko z rynkiem lecz również z brokerem....,co praktycznie oznacza że jesteśmy całkowicie na łasce brokera...
andy11 pisze: a ktory brok przyzna sie ci do DD, ja nie znam takiego
i to jest smutne ze musimy jeszcze walczyc z brokami...ale taka to juz gra..

pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

andy11 pisze:i to jest smutne ze musimy jeszcze walczyc z brokami...ale taka to juz gra..
Właśnie o to chodzi, że nie musimy i niech to brokerzy walczą o nas. Wybór jest bardzo duży.

A w ECN uwierzę jak zobaczę i póki co nie ma co siać herezji skoro planują wprowadzać MT5, gdzie ECN dalej nie ma działać... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

andy11 pisze:andy11 napisał:
a ktory brok przyzna sie ci do DD, ja nie znam takiego
i to jest smutne ze musimy jeszcze walczyc z brokami...ale taka to juz gra..
Jeżeli by tak było jak piszesz większość z nas by sobie głowy tym tematem nie zawracała.....,na szczeście jest inaczej...
Jest twarda normalna,rzetelna bankowość ...pod CME // że nie w polsce to inna sprawa....
Jest normalna bankowość pod interbank// że nie w polsce to inna sprawa///
Jest prawdziwy ECN..// w polsce zaczyna raczkować...// miło..//

A w ECN uwierzę jak zobaczę i póki co nie ma co siać herezji skoro planują wprowadzać MT5, gdzie ECN dalej nie ma działać... Smile
raposo ja to inaczej zrozumiałem...,Bossa wywodzi się z poważnego banku więc naturalne jest że poza planowanym MT 5 równolegle będą wprowadzać ECN// ja to tak zrozumiałem...
Jeżeli tak nie robią jak ja to zrozumiałem... to większość ich klientów przejmie Kovis lub Alior Bank jak dopracuje platformę...

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zz pisze:to większość ich klientów przejmie Kovis lub Alior Bank jak dopracuje platformę...
Kovis, jak się okazuje, oferuje coś co już od dawna jest (broker BMFN jest na rynku od kilku lat) więc gdyby ktoś chciał to nie musiałby czekać. Alior dopracowuje platformę od kwietnia (7 miesięcy!). Dlatego jestem bardzo sceptyczny i proszę pohamuj swój przedwczesny hura-optymizm, bo jest on zwyczajnie nieuzasadniony... Od pomysłu do realizacji, jak widać, prowadzi bardzo długa i kręta droga.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

raposo pisze:Od pomysłu do realizacji, jak widać, prowadzi bardzo długa i kręta droga.
To jest jasne.
Kovis, jak się okazuje, oferuje coś co już od dawna jest (broker BMFN jest na rynku od kilku lat) więc gdyby ktoś chciał to nie musiałby czekać
W Polsce to będzie Hit ponieważ podjedziesz do biura maklerskiego jak do banku...,wiem że zdecydowanej większości inwestorów na tym zależy...
raposo pisze:Alior dopracowuje platformę od kwietnia (7 miesięcy!)
Niestety...

A w ECN uwierzę jak zobaczę i póki co nie ma co siać herezji skoro planują wprowadzać MT5, gdzie ECN dalej nie ma działać... Smile
raposo cytuję przedstawicieli Bossa..,uważam że jest to jednoznaczne oświadczenie że w przyszłości chcą zapewnić inwestorom dobre warunki...

Dodano po 20 sekundach:
to pytanie czy Bossa jako najlepszy dom maklerski planuje otwarcie platformy opartej na modelu ECN?
s_zadora pisze: Nawet jeśli byłyby tego typu plany, to nie komunikowalibyśmy ich przedwcześnie.

Pozdrawiam.

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

Ktoś może mi powiedzieć jak w bossafx dodać "zewnętrzne" wskaźniki bądź EA ? bo nie działają ;/ na innych platformach tak

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

raf1124 pisze:Ktoś może mi powiedzieć jak w bossafx dodać "zewnętrzne" wskaźniki bądź EA ? bo nie działają ;/ na innych platformach tak
Ja używam cały czas (na demo co prawda) ale działa.
Experts/indicators - wszystko gra.
Masz włączone strategie i import DLL?

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

leszczu pisze:
raf1124 pisze:Ktoś może mi powiedzieć jak w bossafx dodać "zewnętrzne" wskaźniki bądź EA ? bo nie działają ;/ na innych platformach tak
Tak, włączyłem strategie i import DLL

chcąc włączyć EA "Vorm" pokazuje mi w prawym górnym rogu "Vorm EA X" a powinno pokazać "Vorm EA :)"

wszystkie wskaźniki, które były w mt4 oraz te dostarczone od bossy działają poprawnie

oczywiście konto jest real :)

Dodano po 18 godzinach 22 minutach:
raf1124 pisze:
leszczu pisze:
Tak, włączyłem strategie i import DLL

chcąc włączyć EA "Vorm" pokazuje mi w prawym górnym rogu "Vorm EA X" a powinno pokazać "Vorm EA :)"

wszystkie wskaźniki, które były w mt4 oraz te dostarczone od bossy działają poprawnie

oczywiście konto jest real :)

dzisiaj wszystko działa dobrze O_O

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Jak rozumiem nie doczekam się odpowiedzi na moje pytanie od przedstawicieli BossaFx . Cóż ...brak odpowiedzi to też odpowiedź. Tak jak podpis w mojej stopce.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ