BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Gbpnzd coś korekci, ale jeśli to korekta to wytrzyma. Nzdchf ładniej idzie jak na razie. Mi gbpaud wycięło o 3 pipsy a wszedłem prawie na samej górze. Za chytro zagrałem małym SL. Poza tym wszedłem jeszcze w S na audchf. Zrobili fbo na H1 i tak jakby zawracali w dół. :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

NO ja już na dzisiaj zakończyłem gbp/aud jedna pozycja tp drugą wyszedłem z ręki ale co tam ważny zysk zainkasowany. Wchodziłem też próbnie w ejka też wyszedłem z ręki ale widzę że jest jeszcze miejsca na spadki w nastęnym tygodniu więc będzie trzeba szukać okazji :) Ale dzisiaj na pierwszy dzień w nowym roku 250 pipek :) więc jest się czym pochwalić :) Oby tak dalej :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

czerwinek pisze:NO ja już na dzisiaj zakończyłem gbp/aud jedna pozycja tp drugą wyszedłem z ręki ale co tam ważny zysk zainkasowany. Wchodziłem też próbnie w ejka też wyszedłem z ręki ale widzę że jest jeszcze miejsca na spadki w nastęnym tygodniu więc będzie trzeba szukać okazji :) Ale dzisiaj na pierwszy dzień w nowym roku 250 pipek :) więc jest się czym pochwalić :) Oby tak dalej :)

Gratulacje Czerwinek , i wszystkie dobrego w Nowym Roku wszystkim i miliona pipsów.

Czerwinek mam małą prośbę jak wrzucasz screny wrzcuć zawsze jakieś krechy na których się opierałeś.

Pozdrowienia i ruszamy od jutra
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Aud Cad doszli do ZL z D1 wygląda to ciekawie pod shorty
"trading is waiting"

Follow The Momo

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Miejsce OK. Ale jak grasz D1 to czekaj na zamknięcie D1. Chyba, że jakiś fajny układ byłby na H1 FBO lub coś takiego to można by się pokusić.
Ale do obserwacji :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Ja dzisiaj już zakończyłem dzień skalpowałem na ejku, gbp/cad i gbp/jpy, i eur/nzd wszystki shorty. Nie będę wrzucał screenów bo nie były to zagrania typowe ( w każdym przypadku brakowało mi dzisiaj FBO do zajęcia pozycji) dlatego każde wejście było dosyć ryzkowne bo nie trzymałem się do końca zasad, ale nie mogłem się powstrzymać przed wejściem gdyż widziałem gołym okiem że lecą nadal w dół. Więcej tutaj była zasada graj co widzisz :) Nie do końca lubię tak ale co zrobić po prostu zakładam, że obowiązują te FBO z poprzedniego tygodnia i narazie nie próbują nikogo kosić tylko jadą z trendem dalej nie biorąc nikogo po drodze :) Co o dziwo żadna pozycja nie dotrwała do TP bo były dużo dalej z każdej wyszedłem z ręki co pozwoliło i tak uzbierać koło 230 pipek co jest wynikiem bardzo ponad normę jeżeli chodzi o dniówkę, tym bardziej że wejścia były obarczone ryzykiem. Zobaczyłem zysk i po prostu go skasowałem. Mam nadzieję, że może zrobią korektę i jutro ( a raczej pojutrze) znowu pozwolą wejść w to samo. Ale narazie z tego co widać to nie widać aby chciało im się robić korektę lecą w dół i nie patrzą na nic. Nawet ostatnio kiedyś pisałem że jak shorty są to jadą dużo szybciej niż longi i trzeba brać co dają :)

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

czerwinek pisze: gdyż widziałem gołym okiem że lecą nadal w dół. Więcej tutaj była zasada graj co widzisz :) Nie do końca lubię tak ale co zrobić po prostu zakładam, że obowiązują te FBO z poprzedniego tygodnia i narazie nie próbują nikogo kosić tylko jadą z trendem dalej nie biorąc nikogo po drodze :) Co o dziwo żadna pozycja nie dotrwała do TP bo były dużo dalej z każdej wyszedłem z ręki co pozwoliło i tak uzbierać koło 230 pipek co jest wynikiem bardzo ponad normę jeżeli chodzi o dniówkę, tym bardziej że wejścia były obarczone ryzykiem. Zobaczyłem zysk i po prostu go skasowałem. Mam nadzieję, że może zrobią korektę i jutro ( a raczej pojutrze) znowu pozwolą wejść w to samo. Ale narazie z tego co widać to nie widać aby chciało im się robić korektę lecą w dół i nie patrzą na nic. Nawet ostatnio kiedyś pisałem że jak shorty są to jadą dużo szybciej niż longi i trzeba brać co dają :)
Kurde... nie gram co prawda typowo na BO/FBO, ale zazdroszczę Ci tego o czym mówisz.
Czasem jest tak, że lecą na łeb na szyję i jedyne co trzeba, to wejść na byle mini korekcie i zapomnieć na kilka godzin.
Ja tymczasem ustawiam zlecenia w miejscach korekt, do których nie mieli jak dojść, np. miałem sell limit na cadjpy na 102.45 i tylko patrzyłem sobie jak leci jak kamień :( Zamiast tego szarpałem się za jakieś drobne na innych parach, bo poziomy jako tako były respektowane. To samo na ejku. Widzę od rana, że leci na mordę, ale myślę sobie: nie wezmę, bo pewnie za chwilę będzie duża korekta i mnie wywali.

Żeby było coś na temat tradingu: jestem w kangurze (0,8084) i kiwi (0,7698) na S i na usd cad (1,1773) na L. Oby coś z tego wyszło.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Wrzucam aud nzd jak ładnie robią FBO i myśle ze idą do tego dolnego extremum
"trading is waiting"

Follow The Momo

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

No ja tylko sobie z komorki dzis podgladam i troche boli bo polecieli kolejnych nawet ponad 100 pipek no ale coz taki jest fx nie ma co za bardzo sie rozczulac na wczoraj uwazalem to za dobra decyzje. Ale korci mnie kiedys tak zostawic na dluzej i ugrac np 500-600 pipsow :)

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

a o czym dokladnie mówisz? o jakiej parze?
"trading is waiting"

Follow The Momo

ODPOWIEDZ