BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

Ok wiec odpisuje publicznie

gdzie na poprzedniej stronie masz odpowiedz na pytanie które zadał adrian a ktore ja cytowałem

gdzie moje pytanie zawiera odpowiedz ? moje pytanie jest pytaniem które swoje żrodłu znalazło w cytowanych wypowiedziach.

czy ciebie uczyli czytac ze zrozumieniem
czy ja tobie zadawalem pyatnia czy panu sebastianowi
cze kiedy ci pisze na pw to nie potrafisz odpisac tylko kazesz pisac tu w temacie by blyszczec swoja nieumiejetnoscia rozumowania ?
czemu mam dalej z toba dyskutowac skoro chodzilo mi o wymiane 2 zdan z panem sebastianem.

to by bylo na tyle, jestes dla mnie tylko jakimis literkami w necie i nie mam zamiaru poswiecac wiecej swojego zycia na jalowa dyskusje i tak poswiecilem 5 min zaduzo.

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

hhhllllh pisze:gdzie na poprzedniej stronie masz odpowiedz na pytanie które zadał adrian a ktore ja cytowałem, czy tam czasem nie ma pytania czy ograniczacie dostęp ?
nufnuf pisze:Panie Sebastianie, czy to prawda że ograniczacie dostęp do MT4 za pośrednictwem hasła inwestora (tylko do podglądu)?
Takie sugestie pojawiły się na tym forum, w innym wątku.
s_zadora pisze:Nieprawda.
Tego zdania nie rozumiem:
hhhllllh pisze: czy może jest czemy rozłączacie ?
W jakim to języku?
hhhllllh pisze:gdzie moje pytanie zawiera odpowiedz ?
Pytasz:
hhhllllh pisze:może się pan odnieść do tego co ten człowiek pisze, są to bzdury i urojenia czy faktycznie taka jest u was procedura ochronna ?
A także:
hhhllllh pisze:Panie Sebastianie, czemu ograniczacie dostęp na haśle do podglądu ?
- tu sugerujesz, że rzeczywiście rozłączają platformę.
hhhllllh pisze:cze kiedy ci pisze na pw to nie potrafisz odpisac tylko kazesz pisac tu w temacie by blyszczec swoja nieumiejetnoscia rozumowania ?
Każe, a Ty słuchasz. Nie widzę problemu.
hhhllllh pisze:czemu mam dalej z toba dyskutowac skoro chodzilo mi o wymiane 2 zdan z panem sebastianem.
Nie wiem czemu, ale sam chcesz.

t-time
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: t-time »

Szanowny Panie Dyrektorze Zadora,
bardzo proszę o wyjaśnienie sytuacji, która w moim odczuciu zakrawa na kpinę.
Cały dzisiejszy dzień czekam na włączenie serwisu informacyjnego, który podobno jest aktywowany automatycznie.
Otwarte pozycje na rachunku posiadam od ubiegłego tygodnia, serwis powinien być więc włączony dziś od północy.
Zgodnie z Pana sugestią:
s_zadora pisze:(...)Mimo że standardem w naszym biurze jest automatyczne naprawianie błędów które wystąpiły po naszej stronie także wtedy, gdy nie zostały nam zgłoszone poprzez reklamację, to jednak zawsze zachęcam aby takie zgłoszenia do nas przesyłać (wystarczy krótki mail - jeśli reklamacja kojarzy się Państwu z nadmiarem biurokracji). (...)
napisałem w południe ze skrzynki w platformie do Waszego tzw. "supportu".
Otrzymałem następująca odpowiedź:
support pisze:
Szanowny Panie,

dziękuję za wiadomość.

Serwis został aktywowany.

Ze względu na otwarte pozycje na rachunku, serwis będzie dostępny od poniedziałku (10.03.2014) po restarcie systemu.

Z poważaniem,

Piotr Gardziel

DM BOŚ S.A.
Daruje Pan, ale w moim odczuciu to już jest jakiś cyrk z Waszej strony.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Damar pisze:Coś wydaje mi się że platforma BOSSAFX strzeliła sobie w stopę najnowszym oprogramowaniem MT4 mianowicie zmienione zostały miejsca gdzie są przechowywane wskaźniki i roboty nie tam gdzie dotychczas w katalogu platformy BOSSAX/ niby nie jest to problemem bo wiedząc gdzie się obecnie one znajdują można je tam wgrać, jednak problem pojawia się gdy instalujemy wskaźniki lub roboty które same wgrywają sobie różne pliki do różnych katalogów. Wgrywane jest to w standardowe miejsca gdzie poprzednio widziała je platforma. Obecnie po ich wgraniu platforma ich nie widzi. Przykładem jest to wskaźnik Pattern Recognizer oferowany prze DM BOŚ niestety nie działa muszą być w nim zmienione miejsca instalacji plików. Osobiście mnie to nie zadowala i będę musiał zmienić platformę, mam nadzieję że inne nie zrobią tej głupoty.
Tego rodzaju problemy dotknęły wszystkich użytkowników dodatkowych narzędzi MQL4 dogrywanych do platform MT4, niezależnie od brokera prowadzącego rachunek. Są one związane ze zmianami w samej platformie i języku MQL do których dotychczas używane programy trzeba dostosować. Nasze narzędzia w postaci dodatków MQL4, w tym Pattern Recognizer wyszukujący formacje liniowe na wykresie są obecnie aktualizowane aby mogły poprawnie działać w nowych wersjach platformy MT4. Jest znaczna szansa na to że te prace zakończą się do końca tygodnia, o czym będę jeszcze informować. Za zaistniałe trudności mogę tylko przeprosić.
Dodam że zmiana platformy niewiele tu pomoże, ponieważ decyzji o aktualizacji wersji MT4 od dłuższego czasu nie podejmują już brokerzy, ale samodzielnie inicjuje ją twórca platformy. Na szczęście tak istotne zmiany, jak wprowadzane obecnie, powodujące trudności w korzystaniu z istniejących funkcjonalności są bardzo rzadkie.
hhhllllh pisze:może się pan odnieść do tego co ten człowiek pisze, są to bzdury i urojenia czy faktycznie taka jest u was procedura ochronna ?
Proszę o link do tej dyskusji bo na razie nie bardzo mam do czego się odnosić. Na pytanie czy ograniczamy dostęp do tzw. kont inwestorskich odpowiedź padła.
t-time pisze:Szanowny Panie Dyrektorze Zadora,
bardzo proszę o wyjaśnienie sytuacji, która w moim odczuciu zakrawa na kpinę.
Cały dzisiejszy dzień czekam na włączenie serwisu informacyjnego, który podobno jest aktywowany automatycznie.
Otwarte pozycje na rachunku posiadam od ubiegłego tygodnia, serwis powinien być więc włączony dziś od północy.
Przepraszam, ale mogę tylko zgodzić się z wcześniej podaną informacją że nie jesteśmy w stanie włączyć serwisu informacyjnego w trakcie gdy rynek jest otwarty a ma Pan aktywne pozycje. Wynika to z ograniczeń technicznych, które powodują że ta procedura nie może być w pełni automatyczna. Jeśli będzie możliwość zamknięcia tych pozycji - proszę o telefon i serwis zostanie aktywowany od razu. Jeśli nie - musimy poczekać do zamknięcia rynku w piątek.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
JUN
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: JUN »

Jaką drogą najszybciej rozpatrujecie reklamacje?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

JUN pisze:Jaką drogą najszybciej rozpatrujecie reklamacje?
Tą, którą najszybciej reklamację można do nas dostarczyć. Najczęściej jest to mail na adres makler@bossa.pl. Inne możliwości: poczta, wizyta w oddziale DM.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
JUN
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: JUN »

s_zadora pisze:
JUN pisze:Jaką drogą najszybciej rozpatrujecie reklamacje?
Tą, którą najszybciej reklamację można do nas dostarczyć. Najczęściej jest to mail na adres makler@bossa.pl. Inne możliwości: poczta, wizyta w oddziale DM.
nie wiedziałem o mailu, wysłałem przez skrzynkę w terminalu i jest ok.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

rob pisze:
s_zadora pisze:.....Equity CFD na dodatkową 10-tkę myślę że dość szybko można się spodziewać.
Panie Sebastianie, deklaracja z września i do tej pory nie ma CFD na akcje pełnego wig30. Konsultanci w bossa nic w temacie nie wiedzą. Czy coś w konkretnego w najbliższym czasie można się spodziewać ?
Witam,
Informuję że zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami od najbliższego poniedziałku 24 marca na BossaFX będzie można handlować dodatkowymi instrumentami Equity CFD. Ofertę poszerzamy o 10 nowych walorów, które wchodzą w skład indeksu WIG30, dzięki czemu cały skład tego indeksu będzie od tej pory u nas dostępny. Dotychczas brakująca dziesiątka to:
Alior
Boryszew
CCC
Cyfrowy Polsat
Enea
Grupa Azoty
ING BSK
LPP (teraz wystarczy ok. 1700 PLN na zakup 1 akcji - depozyt 20%)
Netia
TVN
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

arturd
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: arturd »

TP trafione w punkt 166460 i nie zamknięte, standardem jest przetrzymywanie kwotowań 3 nawet 4 pipy aby była pozycja stratna. to tak o realu.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

arturd pisze:TP trafione w punkt 166460 i nie zamknięte, standardem jest przetrzymywanie kwotowań 3 nawet 4 pipy aby była pozycja stratna. to tak o realu.
Dodam, że to o realu na koncie mikrolotów. Na koncie, na którym ma Pan wyższy spread niż w standardzie (o 0.2 pipsa więcej w przypadku GBPUSD) a wszystkie wykresy pochodzą ze standardu - nie mamy innej możliwości technicznej aby to zorganizować. Oznacza to że na mikrolotach nie było wczoraj ceny 1.6646 i dlatego zlecenie się nie zrealizowało.
Jeśli mogę, to proszę aby tego typu wątpliwości kierować do nas bezpośrednio (reklamacja), a jeśli już koniecznie przez forum to aby zostawił Pan czytelniejsze (niż te na wykresie) namiary na transakcję - szybciej będziemy się mogli odnieść. Przyznam że nie rozumiem intencji osób które chcą skarżyć nasze usługi a jednocześnie zamazują wszystkie dane umożliwiające wyjaśnienie sytuacji. Chyba że intencją jest po prostu obsmarować a nie wyjaśnić.
Jeśli w tym drugim przypadku opóźniania transakcji zachodzi jednak ten drugi przypadek i oczekuje Pan wyjaśnień to czekam na konkrety.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

ODPOWIEDZ