BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

hanys
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hanys »

czy ktoś mi powie łopatologicznie
dlaczego takie otwarcie FUS500 itp o 0,00???

dzięki

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Pytanie do S.Zadora - Skąd pochodzi volumen dla instrumentów FOIL FGOLD w bossafx ?

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

Witam, dziś chciałem złożyć pierwszy przelew na konto w bossafx ale wyskakuje mi komunikat, że podany rachunek jest nieprawidłowy i nie wiem co zrobić bo taki numer konta mam podany po zalogowaniu do bossafx?

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

jordan pisze:Witam, dziś chciałem złożyć pierwszy przelew na konto w bossafx ale wyskakuje mi komunikat, że podany rachunek jest nieprawidłowy i nie wiem co zrobić bo taki numer konta mam podany po zalogowaniu do bossafx?
co prawda wspominają tu o 08-06-12 ale może to z tym ma coś wspólnego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

To chyba nie będzie miało związku z tym ponieważ wchodzę na moje konto internetowe w banku, chce zrobić przelew i wyskakuje komunikat, że nieprawidłowy rachunek choć po wpisaniu numeru konta wyświetla się nazwa banku BOŚ, oddział, itp.

firma44
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: firma44 »

Był komunikat na stronie BOŚ i pewnie nadal jest, że w dniach 7-11.06.2012 bankowość elektroniczna w BOŚ nie działa. Nie wiem czy masz konto w BOŚ czy w innym banku, ale może to mieć związek.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Witam po krótkiej przerwie. Poniżej znajdziecie Państwo odpowiedzi na wątki które się ostatnio pojawiły.
arkoni pisze:Udostępniliście wskaźnik: "Kalkulator BOSSAFX 2".
Uruchamia się on w osobnym oknie bez możliwości wyboru pozycji.
W ogóle możliwości konfiguracyjne są bardzo okrojone.
Aby skonfigurować ten wskaźnik, należy w oknie wykresu kliknąć prawym przyciskiem myszy opcję "Lista wskaźników", wybrać kalkulator i nacisnąć przycisk "Edytuj". Jest tam możliwość m.in. zmiany wielkości transakcji. O tym jak to wszystko zrobić można dowiedzieć się także na naszych stronach www:
http://bossafx.pl/index.jsp?layout=fx_2 ... at_id=3238
none pisze:Witam, związku ze na forum przegląda dyrektor zadora z Bossa
mam pytanie
Rozumiem że tak naprawdę chodzi o to:
I teraz pytanie czy komuś to normalnie chodzi ? tzw nie w warunkach laboratoryjnych na polskim internecie bo zaczynam wątpić w sens trudu korzystania z BossaFX-GPW
Ja sam korzystam z kilku rozwiązań opartych na bossaAPI na standardowym PC i (polskim) łączu internetowym (a więc w warunkach nie-laboratoryjnych - moim zdaniem) i jakiegoś nadmiernego problemu z rozłączaniem mostu o którym Pan pisze nie zaobserwowałem. Co nie znaczy że tego rodzaju interfejs jest tak samo niezawodny jakby był, gdyby to była jedna i ta sama aplikacja. No ale na takie rozwiązania na GPW zapewne jeszcze musimy poczekać.
Co do Pana pytania o konkretne błędy w interfejsie to proszę mi przesłać historię korespondencji a postaram się pomóc. Osobiście nie obsługuję skrzynki makler@bossa.pl i nie znam sprawy, stąd trudno mi się do tego odnieść.
arkoni pisze:Skoro już męczymy temat narzędzi BOSSAFX...
Udostępniliście arkusz KalkulatorBossafx20111228.xls.
Pytanie - kto wpadł na ten genialny pomysł, by zamiast przecinka stosować w nim
kropkę i zmuszać użytkowników (tych, którzy zechcą go stosować) do zmiany ustawień zarówno Excela jak całego systemu operacyjnego?
Odpowiadając na pytanie - Twórcy języka Visual Basic, który wykorzystujemy w kalkulatorze. To ich należałoby poprosić o zmianę formy separatora miejsc dziesiętnych z kropki na przecinek.
leszczu pisze:Wiem, że temat już przewijał się w wątku, ale czy może Pan coś powiedzieć odnośnie czy i jeśli tak to kiedy planujecie udostępnienie danych historycznych?
Na razie nic nowego w tym temacie powiedzieć nie mogę.
sławetny pisze:Jak wygląda szybkość realizacji zleceń na głównych indeksach giełd, na pobudzonym rynku? Podczas publikacji danych występują rekwoty, Czy są one kompensowane przez rozszerzenie spredu?
U konkurencji spredy na indeksach są dużo niższe, ale za to trudno wytrzymać straszne rekwotowania.
Kompensowanie mniejszego spreadu rekwotami, jak Pan to ujął, to nadużycie i u nas nie występuje. O tym kiedy pojawiają się u nas rekwoty pisałem już wiele razy. Skonkluduję to może w ten sposób, że jeśli Pan nie będzie chciał doświadczać rekwotów to ich praktycznie nie będzie. Rekwotowanie to rodzaj ubezpieczenia dla Pana przeciwko realizacji zlecenia po kursie znacznie odbiegającym od intencji - szczególnie w sytuacji zmiennego rynku. Jeśli nie chce Pan z tego ubezpieczenia korzystać, to jest u nas taka możliwość, wtedy będzie Pan miał zlecenia realizowane po cenach aktualnie dostępnych na rynku (tak jak na giełdach czy ECNach). Decyzja jest tylko Pańska.
Traktowanie rekwotów jako coś przeciwnego, czyli coś złego dla tradera, wynika najczęściej z nierealnych oczekiwań wobec rynku i brokera (być może słabej znajomości rynku) polegających na tym że skroro broker pokazał raz cenę to musi ją trzymać aż ja zdążę zrealizować taką transakcję jaka mi się wymarzyła. Mimo że rynek w tym czasie szaleje. Nie wykluczam także nadużyć czy słabej organizacji u brokerów mniej renomowanych, ale myślę że to stosunkowo rzadsze przypadki.
hanys pisze:czy ktoś mi powie łopatologicznie
dlaczego takie otwarcie FUS500 itp o 0,00???
To chyba pytanie do analityka, ja nie podejmuję się takich komentarzy :))
tarfue pisze:Pytanie do S.Zadora - Skąd pochodzi volumen dla instrumentów FOIL FGOLD w bossafx ?
Ten wskaźnik oznacza liczbę zmian cen danego instrumentu w określonym interwale czasowym.
jordan pisze:Witam, dziś chciałem złożyć pierwszy przelew na konto w bossafx ale wyskakuje mi komunikat, że podany rachunek jest nieprawidłowy i nie wiem co zrobić bo taki numer konta mam podany po zalogowaniu do bossafx?
jordan pisze:To chyba nie będzie miało związku z tym ponieważ wchodzę na moje konto internetowe w banku, chce zrobić przelew i wyskakuje komunikat, że nieprawidłowy rachunek choć po wpisaniu numeru konta wyświetla się nazwa banku BOŚ, oddział, itp.
Jeśli Pana bank to nie BOŚ Bank, w którego systemie ostatnio prowadzone były prace modernizacyjne to trudno mi jednoznacznie powiedzieć skąd problem. Ze swojej strony (DM BOŚ) zapewniam że nie ma u nas możliwości nadania Klientowi i pokazania na stronie internetowej po zalogowaniu błędnego numeru rachunku do wpłat.
Czy próbował Pan pytać w swoim banku, dlaczego ich system bankowości elektronicznej tak reaguje?
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

s_zadora pisze:leszczu napisał:
Wiem, że temat już przewijał się w wątku, ale czy może Pan coś powiedzieć odnośnie czy i jeśli tak to kiedy planujecie udostępnienie danych historycznych?

Na razie nic nowego w tym temacie powiedzieć nie mogę.

Fajnie by było, gdyby Bossa wyszła z takim rozwiązaniem, bo znalezienie obszernych danych 1 min przypisanych do konkretnego brokera jest raczej rzadko spotykane.
Poza tym uważam, że część potencjalnych klientów która mogłaby otworzyć u was rachunek będzie przeprowadzała najpierw testy swojego systemu albo ea (a tu dokładność liczy się szczególnie) na waszych danych a im jest ich więcej tym lepiej. No i oczywiście powinny być zaimplementowane w demo, bo otwieranie rachunku w celu przetestowania czegoś zdecydowanie mija się z celem.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Jak nie poprawią płynności, to nie ma co testować. Dane historyczne tego nie pokażą.
Gap Masters!

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

hanys rolowanie bylo
Success lies on the far side of failure

ODPOWIEDZ